Ikävalmentajana toimiminen 60 osp

Tutkinnon osa vanhustyön erikoisammattitutkinnosta

Sinustako työpaikkasi Ikävalmentaja? Hanki osaamista, jolla voit arvioida ikääntyneen ihmisen toimintakykyä, laatia suunnitelman toimintakyvyn edistämiseksi ja toteuttaa se turvallisesti.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveys- tai liikunta-alan ammattilaisille. Eduksi katsomme, jos työskentelet työpaikassa, jossa on tarvetta ja mahdollista hankkia osaamista ikävalmentajana toimimiseen.

Hakuaika

Hakuaikaa on jatkettu 3.2.2021 saakka.

Koulutuksen alkaminen ja kesto

Koulutus alkaa 15.2.2021 ja arvioitu päättymispäivä on 18.6.2021. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

Kontinkankaan yksikkö, Kiviharjuntie 6-8, 90220 Oulu

Hinta

Koulutuksen opiskelijamaksu on 185 euroa (alv 0 %)

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä (osp).

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on hankkia osaamista, jolla voit arvioida ikääntyneen ihmisen toimintakykyä ja laatia suunnitelman hänen toimintakyvyn edistämiseksi sekä toteuttaa suunnitelman turvallisesti. Osaamista tarvitaan tämän päivän sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristössä ikääntyneiden erilaisten palvelujen piirissä. Ikävalmentajana vahvistat osaamistasi alan työtehtävissä.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena arkipäivisin. Koulutus sisältää viisi lähipäivää ja etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa opiskelua. Osaamisesi ikävalmentajana osoitat käytännön työtehtävissä sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristössä ikääntyneiden ihmisten palvelujen piirissä.

Oppisopimuskoulutus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka. Lisätietoja oppisopimuksesta antaa Mirva Saastamoinen, p. 050 5937 076, mirva.saastamoinen@osao.fi

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen jälkeen opiskelija osaa

  • tehdä kokonaisarvion ikääntyneen ihmisen toimintakyvystä
  • laatia ohjelman tai suunnitelman toimintakyvyn edistämiseksi
  • toteuttaa toimintakyvyn edistämisen ohjelmaa tai suunnitelmaa
  • toimia turvallisesti
  • arvioida ja kehittää ikävalmentajana toimimista.

 

Tututustu tutkinnon osan sisältöön ePerusteet -palvelussa

 

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Hakijat valitaan haastatteluun hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Haastattelut ovat 11.1.2021. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla sekä tekstiviestillä hakuajan päättymisen jälkeen.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 4 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 3 pistettä

Valintapäätös tehdään viikolla 2/2021 ja päätöksestä tiedotetaan kaikkia hakijoita tämän jälkeen.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Tämän koulutuksen kielitaitosuositus on B2.1. Lisätietoa täältä >

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä

Johanna Vesenterä
p. 040 6206744
johanna.vesentera@osao.fi

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.