Suunnitteluprojektissa toimiminen 15 osp ja teknisessä suunnittelussa toimiminen 25 osp

Tutkinnon osat teknisen suunnittelun perustutkinnosta

Suunnitteluprojektissa toimiminen ja teknisessä suunnittelussa toimiminen -tutkinnon osat sopivat sinulle, joka haluat oppia tuottamaan suunnittelupiirustuksia ja muita suunnitteluun liittyviä dokumentteja sekä 2D-piirtämistä ja 3D-tietomallintamista alan ohjelmistojen avulla. Tutkinnon osat suoritettuasi voit halutessasi jatkaa opiskelemaan koko tutkintoa oppisopimuskoulutuksena.

Kurssin kuvaus

Ajankohta

Seuraava koulutus on 8.10.2024-4.4.2025. Koulutuksen kesto on noin 6 kuukautta.
Hakuaika koulutukseen on 1.6.2024-19.9.2024.

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Kempele
Oppimisympäristöinä ovat oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt.

Hinta

Opetus on maksutonta.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 40 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osien muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa teknisen suunnittelun perustutkinnon pakolliset tutkinnon osat, sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen. Tästä koulutuksesta voit halutessasi jatkaa opiskelemaan koko tutkintoa oppisopimuskoulutuksena. Lisätietoa teknisen suunnittelun perustutkinnosta.

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon osien keskeisiä sisältöjä ovat 2D-piirtäminen ja 3D-tietomallintaminen. Niiden avulla hyödynnät ja tuotat suunnitteludokumentteja, kuten esimerkiksi rakennuspiirustuksia, alan ohjelmistojen avulla. Koulutuksen aikana opetellaan myös yleisimpien toimisto-ohjelmistojen käyttöä.

Tutkinnon osat opiskellaan oppilaitoksessa, verkko-opintoina sekä työpaikalla. Teoriaopinnot toteutetaan verkko-opintoina työpaikalla tapahtuvan oppimisen rinnalla. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä verkko-opinnot myös oppilaitoksen tiloissa. Osaaminen osoitetaan työtehtäviä tehden ja arvioidaan asteikolla K5 – T1.

Tutustu 1.8.2024 uudistuviin tutkinnon perusteisiin ePerusteet palvelussa

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille alasta kiinnostuneille, työnhakijoille, oman osaamisen täydentäjille, toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaville, valmentavan koulutuksen opiskelijoille sekä lukiolaisille.

Tutkinnon osaa suorittamaan voit hakeutua myös oppisopimuskoulutuksena 

Oppisopimusopiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt koulutuksen alkaessa.

Työvoimakoulutus

Tämä koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena, jos olet TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Nyt haussa olevat työvoimakoulutukset ja hakulomakkeen löydät koulutushaun kautta. Jos koulutus ei näy auki olevissa hauissa, se ei ole sillä hetkellä tarjolla työvoimakoulutuksena. Nämä opinnot suunniteltu aloitettavaksi 8.10.2024 te-koulutuksena.

Jos osallistumisestasi koulutukseen on sovittu TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun kanssa työllistymissuunnitelmassasi, voit saada koulutuksen ajalta korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää aina työttömyyskassa tai Kela.

Voit saada koulutukseen osallistumispäiviltä myös kulukorvausta.

Lisätietoja työvoimakoulutuksesta

Opiskelijavalinta

Valinta koulutukseen tehdään haastattelun perusteella. Haastetteluihin kutsutaan erikseen. Valintapäätöksestä ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse. Haastattelun yhteydessä on mahdollinen kielitaidon arviointi henkilöille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
  • motivaatio, enintään 6 pistettä

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Teknisen suunnittelun perustutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoa täältä >

Lisätietoja

Opettaja Marjo Väisänen
p. 050 3174 560, marjo.vaisanen@osao.fi

Opinto-ohjaaja Marcella Puranen
p. 040 3580 813, marcella.puranen@osao.fi

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa 1.6.-19.9.2024.

 

Hae koulutukseen