Aurinkosähköjärjestelmien asentaminen

Tutkinnon osa sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnosta tai sähkö- ja automaatioalan perustutkinnosta

Pohjois-Pohjanmaalle rakennetaan nyt ja tulevina vuosina useita aurinkovoimapuistoja. Haluatko sinä olla mukana tuottamassa puhtaampaa energiaa? Aurinkovoimaloiden asentamiseen ja huoltamiseen tarvitaan osaavia sähköasentajia.

Koulutuksen kuvaus

Aurinkosähköjärjestelmien asentaminen -koulutuksessa lisäät osaamistasi joustavasti työn ohessa.  Koulutuksen aikana suoritat joko aurinkosähköjärjestelmien asentaminen tutkinnon osan sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnosta tai aurinkosähköjärjestelmäasennukset tutkinnon osan sähkö- ja automaatioalan perustutkinnosta.

Koulutus sisältää Sertifioitu asentaja -koulutuksen, minkä jälkeen sinulla on mahdollisuus hakeutua suorittamaan Sertifioitu asentaja -sertifikaatti (maksullinen).

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensi sijassa työssä oleville sähköasentajille, joiden työtehtäviin liittyy tai tulee liittymään aurinkosähköjärjestelmien asentamista. Koulutukseen valitulla tulee olla sähköasentajan tutkinto (esim. sähkö- ja automaatioalan perustutkinto).

Infotilaisuus

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus Teamsissa 20.5. klo 14.-14.30. Liity kokoukseen nyt

Ajankohta

Haku ajalla 18.4.-23.5.2024. Opinnot alkavat 24.5.2024. Niiden arvioitu päättyminen on 23.8.2024 tai yksilöllisesti.

Opintojen laajuus

Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka,
Kotkantie 2 A
90250 OULU

Hinta

Opetus on maksutonta.

Koulutuksen toteutus

Lähiopetusta on noin kerran viikossa, yhteensä kuutena (6) päivänä. Koulutuksen kesto on noin kolme kuukautta ja se sisältää lähiopetusta, itsenäistä opiskelua sekä mahdollisuuksien mukaan työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, mikäli hakijan koulutuksenaikaisiin työtehtäviin kuuluu aurinkosähköjärjestelmien asentamista.

Lähiopetuspäivät ja koulutuspäivien sisältö, muutokset mahdollisia:

  • 24.5.2024: Aurinkosähköjärjestelmät, teoriaa
  • 31.5.2024: Esimerkkitoteutukset, simulointi
  • 7.6.2024: Asennukset, tarkastukset, mittaukset
  • 14.6.2024: Suunnittelu, mitoitus
  • 16.8.2024: Standardit, määräykset
  • 23.8.2024: Järjestelmän asennustyö, käyttöönotto

Opintojen sisältö ja opintoaika on yksilöllinen riippuen opiskelijan aiemmasta osaamisesta. Osaaminen kartoitetaan ennen opintojen alkua.

Tutkinnon osan osaaminen osoitetaan näytössä aurinkosähköjärjestelmien asennustehtävissä. Näyttö toteutetaan koulutuksen päätteeksi tai myöhemmin, kun opiskelija on hankkinut riittävästi osaamista alan työtehtävissä.

Koulutus sisältää Sertifoitu asentaja -koulutukseen, joka on tarkoitettu aurinkolämpö- ja aurinkosähköasentajille. Koulutusjakson ja loppukokeen hyväksytysti suorittanut asentaja, jolla on käytännön asennuskoulutuksen, voi saada sertifiointitodistuksen ja luvan käyttää sertifiointitunnusta. Lisätietoa täältä

Tutustu Aurinkosähköjärjestelmäasennukset tutkinnon osan sisältöön ePerusteet -palvelussa

Tutustu Aurinkosähköjärjestelmien asennukset tutkinnon osan sisältöön ePerusteet -palvelussa

Oppisopimusopiskelu

Opinnot on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, mikäli hakijalla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voi tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Opiskelijavalinnassa mukana oleminen edellyttää osallistumista järjestettävään haastatteluun.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 5 pistettä
  • motivaatio, enintään 3 pistettä

Haastatteluaika ilmoitetaan hakijalle erikseen. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla ja kutsun lähettämisestä lähetetään hakijalle tekstiviesti. Valinnasta tiedotetaan mahdollisimman pian haastattelun jälkeen. Valintatieto lähetetään sähköpostilla ja sähköpostin lähettämisestä lähetetään tekstiviesti.

Opiskelijamäärä

20

Lisätietoja

Koulutuksen sisällöstä ja oppisopimuksesta:
Lehtori Kari Hettula, puh. 040 559 1408, kari.hettula@osao.fi

Lisätietoa hakeutumiseen

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa. Käytä hakemuksen täyttämisessä mieluiten tietokonetta.

Hae koulutukseen

 

Jotpa-hankkeen logo

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta.
Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.