Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, kiinteistönhoitaja

Kiinteistöpalvelujen ammattitutkinto antaa sinulle valmiudet suoriutua itsenäisesti kiinteistöpalveluihin liittyvistä työtehtäviä, joilla varmistetaan kiinteistöjen LVI-teknisten järjestelmien toiminta ja ylläpidetään kiinteistön yleistä käyttökuntoa.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Kiinteistönhoitajana työskentelet useimmiten kiinteistöpalvelu- tai kiinteistöhuoltoyritysten palveluksessa, isännöintiyrityksissä tai teollisuus- ja tuotantoyrityksissä. Lisäksi yksittäiset kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöt sekä suurempien kiinteistöjen omistajat, kuten kunnat ja valtio, pankit sekä vakuutusyhtiöt työllistävät kiinteistönhoitajia.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku.

Kohderyhmä

Koulutukseen voivat hakeutua noin kolme vuotta kiinteistönhoitoalalla toimineet henkilöt, jotka haluavat pätevöityä ja suorittaa ammattitutkinnon.

Opintojen alkaminen ja kesto

Koulutuksen voi aloittaa joustavasti non-stoppina tutkinnon osan vaihtuessa ja koulutus kestää noin 1,5 vuotta. Sinulle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2 D, 90250 Oulu

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

 • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
 • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
 • motivaatio, enintään 5 pistettä

Haastattelun ajankohta sovitaan hakijan kanssa. Haastattelun yhteydessä sovitaan opintojen aloitusaika.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnossa kielitaitosuositus on B1.2. Lisätietoa täältä >

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena joka sisältää lähi- ja etäopiskelua sekä työssäoppimista. Teoriaopetusta on noin kaksi teoriapäivää kuukaudessa torstaisin (joka toinen viikko).

Oppisopimus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä käytännössä ja opiskelua täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa.

Lisätietoja oppisopimuksesta antaa koulutuspäällikkö Juha Aliranta, p. 050 5909680, Juha.Aliranta@osao.fi.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Pakollinen tutkinnon osa
 • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, 15 osp
 • Kiinteistön toimintakunnon ylläpito, 45 osp
Valinnaiset tutkinnon osat  (valitaan 90 osp)
 • Ilmanvaihtokoneiden toimintakunnon ylläpito, 30 osp
 • Lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmien toimintakunnon ylläpito, 30 osp
 • Kiinteistöautomaation säätö ja ohjaus, 30 osp
 • Piha- ja ulkoalueiden hoitaminen, 30 osp
 • Ulkoalueiden hoitokoneiden käyttö ja huolto, 15 osp
 • Uima-allasjärjestelmien huuolto ja ylläpito, 30 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä ePerusteet

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu 250 € (alv 0%).

 

Lisätietoja antavat

Koulutuksen sisällöstä

Hannu Jaakkola
p. 044 703 7866
hannu.jaakkola@osao.fi

Hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelut
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

 

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta. Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta