Ikävalmentajana toimiminen 60 osp

Tutkinnon osa vanhustyön erikoisammattitutkinnosta

Sinustako työpaikkasi Ikävalmentaja? Hanki osaamista, jolla voit arvioida ikääntyneen ihmisen toimintakykyä, laatia suunnitelman toimintakyvyn edistämiseksi ja toteuttaa se turvallisesti.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveys- tai liikunta-alan ammattilaisille. Eduksi katsomme, jos työskentelet työpaikassa, jossa on tarvetta ja mahdollista hankkia osaamista ikävalmentajana toimimiseen.

Hakuaika

Koulutukseen ei ole haku avoinna tällä hetkellä.

Koulutuksen alkaminen ja kesto

Koulutuksen seuraava aloitusajankohta ei ole tiedossa. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

Kontinkankaan yksikkö, Kiviharjuntie 6-8, 90220 Oulu

Hinta

Koulutuksen opiskelijamaksu on 185 euroa (alv 0 %)

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä (osp).

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on hankkia osaamista, jolla voit arvioida ikääntyneen ihmisen toimintakykyä ja laatia suunnitelman hänen toimintakyvyn edistämiseksi sekä toteuttaa suunnitelman turvallisesti. Osaamista tarvitaan tämän päivän sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristössä ikääntyneiden erilaisten palvelujen piirissä. Ikävalmentajana vahvistat osaamistasi alan työtehtävissä.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena arkipäivisin. Koulutus sisältää viisi lähipäivää ja etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa opiskelua. Osaamisesi ikävalmentajana osoitat käytännön työtehtävissä sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristössä ikääntyneiden ihmisten palvelujen piirissä.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Hakijat valitaan haastatteluun hakemuksessa annettujen tietojen perusteella.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 4 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 3 pistettä

Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla ja tekstiviestillä hakuajan päättymisen jälkeen.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Tämän koulutuksen kielitaitosuositus on B2.1. Lisätietoa täältä >

Oppisopimuskoulutus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka. Lisätietoja oppisopimuksesta antaa Mirva Saastamoinen, p. 050 5937 076, mirva.saastamoinen@osao.fi

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen jälkeen opiskelija osaa

  • tehdä kokonaisarvion ikääntyneen ihmisen toimintakyvystä
  • laatia ohjelman tai suunnitelman toimintakyvyn edistämiseksi
  • toteuttaa toimintakyvyn edistämisen ohjelmaa tai suunnitelmaa
  • toimia turvallisesti
  • arvioida ja kehittää ikävalmentajana toimimista.

 

Tututustu tutkinnon osan sisältöön ePerusteet -palvelussa

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä

Johanna Vesenterä
p. 040 6206744
johanna.vesentera@osao.fi

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 15 opiskelijaa.

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.