Opiskelun kautta takaisin työelämään

Pääsin OSAOlle opiskelemaan syyskuussa 2017 sihteerin ammattitutkintoa Ammattikaista -projektiin osallistumiseni myötä, enkä voisi olla tyytyväisempi. Projektin henkilökunta on ollut aivan mielettömän positiivista ja kannustavaa. Yhteistyö heidän kanssaan on auttanut palauttamaan uskoa omaan osaamiseen ja huomaamaan osaamiseksi sellaistakin, mitä on tullut pidettyä itsenstäänselvyytenä.

Aiemmalta koulutukseltani olen tietojenkäsittelyn tradenomi ja ehdin olla pitkään töissä valmistumiseni jälkeen mm. Nokialla. Minulla oli kuitenkin äitiyslomaa ja hoitovapaata seurannut pidempi työttömyys takanani ennen opiskelun aloitusta. Minulle annettiin loppukeväästä 2017 TE-palvelusta Ammattikaista -projektin esite ja kerrottiin hieman projektista osallistuessani uravalmennukseen. Uravalmennuksen aikana ajatus opiskelusta tai jopa ammativaihdosta heräsi ja kyti päässäni, joten otin yhteyttä Ammattikaista -projektin projektikoordinaattoriin selvittääkseni tarkemmin mahdollisuuksiani ja saadakseni enemmän tietoa siitä, miten kannattaisi toimia.

Tapaamisten aikana kartoitimme osaamistani ja kiinnostuksiani ja sen pohjalta kävimme läpi mm. minulle mahdollisia opiskeluvaihtoehtoja. Osa suunnitelmista olisi ollut haasteellisia toteuttaa, mutta lopulta löysimme minulle parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Opiskelu työelämässä olon jälkeen oli helpompaa kuin nuorempana. Meidän luokassa oli heti alusta alken mahtava yhteishenki. Lisäksi opettajat olivat ammattitaitoisia ja mukavia, joten lähiopiskelujakso suorastaan kiisi ohi. Tällä hetkellä olen työssäoppimisjaksolla ja toimin johdon assistenttina. Työtehtäväni ovat todella mielenkiintoisia sekä monipulisia ja uutta oppii koko ajan. Näyttötutkinnon arviointipäivä lähetyy ja nähtäväksi jää saanko heti valmistuttuani töitä. Koen kuitenkin, että mahdollisuuteni työllistyä ovat nyt paremmat kuin ennen opiskelua ja itseluottamus omaan osamiseen on palautunut. Ei voi kun harmitella, miksi pähkäilin niin pitkään uskaltaakseni tehdä päätöksen lähteä uudelleen opiskelemaan.