Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen 15 osp

Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta

Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen -tutkinnon osa sopii sinulle, joka haluat toimia asiakaspalvelussa, olet kiinnostunut ravintola- ja catering-alasta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Voit myös täydentää aiempaa koulutusta tai harkitset kouluttautumista ravintola- ja catering-alalle.

Kurssin kuvaus

Vähittäiskaupan palvelutiskillä toiminen -tutkinnon osa antaa valmiudet

  • aikatauluttaa ja suunnitella päivittäiset työtehtävänsä
  • vastaanottaa, varastoida ja käsitellä raaka-aineita
  • esivalmistaa ja laittaa palvelutiskille esille myytäviä tuotteita
  • myydä tuotteita ja opastaa asiakkaita
  • tehdä työvuoron päättymiseen liittyvät työtehtävät
  • arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.

 

Ajankohta

Koulutukseen on jatkuva haku.

Koulutus alkaa seuraavasti: 17.8.2020, 1.9.2020 ja 1.10.2020 Kempeleen-Limingan yksikössä ja 6.9.2021 Kaukovainio, palvelut -yksikössä.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena. Haku 1.10.2020 alkavaan työvoimakoulutukseen päättyy 17.9.2020.

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Niittyrannantie 5, 90440 Kempele.

Oppimisympäristöinä on oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt. Muun muassa yhteistyökumppanimme Prisman palvelutorit ja Välivainion K-Supermarket tarjoaa mahdollisia koulutussopimuspaikkoja työssäoppimisjakson ajalle.

Hinta

Opetus on maksutonta. Opintojen aikana suoritetaan hygieniapassi, jonka hinta on 6,00 €. Lisäksi opiskelijan tulee hankkia keittiötyöhön soveltuvat työjalkineet.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 15 osaamispistettä (osp) ja kesto noin kolme kuukautta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää tarkemmin opiskeluaikasi.

 

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa ravintola- ja catering-alan valinnainen tutkinnon osa, sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen.

 

Koulutuksen sisältö

  • myytävien tuotteiden esivalmistus ja esille laittaminen palvelutiskiin
  • asiakaspalvelu palvelutiskillä sekä
  • työvuoroon liittyvät työtehtävät työyhteisön jäsenenä.

Tutkinnon osa opiskellaan työpaikalla, oppilaitoksessa ja verkko-opintoina. Teoriaopinnot toteutetaan verkko-opintoina työpaikalla tapahtuvan oppimisen rinnalla. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä verkko-opinnot myös oppilaitoksen tiloissa. Osaaminen arvioidaan asteikolla K5 – T1.

 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työnhakijoille, oman osaamisen täydentäjälle, toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaville, VALMA-opiskelijoille ja lukiolaisille.

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 5 opiskelijaa kuukausittain.

Lisätietoja

Opettaja Anne Vimpari, p. 050 5727 503, anne.vimpari@osao.fi

Opettaja Tiina Sotikov, p. 050 5934 556, tiina.sotikov@osao.fi

OSAO Ovi -hakijapalveluista saat hakemiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Ovi on avoinna kenelle tahansa, joka on kiinnostunut ammatillisesta koulutuksesta ja tarvitsee lisää tietoa hakeutumisesta.

OSAO Ovi-hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Hakijat kontaktoidaan ja kutsutaan haastatteluun joustavasti hakuaikana. Haastattelussa painotetaan soveltuvuutta asiakaspalveluun, tarvetta koulutukseen ja valmiuksia verkko-opiskelutehtävien opiskeluun työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Työvoimakoulutus

Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen -tutkinnon osa on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena. Haku tapahtuu TE-palveluiden sivuilta.

Katso tarkemmat tiedot ja hae TE-palveluiden sivuilta