Elintarvikeala muutti Kaukovainiolle

 

OSAOsta valmistunut Kati Sihvonen pyörittää kahvilaa ja leipomoa. Yrittäjä on iloinen, kun hän saa asiakkaansa nauttimaan.

Kati Sihvonen, 26, on neljättä vuotta yrittäjä. Sihvonen pyörittää leipomo-kahvila Kreemaa sekä Robert’s coffee:ta yhdessä siskonsa kanssa. Jälkimmäinen on hänelle tuttu jo vuosien takaa, sillä siellä hän oli töissä jo lukiolaisena. Mutta eipä hän olisi silloin arvannut, että vielä joku päivä hän omistaa koko liikkeen.

– Vanhempamme ovat yrittäjiä, joten yrittäjyys on itselleni tuttua. Tietenkin se vähän pelotti, muttei mitenkään liikaa, Sihvonen kertoo.

Työskennellessään lukion jälkeen Robert’s coffeessa Sihvonen innostui alasta niin, että päätti hakea OSAOn elintarvikealalle opiskelemaan. Opinnot kestivät kaksi ja puoli vuotta ja Sihvonen erikoistui leipuri-kondiittoriksi.

– Pidin siitä, että koulussa sai oikeasti tehdä asioita, eikä vain pyöritelty peukaloita. Valmistuin kahdessa ja puolessa vuodessa, Sihvonen summaa.

Hän teki opintojensa ohessa töitä, joten uudet taidot pääsivät heti käyttöön. Kondiittorin työssä hän pitää palkitsevan sitä, että työnsä tuloksen näkee heti.

Kun Sihvonen opiskeli OSAOssa, sijaitsi toimipiste Myllytullissa. Elokuussa 2017 elintarvikealan koulutus muutti Kaukovainiolle. Vaikka yksikössä on pitkään tehty laajaa yhteistyötä työssäoppimisen tiimoilta, lisääntyy yhteistyö yritysten kanssa entisestään.

Samalla koulutuksessa lisätään yrittäjyyteen panostamista ja sekin antaa eväitä entistä tiiviimpään yhteistyöhön yrittäjien kanssa.

Aikaisemmat leipurin, leipomoteollisuuden ja kondiittorin ammattitutkinnot yhdistetään leipomoalan ammattitutkinnoksi. Lisäksi leipurimestarin ja kondiittorimestarin ammattitutkinnot yhdistetään leipomoalan erikoisammattitutkinnoksi.

Sihvoselle työssä parasta on tehdä asiakkaat iloisiksi. Hän rakastaa luoda hyvää tunnelmaa ja nähdä, miten omalla kädenjäljellään voi tuottaa muille nautintoa.

– Käsillä tekeminen kiinnostaa, sillä tekeminen konkretisoituu, kun lopputuloksen näkee siinä edessään. OSAOssa sain sen viimeisen niitin sille, että tämä on oma alani, Sihvonen summaa.

OSAOssa elintarvikealan koulutusta tarjoaa Kaukovainion yksikkö, palvelut. Elintarvikealan perustutkinnosta voit valmistua leipuri-kondiittoriksi, elintarvikkeiden valmistajaksi tai lihatuotteiden valmistajaksi. Tutustu ammatteihin:

Leipuri-kondiittori »

Elintarvikkeiden valmistaja »

Lihatuotteiden valmistaja »