Hitsaajan pätevöitymiskokeet

Tarvitsetko työssäsi hitsaajan pätevyyden? Tässä koulutuksessa valmennamme sinua suoriutumaan standardien ja direktiivien mukaisista hitsauksen pätevyyskokeista. Hitsaajan pätevöitymiskokeet soveltuvat kaikille aloille missä pätevyyksiä vaaditaan.

Kurssin kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on valmentaa hitsaaja suoriutumaan standardin
SFS- EN 287-1 / SFS-EN ISO 9606-1, sekä SFS-EN ISO 9606-2, ja painelaitedirektiivin PED 97/23/EY mukaisista hitsauksen pätevyyskokeista.

 

Ajankohta

Sopimuksen mukaan.

 

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, tekniikka
Kotkantie 2A
90250 Oulu

 

Hinta

OSAOn kouluttaja hinnoittelee pätevyyskokeen tapauskohtaisesti. Pätevyyskokeiden hinta määräytyy materiaalin, ainepaksuuden ja putken halkaisijan mukaan. Hintaan vaikuttaa myös kokeen kesto.

Pätevyyskokeen hinta sisältää pätevyyskokeen koemateriaalit ja lisäaineet, hitsauslaitteen käytön, kokeen valvonnan pätevöitetyn ja hyväksytyn kokeenvalvojan toimesta, vaadittavat testaukset ja hyväksytyn kokeen perusteella myönnettävän standardin mukaisen pätevyystodistuksen. Määritelty hinta laskutetaan myös siinä tapauksessa, ettei koetta hyväksytä. Tällöin pätevyystodistusta ei voida kirjoittaa.

 

Koulutuksen laajuus

Määritellään tapauskohtaisesti.

 

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on valmentaa hitsaaja suoriutumaan standardin
SFS- EN 287-1 / SFS-EN ISO 9606-1, sekä SFS-EN ISO 9606-2, ja painelaitedirektiivin PED 97/23/EY mukaisista hitsauksen pätevyyskokeista.

 

Koulutuksen sisältö

Pätevyyskokeen voit suorittaa eri perusaineryhmille, joko levylle tai putkelle, haluamallasi hitsausprosessilla (MIG/MAG-hitsaus, puikkohitsaus, TIG-hitsaus, kaasuhitsaus).

 

Kohderyhmä

Hitsaajan pätevyyksiä tarvitsevat hitsaajat, yrityksen työnjohto ja yrityksen hitsaustoiminnoista vastaavat henkilöt kuten hitsauskoordinaattorit. Hitsauspätevyydet soveltuvat kaikille aloille missä pätevyyksiä vaaditaan, kuten esimerkiksi valmistavaan- ja rakennusteollisuuteen, sekä huolto- ja kunnossapitoaloille.

Työvoimakoulutus

Tämä koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena, jos olet TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Nyt haussa olevat työvoimakoulutukset ja hakulomakkeen löydät koulutushaun kautta.

Jos osallistumisestasi koulutukseen on sovittu TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun kanssa työllistymissuunnitelmassasi, voit saada koulutuksen ajalta korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää aina työttömyyskassa tai Kela.

Voit saada koulutukseen osallistumispäiviltä myös kulukorvausta.

Lisätietoja työvoimakoulutuksesta

Lisätiedot

Jarmo Laurikkala, puh. 044 703 7741, jarmo.laurikkala@osao.fi

 

Hakeminen

Koulutukseen voi hakeutua sopimalla siitä Jarmo Laurikkalan kanssa tai kysymällä tarjousta koulutuspäällikkö Martti Hautamäeltä, puh 044 703 7708, martti.hautamaki@osao.fi

 

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.