Kempeleen-Limingan yksikkö

Kempeleen-Limingan yksikkö toimii kahdella paikkakunnalla. Limingassa on turvallisuusalan koulutus ja Kempeleessä puutarha-, ravintola- ja catering -alat sekä teknisen suunnittelun ja logistiikka-alan koulutus. OSAO Kempele on Suomen suurin logistiikka-alan kouluttaja. Ajanmukaisen opetuskaluston lisäksi yksiköllä on oma ajoharjoittelurata. Opiskelija-asuntola sijaitsee Limingassa.

Andreas Kempeleen-Limingan yksikössä

Somevaikuttaja Andreas Tolonen tutustui Kempeleen-Limingan yksikköön ja sen aloihin. Katso video.

Tule käymään Kempeleessä

Niittyrannantie 5,
90440 Kempele

Piriläntie 145,
90440 Kempele (puutarha-ala)

p. 040 141 5140 (mpm/pvm)
kempele@osao.fi

Katso Piriläntien sijainti kartalla (Google Maps)

Katso Niittyrannantien sijainti kartalla (Google Maps)

Tule käymään Limingassa

Iivarinpolku 2,
91900 Liminka (turvallisuusala)

p. 040 141 5140 (mpm/pvm)
liminka@osao.fi

Katso sijainti kartalla (Google Maps)

Opintotoimisto palvelee

Yksikön opintotoimisto palvelee Kempeleessä arkisin klo 9-15, Limingassa arkisin klo 9-14.

Katso opintotoimiston sijainti ja yhteystiedot

Kuraattori- ja psykologipalvelut

Kempeleen-Limingan yksikössä kuraattorin ja psykologin palvelut ovat käytettävissä jokaisena arkipäivänä. Katso yksikkökohtaiset tiedot psykologi- ja kuraattoripalvelut sivulta.

Siirry psykologi- ja kuraattoripalvelut -sivulle

Meillä voit myös asua!

Kempeleen-Limingan yksiköön on helppo tulla opiskelemaan kauempaakin. Limingassa on pitkämatkalaisille tarjolla opiskelija-asuntola.

Lue lisää Asuntolat -sivulta

Kempeleen-Limingan yksikön oppimisympäristöt

Kuljetusalan oppimisympäristöinä käytössä ovat terminaali, henkilöautojen ja raskaan kaluston huoltotilat, metallityötila, varasto ja työsali sekä ajojärjestelytila. Henkilöauton ja raskaan kaluston ajoharjoittelussa sekä trukin ja työkoneiden käytön harjoittelussa hyödynnämme myös simulaattoreita.

Liikenneopetukseen, erilaisten ajoneuvojen ja työkoneiden käsittelyharjoituksiin sekä kappaletavaran kuormausharjoituksiin käytössä on erillinen ajoharjoittelurata. Trukkiharjoituksia tehdään lisäksi oppilaitoksen piha-alueella. Liikenneopetusta ja kuljetustehtäviä harjoitellaan myös tieliikenteessä.

Kuljetusalan oppimisympäristöinä toimivat myös alan työpaikat.

Varastoalan oppimisympäristöinä toimivat terminaali, pientavaravarasto ja korkeavarasto. Trukkiharjoituksia tehdään terminaalin lisäksi myös oppilaitoksen piha-alueella sekä simulaattorissa. Varastoalan liikenneopetuksessa ja työkoneiden käsittelyharjoituksissa hyödynnämme oppilaitoksen omaa erillistä ajoharjoittelurata-aluetta.

Varastoalan oppimisympäristöinä toimivat myös alan työpaikat.

Ravintola- ja cateringalan nykyaikaisina ja laadukkaina oppimisympäristöinä toimivat opetusravintola Rosetti ja opetuskeittiö Opari sekä opiskelijaravintola Kasari ja opetuskahvila Kuppila. Monipuoliset oppimisympäristöt mahdollistavat monipuolisten ruoanvalmistus-, leivonta- sekä asiakaspalvelutaitojen opiskelun.

Ravintola- ja cateringalan oppimisympäristöinä toimivat myös alan työpaikat.

Puutarha-alalla opiskellaan motivoivissa oppimisympäristöissä tiimioppimalla ja oikeaa työtä tekemällä.

Opiskelu toteutetaan oppilaitoksessa lähi- ja etäopetuksena sekä työpaikoilla tapahtuvana oppimisena. Oppimisympäristöt mahdollistavat opiskelijoiden ammatillisten perusvalmiuksien, itsenäisen ongelmanratkaisun, tiimityötaitojen ja yrittäjämäisen asenteen kehittymisen sekä verkostoitumisen työelämään.

Oppimisympäristöjä on uudistettu vastaamaan nykyaikaisen tiimioppimisen ja etäopiskelun vaatimuksia. Opiskelijoiden lähiopetusjaksot koostuvat työpajoista, joissa opiskelijoita osallistetaan oppimiseen. Oppilaitoksen ulkoalueet toimivat oppimisympäristöinä, joissa voi monipuolisesti ja turvallisesti tehdä käytännön töitä opettajien ohjauksessa.

Puutarha-alan oppimisympäristöinä toimivat myös alan työpaikat.

Teknistä suunnittelua opiskellaan tietokoneita ja suunnitteluohjelmistoja hyödyntäen. Ohjelmistoina ovat mm. Autocad, Revit, Archicad. Lisäksi on mahdollista tulostaa ohjelmistoilla tuotettuja 3D-malleja suoraan 3D-tulostimelle.

Teknisen suunnittelun oppimisympäristöinä toimivat myös alan työpaikat.

Tietopuolista opiskelua varten jokaisella opiskelijalla on käytössä tietokone ja käsikirjasto.

Hyvin varustettu kuntosali ja pehmeälattiainen iso liikuntasali, johon mahtuu kolme täysimittaista lentopallokenttää. Liikuntatiloissa on myös kattava liikuntavälineistö sisältäen salibandykentän laidat ym.

Vartioinnin ja järjestyksenvalvonnan käytännön harjoitteluympäristöinä ovat kauppa ja yökerhoravintola. Voimankäyttöharjoitteluun on käytettävissä vartijan henkilökohtaiset voimankäyttövälineet ja muut harjoitusvälineet sekä 100m2 siirrettävää tatamimattoa harjoitusalustaksi. Ilmasta tapahtuvaa valvontaa harjoitellaan kameralla varustetuilla droneilla.

Turvallisuustekniikan käytännön harjoitteluun on henkilökohtaiset työkalut ja asennustyöhuoneet kameravalvonta-, kulunvalvonta-, paloilmoitin, murtosuojelu- ja rikosilmoitinjärjestelmien harjoitusasentamiseen.

Turvajärjestelmien käyttö opitaan sitä varten oppilaitokseen asennetuilla järjestelmillä.

Pelastustoiminnan käytännön harjoittamista varten on oma harjoitusalue, jossa ovat savusukelluskontit, erilaisia sammutusvälineitä, kolariajoneuvoja. Harjoitusympäristönä käytetään tarvittaessa Oulun lentoaseman harjoitusaluetta. Oppilaitoksella on pelastusajoneuvo täydellä varustuksella. Opiskelijoilla on myös käytettävissä virallinen pelastuspukuvarustus sekä paineilmalaitteisto.

Turvallisuusalan oppimisympäristöinä toimivat myös alan työpaikat.

Tutustu Kempeleen toimipisteen oppimisympäristöön 360-kuvan avulla (ThingLink)

 

Tutustu Limingan toimipisteen oppimisympäristöön 360-kuvan avulla (ThingLink)

Noudatamme ISO 14001 -standardin periaatteita kaikessa toiminnassa – sovellamme periaatteita myös opetustoiminnassa.

Sitoudumme noudattamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja muita oppilaitoksen ympäristönäkökohtiin liittyviä vaatimuksia.

Tavoitteenamme on, että henkilökunta ja opiskelijat oppivat ymmärtämään toimintansa ympäristövaikutuksia ja soveltamaan ympäristötietoja työssä ja omassa arjessa.

Syvennämme tietoisuutta kestävän kehityksen periaatteista ja otamme ympäristönäkökohdat huomioon niin päätöksenteossa, opetuksessa kuin muussakin toiminnassa.

Tiedotamme ympäristötyöstä henkilökunnan ja opiskelijoiden lisäksi opiskelijoiden huoltajia ja muita sidosryhmiä kuten työpaikkoja.

Mahdollistamme henkilökunnalle ja opiskelijoille osallistumisen ympäristöjärjestelmämme jatkuvaan parantamiseen.

Juha Virsiheimo
Yksikönjohtaja

Limingan toimipisteellä on SGS:n ISO 14001 -ympäristösertifikaatti.

Vihreä kuusikulmio, jonka keskellä tyylitellysti esitetyt merkit CO2. O-kirjaimen sisältä nousee puunlehti. Merkinnän alla teksti Hiilineutraali jätehuolto ja tekstin alla L&T-jäteyrityksen logo.

 

Linja-autonkuljettajaksi OSAOsta

Lue lisää

Asiakaspalvelut

Tarjoamme  Kempeleen-Limingan yksikössä seuraavia opiskelijatyönä tehtäviä palveluja.