Pudasjärven yksikkö

Pudasjärven yksikkö on ketterä ja nykyaikainen kouluttaja, jolta alueen elinkeinoelämä saa osaavia ammattilaisia. Etenkin puuteollisuuden ja sähkö- ja automaatioasennuksen työntekijöille on kova kysyntä työmarkkinoilla. Jokaiselle opiskelijalle luodaan yksilöllinen opintopolku ja opiskelijoista pidetään hyvää huolta. Yksikössä on opiskelija-asuntola.

Roni Pudasjärven yksikössä

Somevaikuttaja Roni Liedes vieraili OSAOn Pudasjärven yksikössä ja tutustui yksikköön ja sen aloihin. Katso video.

Meillä voit myös asua!

Pudasjärven yksikköön on helppo tulla opiskelemaan kauempaakin, sillä meillä on pitkämatkalaisille tarjolla opiskelija-asuntola.

Lue lisää Asuntolat -sivulta

Tule käymään

Varsitie 7 (kaupungintalon 1. kerros)
93100 Pudasjärvi

p. 040 141 5140 (mpm/pvm)

pudasjarvi@osao.fi

Puuteollisuuden ala ja asuntola jatkavat toimintaansa Jyrkkäkoskentiellä.

Katso sijainti kartalla (Google Maps)

Opintotoimisto palvelee

Pudasjärven yksikön opintotoimisto palvelee arkisin klo 9-14.

Katso opintotoimiston sijainti, yhteystiedot ja tarkemmat aukioloajat

Psykologi- ja kuraattoripalvelut

Pudasjärven yksikössä on opiskelijoiden käytettävissä psykologin ja kuraattorin palveluita. Katso yksikkökohtaiset tiedot psykologi- ja kuraattoripalvelut sivulta.

Siirry psykologi- ja kuraattoripalvelut -sivulle

Pudasjärven yksikön oppimisympäristöt

Pudasjärven yksikkö on pieni viihtyisä oppimisyhteisö, jonne on helppo tulla kauempaakin, koska sillä on tarjolla opiskelija-asuntola. Ennen työpaikalla tapahtuvaa oppimista tulee hallita turvallinen työskentely ja työelämäntaidot.

Liiketoiminnan ala

Liiketoiminnan alalla harjoitellaan asiakaspalvelu- ja myyntitaitoja. Teoriaopintojen lisäksi työskennellään oppilaskunnan kioskissa ja järjestetään tuote-esittelyjä yksikössä. Myyntipöytä- ja näyteikkunasomistuksia harjoitellaan luokassa ja toteutetaan myös yhteistyöyrityksille. Järjestetään pieniä projekteja ja tapahtumia, joissa hyödynnetään yksikön tilojen lisäksi luonnonympäristöä. Yritysvierailut ovat olennainen osa opintoja.

Puuteollisuuden ala

Puuteollisuuden prosessihallissa harjoitellaan ennen työpaikoille menoa turvallista koneiden käyttöä ja työvaiheita mm. pyöreän puun halkaisua kenttäsirkkelillä, muotoon höyläämistä 6-karaisella höylällä ja hirsisalvoksia koneellisesti.

Sosiaali- ja terveysala

Sosiaali- ja terveysalan yksikön oppimisympäristössä opitaan laboraatioissa valmistelemaan, tekemään ja avustamaan erilaisia hoitotoimenpiteitä ennen pidempiä työelämäjaksoja.  Sote alalla on tyypillistä, että heti opintojen alkuvaiheessa alkaen tehdään työelämässä vierailuja ja erilaisia käytännön projektiluonteisia tehtäviä, jolloin asiakastyö ja työpaikat tulevat tutuiksi.

Sähköala

Sähköalan oppimisympäristöinä ovat sähkölaboratorio, tietokoneluokka ja sähköverkkoympäristö. Käytössä ovat Feston automaation ja moottorinohjauksen opetuspisteet sekä elektroniikan harjoitussarjat. Ja lisäksi käytössä on FluidSim-suunnittelu ja simulaatio-ohjelma.

Ammattitutkinnoissa oppilaitoksissa opitaan lähinnä teoria ja käytännön oppiminen tapahtuu pääsääntöisesti työpaikoilla.

Valma-koulutus

Valmassa hyödynnetään luokkaopetuksen lisäksi Pudasjärven palveluita, luontoa sekä yksikön tutkintojen oppimisympäristöjä.

Tutustu Pudasjärven yksikön oppimisympäristöihin 360-kuvan avulla (ThingLink)

Opintoavustus opiskelut aloittaville.

Pudasjärven kaupunki myöntää opintoavustuksen jokaiselle pudasjärveläisessä toisen asteen oppilaitoksessa opintonsa aloittavalle. Stipendin suuruus on 380 euroa.