Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp
Ammatillinen valinnainen tutkinnon osa, räätälöity ravintola- ja catering-alan tutkintoon.
- Etusivu
- Tietoa hakemisesta
- Koulutustarjonta
- Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp
Koulutus on suunnattu sinulle, joka työskentelet ravintola- ja catering-alan työtehtävissä ja työparinasi on opiskelijoita, joita ohjaat. Tämä soveltuu myös sinulle, joka opiskelet tällä hetkellä ravintola- ja catering-alaa.
Koulutuksen kuvaus
Kohderyhmä
Olet ravintola- ja catering-alan töissä ja toimit tai haaveenasi on toimia työpaikkaohjaajana. Koulutus soveltuu myös ravintola- ja catering-alan opiskelijoille.
Ajankohta
Koulutukseen ei ole jatkuvaa hakua tällä hetkellä. Koulutus kestää 2 – 3 kk.
Koulutuspaikka
Kempeleen-Limingan yksikkö
Niittyrannantie 5
90440 Kempele
Koulutuksen toteutus
Koulutus toteutetaan päiväopetuksena, joka sisältää lähi- ja etäopetusta sekä verkko-opintoja. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan hänen hankkima osaaminen suhteessa tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksiin. Koulutus suoritetaan HOKSin mukaan täydentämällä puuttuvaa osaamista.
Oppisopimusopiskelu
Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan koulutukseen soveltuva työpaikka. Kempeleen-Limingan yksikössä voit olla oppisopimuskoulutusasioissa yhteydessä koulutuspäällikkö Anu Aholaan, p. 050 4332 871, anu.ahola@osao.fi
Hinta
Koulutus on maksuton.
Koulutuksen sisältö ja laajuus
Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen (5 osp) on ammatillinen valinnainen tutkinnon osa, joka on räätälöity ravintola- ja catering-alan perustutkintoon. Lue lisätietoa tutkinnon osan sisällöstä täältä (ePerusteet-palveluun).
Koulutuksen tavoite
Perehdyt ammatillisen koulutuksen järjestämismuotoihin ja tutkintoihin sekä toimit yhteyshenkilönä oppilaitoksen ja työpaikan välillä. Lisäksi ohjaat työpaikallasi opiskelijoita ja annat palautetta osaamisen kehittymisestä.
Lisätietoja
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Anne Vimpari, p. 050 5727 503, anne.vimpari@osao.fi
Lisätietoja hakeutumisesta:
OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060, ovi@osao.fi
Opiskelijavalinta
Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella. Opiskelijavalinnassa mukana oleminen edellyttää osallistumista järjestettävään haastatteluun. Haastatteluihin kutsuminen tapahtuu hakulomakkeessa annettujen tietojen perusteella. Valintapäätös tehdään haastattelujen jälkeen ja ilmoitetaan hakijoille sähköpostilla.
Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:
- aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
- tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
- motivaatio, enintään 6 pistettä
Hakijoihin ollaan yhteydessä ja haastattelusta sovitaan joustavasti hakuaikana.
Kielitaidon arviointi
Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoja löydät täältä.
Hakeminen
Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.
Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.