Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen 15 osp

Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta

Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen -tutkinnon osa sopii sinulle, joka haluat toimia asiakaspalvelussa, olet kiinnostunut ravintola- ja catering-alasta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Voit myös täydentää aiempaa koulutusta tai harkitset kouluttautumista ravintola- ja catering-alalle.

Kurssin kuvaus

Vähittäiskaupan palvelutiskillä toiminen -tutkinnon osa antaa valmiudet

  • aikatauluttaa ja suunnitella päivittäiset työtehtävänsä
  • vastaanottaa, varastoida ja käsitellä raaka-aineita
  • esivalmistaa ja laittaa palvelutiskille esille myytäviä tuotteita
  • myydä tuotteita ja opastaa asiakkaita
  • tehdä työvuoron päättymiseen liittyvät työtehtävät
  • arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.

Ajankohta

Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena.

Koulutuksen aloitus Kempeleen-Limingan yksikössä:

  • 10.1.2022
  • 1.2.2022
  • 1.3.2022
  • 4.4.2022
  • 8.8.2022
  • 5.9.2022
  • 3.10.2022

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Niittyrannantie 5, 90440 Kempele.

Oppimisympäristöinä on oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt. Muun muassa yhteistyökumppanimme Prisman palvelutorit ja Välivainion K-Supermarket tarjoaa mahdollisia koulutussopimuspaikkoja työssäoppimisjakson ajalle.

Hinta

Opetus on maksutonta. Opintojen aikana suoritetaan hygieniapassi, jonka hinta on 6 €. Lisäksi opiskelijan tulee hankkia keittiötyöhön soveltuvat työjalkineet.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 15 osaamispistettä (osp) ja kesto noin kolme kuukautta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää tarkemmin opiskeluaikasi.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa ravintola- ja catering-alan valinnainen tutkinnon osa sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen.

Koulutuksen sisältö

  • myytävien tuotteiden esivalmistus ja esille laittaminen palvelutiskiin
  • asiakaspalvelu palvelutiskillä sekä
  • työvuoroon liittyvät työtehtävät työyhteisön jäsenenä.

Tutkinnon osa opiskellaan työpaikalla, oppilaitoksessa ja verkko-opintoina. Teoriaopinnot toteutetaan verkko-opintoina työpaikalla tapahtuvan oppimisen rinnalla. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä verkko-opinnot myös oppilaitoksen tiloissa. Osaaminen arvioidaan asteikolla K5 – T1.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työnhakijoille, oman osaamisen täydentäjille, toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaville, VALMA-opiskelijoille ja lukiolaisille.

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 5 opiskelijaa kuukausittain.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Hakijat kontaktoidaan ja kutsutaan haastatteluun joustavasti hakuaikana.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti (Kempele):

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
  • motivaatio, enintään 6 pistettä

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoja löydät täältä. 

Lisätietoja

Opettaja Anne Vimpari, p. 050 5727 503, anne.vimpari@osao.fi

Opettaja Tiina Sotikov, p. 050 5934 556, tiina.sotikov@osao.fi

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae Kempeleessä alkavaan koulutukseen

Työvoimakoulutus

Tutkinnon osa on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena. Haku tapahtuu TE-palveluiden sivuilta.

Katso tarkemmat tiedot ja hae TE-palveluiden sivuilta