Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp

Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta

Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osa antaa sinulle perustietoja ja -taitoja ravintola- ja catering-alalle. Olet kiinnostunut ruoanvalmistuksesta sekä asiakaspalvelusta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Voit myös täydentää aiempaa koulutustasi tai harkitset hakeutumista ravintola- ja catering-alalle.

Koulutuksen kuvaus

Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osa koulutuksen laajuus on 20 osaamispistettä (osp) ja kesto noin neljä kuukautta. Tutkinnon osa sisältyy ravintola- ja catering-alan tutkintoon. Koulutus toteutetaan oppilaitosympäristössä, työpaikalla sekä verkko-opintoina.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena.

Ajankohta

Kempeleen-Limingan yksikössä koulutukseen on jatkuva haku. Koulutus on mahdollista aloittaa seuraavan kerran 9.8.2021 ja 6.9.2021. 6.9. alkava koulutus on mahdollista suorittaa myös TE-koulutuksena.

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Niittyrannantie 5, 90440 Kempele

Muhoksen yksikkö, Kirkkotie 1, 91500 Muhos

Hinta

Opetus on maksutonta. Opintojen aikana suoritetaan hygieniapassi, jonka hinta on 6 €. Lisäksi opiskelijan tulee hankkia keittiötyöhön soveltuvat työjalkineet.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 20 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi, jolla todetaan, millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää tarkan opiskeluaikasi.

Osaaminen osoitetaan työtehtäviä tehden suurkeittiön ruoanvalmistustehtävissä ja arvioidaan asteikolla K5-T1 (kiitettävä, hyvä, tyydyttävä).

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa ravintola- ja catering-alan valinnainen tutkinnon osa sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen.

Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osan suoritettuasi sinulla on perustiedot ja -taidot:

  • valmistautua työvuoroon
  • huolehtia toimitilat käyttökuntoon, valmistaa tuotteita myyntiä varten sekä pitää niistä huolta
  • palvella asiakkaita, myydä tuotteita ja rekisteröidä myyntiä
  • päättää työvuoron työtehtävät
  • arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen keskeisisä sisältöjä ovat:

  • Ruoanvalmistus ja ravitsemusosaaminen
  • Omavalvonta ja työturvallisuus
  • Raaka-ainetuntemus
  • Erityisruokavaliot
  • Asiakaspalvelu ja kassatyöskentely

Lisää tutkinnon osan koulutuksen sisällöstä ja arviointiperusteista löydät ePerusteista.

Siirry ePerusteet -palveluun

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työnhakijoille, alasta kiinnostuneille ja oman osaamisen täydentäjille, lukiolaiselle sekä VALMA-opiskelijoille. Koulutuksen tavoitteena on mahdollistaa työllistyminen alalle sekä antaa pohjia alan koulutukseen. Työvoimakoulutuksen  kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat, joilla soveltuvuus keittiötyöskentelyyn ja asiakaspalveluun, ja joilla on valmiudet verkko-opiskelutehtävien opiskeluun.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa kielitaitosuositus on A.2.2. Lisätietoja täältä.

Työvoimakoulutus

Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osa on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden kautta.

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Opettaja Anne Vimpari (Kempeleen-Limingan yksikkö)
p. 050 5727 503, anne.vimpari@osao.fi

Opettaja Tiina Sotikov (Kempeleen-Limingan yksikkö)
p. 050 5934 556, tiina.sotikov@osao.fi

Koulutuspäällikkö Vesa Vanhamäki (Muhoksen yksikkö)
p. 050 537 5057, vesa.vanhamaki@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen Kempeleeseen