Henkilöstöravintolapolku

Tutkinnon osia ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta

Oletko kiinnostunut ruoanvalmistuksesta sekä asiakaspalvelusta ja haluat työllistää itsesi ravintola- ja catering-alalle? Henkilöstöravintolapolku mahdollistaa työllistymisen erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimiviin henkilöstöravintoloihin, palvelu- ja jakelukeittiöihin, ammattikeittiöihin sekä kahviloihin.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat keittiötyöskentelyyn ja asiakaspalveluun ja joilla on valmiudet verkko-opiskelutehtävien opiskeluun. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Kielitestin ajankohta sovitaan tarvittaessa.

Ajankohta

Hakuaika 11.1.2021 alkavaan koulutukseen päättyy 11.12.2020.

Koulutus toteutetaan 11.1.2021-31.11.2021. Jokaiselle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen, mikä määrittää opiskeluajan. Koulutus alkaa ilmoitettuina aikoina ja kestää noin kaksi kuukautta.

Koulutuspaikka

OSAO, Kempeleen-Limingan yksikkö, Niittyrannatie 5, 90440 Kempele

Hinta

Koulutus on maksuton.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 70 osaamispistettä (osp).

Koulutuksen tavoite

Koulutuksessa suoritetaan Ravintola- ja cateringalan tutkinnon osat ravitsemuspalveluissa toimiminen 20 osp, lounasruokien valmistus 40 osp ja palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp. Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa ravintola- ja catering-alan tutkinnon osia, sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen.

Koulutuksen toteutus

Pääasiassa koulutus toteutetaan työpaikalla tapahtuvana oppimisena koulutussopimuksella. Työpaikka etsitään yhdessä opiskelijan kanssa. Lähiopetusta OSAO Kempeleen-Limingan yksikössä 0-20 h opiskelijan osaamisen tarpeiden mukaan. Teoriaopinnot verkko-opintoina työpaikalla tapahtuvan oppimisen rinnalla. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä verkko-opinnot myös oppilaitoksen tiloissa.

Koulutuksen sisältö

Koulutus muodostuu seuraavista tutkinnon osista:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osaamispistettä (osp)
  • Lounasruokien valmistus, 40 osaamispistettä (osp)
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot, 10 osaamispistettä (osp)

Koulutuksen keskeisiä sisältöjä ovat

  • Toimia organisaation toiminta-ajatuksen mukaisesti
  • Työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti
  • Valmistaa erilaisia ruokalajeja, ateriakokonaisuuksia ja leivontatuotteita
  • Käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita
  • Palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti, myydä tuotteita ja rekistöröidä myyntiä
  • Arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.

Koulutus mahdollistaa työllistymisen erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimiviin henkilöstöravintoloihin, palvelu- ja jakelukeittiöihin, ammattikeittiöihin sekä kahviloihin.

Lisätietoja

Anne Vimpari, p. 050 5727 503, anne.vimpari@osao.fi

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 2 opiskelijaa suorittamaan tutkinnon osat työvoimakoulutuksena.

Hakeminen

Haku työvoimakoulutukseen tapahtuu TE-palvelujen kautta.
Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Katso lisätietoja ja hae TE-palveluiden sivuilta

Peruutusehto

Koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.