Puutarha-alan erikoisammattitutkinto, floristimestari

”Kun kukka on hehkuvimmillaan, aistin sen hetken, kuinka korostan sitä juuri sopivasti. Ei liikaa, eikä liian vähän.” Taidot kasvavat kokemuksen myötä. Floristimestarina hallitset alan erityisosaamisen, kehität uusia alan tuotteita ja palveluja.

Ammatti ja opinnot

Floristimestarina ylläpidät laaja-alaista käsityö-, markkinointi ja asiakaspalvelutaitoa sekä yli ammattirajojen menevää yhteistyötaitoa.

Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat toimia vaativissa puutarha-alan ammatillisissa työtehtävissä. Sovellat puutarha-alan osaamista alan kehittämis-, johtamis- tai erityisosaamista edellyttävissä tehtävissä ja voit toimia alan yritysten viestintätehtävissä.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Floristimestarin työtehtävät voivat perustua joko perinteiseen kukkakauppatoimintaan tai monialaiseen osaamiseen freelancerina, esimiehenä tai työnohjaajana.

Floristimestarin erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon. Voit opiskella esimerkiksi hortonomiksi ammattikorkeakoulussa.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Haku ei ole käynnissä.

 

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Niittyrannantie 5, 90440 Kempele.

 

Opiskelijavalinta

Pääsyvaatimuksena on floristin ammattitutkintoa vastaavat tiedot ja taidot, sekä työkokemusta kukkakauppa-alalta 3 – 5 vuotta. Valintaperusteet pohjautuvat hakijan aiemmin alakohtaiseen hankittuun osaamiseen ja koulutukseen.

Valintakriteerit täyttäville hakijoille järjestetään haastattelu ja työnäyte erikseen ilmoitettuna ajankohtana.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 3 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 4 pistettä

 

Kielitaidon arviointi

Haastattelun yhteydessä on mahdollinen kielitaidon arviointi henkilöille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi.

 

Opiskelun toteutusmuodot

Koulutus toteutetaan työelämälähtöisesti monimuoto-opiskeluna, joka koostuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, lähiopetuksesta sekä etäopetuksesta. Etäopetuksessa käytämme moodle-oppimisympäristöä sekä Adobe Connect -virtuaaliympäristöä.

 

Tutkinnon sisältö ja laajuus

 

Pakollinen tutkinnon osa, 20 osp
  • Puutarha-alan organisaation viestintä, 20 osp

 

Valinnaiset tutkinnon osat (oppilaitoskohtainen tarjonta,) 160 osp
  • Floristisen alan asiantuntijana toimiminen 60 osp*
  • Floristisen alan tuotteiden kehittäminen 60 osp*
  • Tilasuunnittelu floristisella alalla 40 osp
  • Floristisen mestarityön tekeminen 40 osp
  • Tutkinnon osa tai osia ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta 20 – 40 osp

*Tähdellä merkityt tutkintoon sisällytettävät osat oikeuttavat ammattinimikkeeseen: Floristimestari, muussa tapauksessa ammattinimike on Puutarha-alan erikoisammattitutkinto.

Lisätietoja tutkinnosta, ks. Tutkinnon perusteet (ePerusteet-palveluun) »

 

Hinta ja kustannukset

450 € (alv 0 %)

 

Lisätiedot

Opettaja Pasi Kivilompolo
050 5300 433
pasi.kivilompolo@osao.fi

Koulutuspäällikkö (Kempele) (oppisopimuskoulutus)
Anu Ahola
050 4332 871
anu.ahola@osao.fi

OSAO Ovi -hakijapalveluista saat hakemiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Ovi on avoinna kenelle tahansa, joka on kiinnostunut ammatillisesta koulutuksesta ja tarvitsee lisää tietoa hakeutumisesta.

Hallituskatu 12
90100 Oulu
040 8266 060
chat www.osao.fi/ovi
ovi@osao.fi

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää valmistavan koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palautetan ja se veloitetaan kokonaan.

 

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta.
Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta