Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto, hydrauliikka

Kunnossapidon osaamisala, hydrauliikan suuntautuminen

Työskenteletkö teollisuudessa kunnossapitohenkilönä? Suorita koneasennuksen ja kunnossapidon hydrauliikkaan kunnossapitoon suuntautunut koulutusohjelma joustavasti töiden ohella ja hanki arvokas ammattitutkintotodistus.

Ammatti ja opinnot

Hydrauliikan huolto- ja kunnossapitotöihin suuntautunut koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto on suunnattu teollisuudessa työskenteleville kunnossapitohenkilöille, joilla on kone- ja tuotantotekniikan tai sähkö- ja automaatioalan peruskoulutus. Hydrauliikan kunnossapidon koulutusohjelman suorittaneena osaat ennakoida teollisuuden hydrauliikkajärjestelmien ja -laitteiden huoltotarvetta sekä tehdä tarvittavat huoltotoimenpiteet.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähi- ja etäopiskelua, sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Lähiopetuksen määrä on keskimäärin 24 päivää koko koulutuksen aikana.

 

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Hydrauliikan huolto- ja kunnossapitotöihin suuntautuneen kunnossapidon osaamisalan suorittanut voi työskennellä teollisuuden hydrauliikkajärjestelmien- ja laitteiden asennus-, mittaus- ja kunnossapitotehtävissä.

Oppisopimus sopii sinulle, joka haluat opiskella ammatin työn yhteydessä, päivittää osaamistasi tai vaihtaa alaa. Koulutus edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimuksen voi aloittaa milloin vain.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu teollisuudessa työskenteleville kunnossapitohenkilöille, joilla on kone- ja tuotantotekniikan tai sähkö- ja automaatioalan peruskoulutus.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opiskelut alkavat joustavasti opiskelijavalinnan jälkeen. Koulutus kestää n. 1,5 vuotta. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

Kotkantie 2 A
90250 Oulu

Opiskelupaikkojen määrä

12

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Valinnasta tiedotetaan sähköpostilla viikko haastattelun jälkeen.

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähi- ja etäopiskelua, sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetuksen määrä on keskimäärin 24 päivää koko koulutuksen aikana.

 

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Koulutusohjelman aikana suoritetaan hydrauliikan kunnossapitoon suuntautuva koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto (kunnossapidon osaamisala). Opiskelijat suorittavat opintonsa lähiopetuksena oppilaitoksessa ja työpaikalla.

Pakollinen ammatillinen tutkinnon osa

Mekaaninen kunnossapito (pakollinen osa, 50 osp)

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat

Hydrauliikkajärjestelmien asennus ja kunnossapito (valinnainen osa, 50 osp)
Lisäksi valinnainen tutkinnon osa, vähintään 50 osp valitaan työtehtävien mukaan.

Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteet -palvelussa

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu 250 € (alv 0 %). Lisäksi opiskeluun liittyvä kirjallisuus ja työkalut 100–200€, omat työasut ja turvakengät n. 200€.

Lisätiedot

koulutuksen sisällöstä ja oppisopimuksesta:
Lehtori Kari Palokangas, p 050 5903 480, kari.palokangas@osao.fi

hakeutumisesta:
OSAO Ovi -hakijapalvelu
puh 040 8266 060
s-posti ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta. Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta