Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen 15 osp

Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta

Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen -tutkinnon osa sopii sinulle, joka haluat toimia asiakaspalvelussa, olet kiinnostunut ravintola- ja catering-alasta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Voit myös täydentää aiempaa koulutusta tai harkitset kouluttautumista ravintola- ja catering-alalle.

Kurssin kuvaus

Vähittäiskaupan palvelutiskillä toiminen -tutkinnon osa antaa valmiudet

  • aikatauluttaa ja suunnitella päivittäiset työtehtävänsä
  • vastaanottaa, varastoida ja käsitellä raaka-aineita
  • esivalmistaa ja laittaa palvelutiskille esille myytäviä tuotteita
  • myydä tuotteita ja opastaa asiakkaita
  • tehdä työvuoron päättymiseen liittyvät työtehtävät
  • arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.

 

Ajankohta

Koulutukseen on jatkuva haku.

Koulutus alkaa seuraavasti:

13.1.2020
3.2.2020
9.3.2020
17.8.2020
1.9.2020
1.10.2020

 

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Kempele
Oppimisympäristöinä on oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt.

Muun muassa yhteistyökumppanimme Prisman palvelutorit ja Välivainion K-Supermarket tarjoaa mahdollisia koulutussopimuspaikkoja työssäoppimisjakson ajalle.

 

Hinta

Opetus on maksutonta. Opintojen aikana suoritetaan hygieniapassi, jonka hinta on 6,00 €. Lisäksi opiskelijan tulee hankkia keittiötyöhön soveltuvat työjalkineet.

 

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 15 osaamispistettä (osp) ja kesto noin kolme kuukautta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää tarkemmin opiskeluaikasi.

 

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa ravintola- ja catering-alan valinnainen tutkinnon osa, sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen.

 

Koulutuksen sisältö

  • myytävien tuotteiden esivalmistus ja esille laittaminen palvelutiskiin
  • asiakaspalvelu palvelutiskillä sekä
  • työvuoroon liittyvät työtehtävät työyhteisön jäsenenä.

Tutkinnon osa opiskellaan työpaikalla, oppilaitoksessa ja verkko-opintoina. Teoriaopinnot toteutetaan verkko-opintoina työpaikalla tapahtuvan oppimisen rinnalla. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä verkko-opinnot myös oppilaitoksen tiloissa. Osaaminen arvioidaan asteikolla K5 – T1.

 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työnhakijoille, oman osaamisen täydentäjälle, toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaville, VALMA-opiskelijoille ja lukiolaisille.

 

Lisätietoja

Yhteyshenkilö
Opettaja Anne Vimpari
p. 050 5727 503
anne.vimpari@osao.fi

Opettaja Tiina Sotikov
p. 050 5934 556
tiina.sotikov@osao.fi

OSAO Ovi -hakijapalveluista saat hakemiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Ovi on avoinna kenelle tahansa, joka on kiinnostunut ammatillisesta koulutuksesta ja tarvitsee lisää tietoa hakeutumisesta.

Hallituskatu 12
90100 Oulu
040 8266 060
chat www.osao.fi/ovi
ovi@osao.fi

 

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 5 opiskelijaa kuukausittain.

 

Hakeminen

Hakeminen tapahtuu OSAOn koulutuskalenterin kautta. Hakijat kontaktoidaan ja kutsutaan haastatteluun joustavasti hakuaikana. Haastattelussa painotetaan soveltuvuutta asiakaspalveluun, tarvetta koulutukseen ja valmiuksia verkko-opiskelutehtävien opiskeluun työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen