Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto, pneumatiikka

Kunnossapidon osaamisala, pneumatiikan suuntautuminen

Suorita koneasennuksen ja kunnossapidon pneumatiikan kunnossapitoon suuntautunut koulutusohjelma joustavasti töiden ohella. Suorittamalla koneasennuksen ja kunnossapidon pneumatiikkaan suuntautuvan koulutusohjelman saat arvokkaan ammattitutkintotodistuksen.

Ammatti ja opinnot

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon suorittaneena sinulla on ammattitaito toimia itsenäisesti monipuolisissa koneasennus- ja kunnossapitotehtävissä. Sinulla on vahva osaaminen koneiden ja laitteiden asentamisessa, huoltamisessa ja korjaamisessa.

Pneumatiikkaan suuntautuva koneenasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon kunnossapidon osaamisala on suunnattu teollisuudessa työskenteleville kunnossapitohenkilöille, joilla on kone- ja tuotantotekniikan tai sähkö- ja automaatioalan peruskoulutus.

Pneumatiikan kunnossapidon koulutusohjelman suorittaneena osaat ennakoida teollisuuden pneumatiikkajärjestelmien ja -laitteiden huoltotarvetta sekä tehdä tarvittavat huoltotoimenpiteet.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähi- ja etäopiskelua, sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetuksen määrä on keskimäärin 24 päivää koko koulutuksen aikana.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Pneumatiikkajärjestelmien ja -laitteiden huolto- ja kunnossapitotöihin suuntautuneen kunnossapidon osaamisalan suorittanut  voi työskennellä teollisuudessa erilaisten pneumatiikkajärjestelmien ja -laitteiden asennus-, mittaus- ja kunnossapitotehtävissä.

Oppisopimus sopii sinulle, joka haluat opiskella ammatin työn yhteydessä, päivittää osaamistasi tai vaihtaa alaa. Koulutus edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimuksen voi aloittaa milloin vain.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu teollisuudessa työskenteleville kunnossapitohenkilöille, joilla on kone- ja tuotantotekniikan tai sähkö- ja automaatioalan peruskoulutus.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opiskelut alkavat joustavasti opiskelijavalinnan jälkeen. Koulutus kestää n. 1,5 vuotta. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

Kotkantie 2 A
90250 Oulu

Opiskelupaikkojen määrä

12

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Valinnasta tiedotetaan sähköpostilla viikko haastattelun jälkeen.

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähi- ja etäopiskelua, sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetuksen määrä on keskimäärin 24 päivää koko koulutuksen aikana.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Koulutusohjelman aikana suoritetaan pneumatiikan kunnossapitoon suuntautuva koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto (kunnossapidon osaamisala). Opiskelijat suorittavat opintonsa lähiopetuksena oppilaitoksessa ja työpaikalla.

Pakollinen ammatillinen tutkinnon osa

Mekaaninen kunnossapito (pakollinen osa, 50 osp)

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat

Pneumatiikkajärjestelmien asennus ja kunnossapito (valinnainen osa, 50 osp)
Lisäksi valinnainen tutkinnon osa, vähintään 50 osp valitaan työtehtävien mukaan.

Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteet -palvelussa

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu 250 € (alv 0 %). Lisäksi opiskeluun liittyvä kirjallisuus ja työkalut 100–200€, omat työasut ja turvakengät n. 200€

Lisätiedot

koulutuksen sisällöstä ja oppisopimuksesta:
Lehtori Kari Palokangas, p 050 5903 480,

hakeutumisesta:
OSAO Ovi -hakijapalvelu
puh 040 8266 060
s-posti ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.

Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta. Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta