Puutarha-alan ammattitutkinto, floristi

Floristiikan osaamisala

Floristina olet kukkakauppa-alan ammattilainen. Sinulla on vahva yrittäjämäinen ote ja omaat markkinointiosaamista floristisen alan työympäristöissä.

Ammatti ja opinnot

Puutarha-alan ammattitutkinto on jatkokoulutus sinulle, joka olet suorittanut puutarha-alan perustutkinnon ja/tai sinulla on vahvaa työelämäkokemusta puutarha-alalta.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Floristina työskentelet yrittäjänä, yksityisellä sektorilla kukkakaupassa, puutarhamyymälässä tai muussa floristisen alan työympäristössä alan ammattilaisena.

Luonteva jatko-opintopolku floristille on puutarha-alan erikoisammattitutkinto, josta valmistutaan floristimestariksi.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Kohderyhmä

Voit hakeutua koulutukseen, jos sinulla on puutarha-alan perustutkinto suoritettuna ja/tai sinulla on vahvaa työelämäkokemusta puutarha-alalta.

Hakuaika

Hakuaika 5.10.2020 alkavaan koulutukseen on ajalla 9.3.-16.8.2020.

 

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinnot alkavat 5.10.2020. Opinnot kestävät noin kaksi vuotta.

Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

 

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Kempeleen toimipaikka,
Piriläntie 145, 90440 Kempele

Opiskelijavalinta

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakuajan päättymisen jälkeen. Haastatteluihin kutsuminen tapahtuu hakulomakkeessa annettujen tietojen perusteella. Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella ja valintapäätös ilmoitetaan kirjallisesti sähköpostilla. Opiskelijavalinnassa mukana oleminen edellyttää osallistumista järjestettävään haastatteluun.

 

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Puutarha-alan ammattitutkinnossa kielitaidonsuositus on tasolla A.2.2.
Lisätietoa löydät Koulutukset maahanmuuttajille sivulta

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan päiväopetuksena. Koulutus sisältää lähi- ja verkko-opetusta, sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutus sisältää myös itsenäistä opiskelua.

 

Oppisopimusopiskelu

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka. Kempeleen-Limingan yksikössä oppisopimusasioita hoitaa koulutuspäällikkö Anu Ahola, p. 050 433 2871, anu.ahola@osao.fi

 

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Pakollinen ammatillinen tutkinnon osa
  • Asiakkaiden palveleminen floristisella alalla, 30 osp
  • Markkinointi floristisella alalla, 45 osp
  • Kukkasidontatöiden suunnitteleminen ja tekeminen, 45 osp
Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat
  • Juhlakoristelun suunnitteleminen ja toteuttaminen, 30 osp tai
  • Puutarha-alan yrittäjänä toimiminen, 30 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin Opetushallituksen ePerusteet-palvelussa

 

 

Hinta ja kustannukset

450 € (alv 0%)

 

Lisätiedot

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut

Pasi Kivilompolo
p. 050 5300 433
pasi.kivilompolo@osao.fi

 

Lisätiedot hakeutumiseen

OSAO Ovi Hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

 

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa. 

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.

Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

 

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta.
Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta

Voisit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista