Mekaanisen kunnossapidon koulutusohjelma sähköasentajille

Onko sinulla sähköasentajan pätevyys ja haluaisit laajentaa osaamistasi mekaanisten laitteiden asennus-, huolto ja kunnossapitotehtäviin?

Koulutuksen kuvaus

Moniosaajille on kysyntää teollisuudessa ja energia-alalla, mm. prosessiteollisuudessa ja tuulivoimaloissa. Osallistumalla mekaanisen kunnossapidon koulutusohjelmaamme vahvistat työasemasi myös tulevaisuudessa. Koulutus antaa sinulle laajat mahdollisuudet työskennellä teollisuudessa mekaanisen kunnossapidon tehtävissä, joissa tarvitaan myös sähköasentajan pätevyyttä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensi sijassa työssä oleville sähköasentajille. Koulutukseen valitulla tulee olla sähköasentajan tutkinto (esim. sähkö- ja automaatioalan perustutkinto).

Ajankohta

Opintojen aloitusta on siirretty, uusi aloituspäivä on  1.4.2024. Hae koulutukseen 1.3.2024 mennessä.

Opintojen kesto on noin 1 vuosi. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2 A, 90250 Oulu

Hinta

Opetus on maksutonta. Opiskelun aikana voi syntyä kuluja opiskeluun liittyvistä materiaaleista kuten oppikirjoista, opiskeluvälineistä, työasusta, työkaluista ja korttipätevyyksistä, n. 350 – 400 €.

Opiskelun toteutusmuoto

Opinnot voit suorittaa päiväopintoina työn ohessa tai alan työtehtävissä oppisopimuksella.

Oppilaitoksessa tapahtuvan lähiopetuksen määrä on keskimäärin 2-4 päivää/kuukausi koko koulutuksen aikana

Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä. Opiskelu sisältää käytännön työtehtäviä työpaikalla, jota täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa.

Koulutuksen tavoite

Tavoitteena on parantaa mahdollisuuksiasi työskennellä teollisuudessa kunnossapidon tehtävissä, joissa tarvitaan myös sähköasentajan pätevyyttä.

Koulutuksen päätyttyä ja työkokemusta hankittuasi voit laajentaa osaamistasi esim. suorittamalla työn ohessa oppisopimuksella koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon, jossa voit suuntautua mm. tuulivoimaan, prosessiteollisuuteen tai sähköautomaatioon.

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Koulutuksessa opiskellaan 3 tutkinnon osaa, yhteensä 60 osp. Osaaminen arvioidaan pääasiassa työpaikalla toteutettavissa näytöissä.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella.Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 5 pistettä

Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päättymisen jälkeen. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla ja tekstiviestillä hakuajan päättymisen jälkeen. Haastattelut järjestetään 30.11.- 1.12.2023. Opiskelijavalinnasta tiedotetaan 8.12.2023 mennessä.

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä

Lehtori Kari Palokangas, p. 050 4078 895, kari.palokangas@osao.fi

Lisätietoa koulutukseen hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 10 opiskelijaa.

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa. Käytä hakemuksen täyttämisessä mieluiten tietokonetta.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Vahvistus on sitova.

 

Logo, jossa teksti "Rahoittaja: Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus"

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.