Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp
Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta
- Etusivu
- Tietoa hakemisesta
- Koulutustarjonta
- Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp
Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osa antaa sinulle perustietoja ja -taitoja ravintola- ja catering-alalle. Olet kiinnostunut ruoanvalmistuksesta sekä asiakaspalvelusta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Voit myös täydentää aiempaa koulutustasi tai harkitset hakeutumista ravintola- ja catering-alalle.
Koulutuksen kuvaus
Ravitsemispalveluissa toimiminen –tutkinnon osa koulutuksen laajuus on 20 osaamispistettä (osp) ja kesto noin neljä kuukautta. Tutkinnon osa sisältyy ravintola- ja catering-alan tutkintoon. Koulutus toteutetaan oppilaitosympäristössä, työpaikalla sekä verkko-opintoina.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena.
Ajankohta
Kempeleen-Limingan yksikössä Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osa on mahdollista suorittaa seuraavan kerran 17.8.2020 ja 1.9.2020 aloittaen. Hakuaika molempiin aloitusajankohtiin 22.4.2020 – 31.7.2020
Hakuaika 17.8.2020 Kempeleessä alkavaan työvoimakoulutukseen päättyy 3.8.2020 ja 1.9.2020 alkavaan työvoimakoulutukseen 11.8.2020. Haku työvoimakoulutukseen tapahtuu TE-palveluiden kautta.
Koulutus järjestetään myös Muhoksen yksikössä työvoimakoulutuksena 5.8.2020 alkaen. Haku tähän koulutukseen TE-palveluiden kautta 26.7.2020 mennessä.
Koulutuspaikka
Kempeleen-Limingan yksikkö, Niittyrannantie 5, 90440 Kempele
Muhoksen yksikkö, Kirkkotie 1, 91500 Muhos
Hinta
Opetus on maksutonta. Opintojen aikana suoritetaan hygieniapassi, jonka hinta on 6,00 €. Lisäksi opiskelijan tulee hankkia keittiötyöhön soveltuvat työjalkineet.
Koulutuksen laajuus
Koulutuksen laajuus on 20 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi, jolla todetaan, millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää tarkan opiskeluaikasi.
Osaaminen osoitetaan työtehtäviä tehden suurkeittiön ruoanvalmistustehtävissä ja arvioidaan asteikolla K5-T1 (kiitettävä, hyvä, tyydyttävä).
Koulutuksen tavoite
Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa ravintola- ja catering-alan valinnainen tutkinnon osa, sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen.
Ravitsemispalveluissa toimiminen –tutkinnon osan suoritettuasi sinulla on perustiedot ja taidot:
- valmistautua työvuoroon
- huolehtia toimitilat käyttökuntoon, valmistaa tuotteita myyntiä varten sekä pitää niistä huolta
- palvella asiakkaita, myydä tuotteita ja rekisteröidä myyntiä
- päättää työvuoron työtehtävät
- arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen keskeisisä sisältöjä ovat:
- Ruoanvalmistus ja ravitsemusosaaminen
- Omavalvonta ja työturvallisuus
- Raaka-ainetuntemus
- Erityisruokavaliot
- Asiakaspalvelu ja kassatyöskentely
Lisää tutkinnon osan koulutuksen sisällöstä ja arviointiperusteista löydät ePerusteista.
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu työnhakijoille, alasta kiinnostuneille ja oman osaamisen täydentäjille, lukiolaiselle sekä VALMA-opiskelijoille. Koulutuksen tavoitteena on mahdollistaa työllistyminen alalle sekä antaa pohjia alan koulutukseen.
Työvoimakoulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat, joilla soveltuvuus keittiötyöskentelyyn ja asiakaspalveluun, ja joilla on valmiudet verkko-opiskelutehtävien opiskeluun.
Lisätietoja
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä
Opettaja Anne Vimpari (Kempeleen-Limingan yksikkö)
p. 050 5727 503, anne.vimpari@osao.fi
Opettaja Tiina Sotikov (Kempeleen-Limingan yksikkö)
p. 050 5934 556, tiina.sotikov@osao.fi
Koulutuspäällikkö Vesa Vanhamäki (Muhoksen yksikkö)
p. 050 537 5057, vesa.vanhamaki@osao.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi
Hakeminen
Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.
Hakijat kontaktoidaan ja kutsutaan haastatteluun viikolla 32. Valintapäätös viikolla 32.
Valinta tapahtuu haastattelun perusteella, jossa painotetaan soveltuvuutta asiakaspalveluun, tarvetta koulutukseen ja valmiuksia verkko-opiskelutehtävien opiskeluun sekä mahdollisuutta osallistua työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Tarvittaessa kielikoe järjestetään haastattelun yhteydessä.
Työvoimakoulutus
Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osa on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena. Haku tapahtuu TE-palveluiden sivuilta.
Katso tarkemmat tiedot ja hae 5.8. alkavaan koulutukseen TE-palveluiden sivuilta (Muhos)
Katso tarkemmat tiedot ja hae 17.8. alkavaan koulutukseen TE-palveluiden sivuilta (Kempele)
Katso tarkemmat tiedot ja hae 1.9.2020 alkavaan koulutukseen TE-palveluiden sivuilta (Kempele)