Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp

Ammatillinen valinnainen tutkinnon osa, räätälöity ravintola- ja catering-alan tutkintoon.

Koulutus on suunnattu sinulle, joka työskentelet ravintola- ja catering-alan työtehtävissä ja työparinasi on opiskelijoita, joita ohjaat. Tämä soveltuu myös sinulle, joka opiskelet tällä hetkellä ravintola- ja catering-alaa.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Olet ravintola- ja catering-alan töissä ja toimit tai haaveenasi on toimia työpaikkaohjaajana. Koulutus soveltuu myös ravintola- ja catering-alan opiskelijoille.

Ajankohta

Koulutukseen ei ole jatkuvaa hakua tällä hetkellä. Koulutus kestää 2 – 3 kk.

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö
Niittyrannantie 5
90440 Kempele

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan päiväopetuksena, joka sisältää lähi- ja etäopetusta sekä verkko-opintoja. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan hänen hankkima osaaminen suhteessa tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksiin. Koulutus suoritetaan HOKSin mukaan täydentämällä puuttuvaa osaamista.

Oppisopimusopiskelu

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan koulutukseen soveltuva työpaikka. Kempeleen-Limingan yksikössä voit olla oppisopimuskoulutusasioissa yhteydessä koulutuspäällikkö Anu Aholaan, p. 050 4332 871, anu.ahola@osao.fi

Hinta

Koulutus on maksuton.

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen (5 osp) on ammatillinen valinnainen tutkinnon osa, joka on räätälöity ravintola- ja catering-alan perustutkintoon. Lue lisätietoa tutkinnon osan sisällöstä täältä (ePerusteet-palveluun).

Koulutuksen tavoite

Perehdyt ammatillisen koulutuksen järjestämismuotoihin ja tutkintoihin sekä toimit yhteyshenkilönä oppilaitoksen ja työpaikan välillä. Lisäksi ohjaat työpaikallasi opiskelijoita ja annat palautetta osaamisen kehittymisestä.

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:

Anne Vimpari, p. 050 5727 503, anne.vimpari@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta:

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella. Opiskelijavalinnassa mukana oleminen edellyttää osallistumista järjestettävään haastatteluun. Haastatteluihin kutsuminen tapahtuu hakulomakkeessa annettujen tietojen perusteella. Valintapäätös tehdään haastattelujen jälkeen ja ilmoitetaan hakijoille sähköpostilla.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
  • motivaatio, enintään 6 pistettä

Hakijoihin ollaan yhteydessä ja haastattelusta sovitaan joustavasti hakuaikana.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoja löydät täältä. 

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.