Media-alan ammattitutkinto

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala

Syvennä media-alan osaamistasi media-alan ammattitutkinnolla. Koulutuksen suoritettuasi tunnet media-alan toimintaympäristöt ja audiovisuaalisen viestinnän tuotantoprosessit ja erityispiirteet.

Ammatti ja opinnot

Media-alan ammattitutkinto syventää ammatissa toimivien tai sitä opiskelleiden alan osaamista.

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalla syvennyt televisio- ja elokuva-alan eri tuotantovaiheisiin ja -prosesseihin. Opit tuntemaan alkutuotannon erityispiirteitä, kaluston käyttöä tuotannossa, sekä jälkituotantoa ja sen eri vaiheita. Lähiopinnoissa harjoitellaan eri tuotantovaiheisiin liittyviä käytännön tilanteita, kuten suunnitteludokumenttien valmistamista tai kamera-ajoa erilaisissa kuvaustilanteissa tai televisiotuotannon editointia nopeassa aikataulussa. Valinnaisten opintojen kautta syvennyt myös omassa työpaikassasi tarvittaviin erikoistumisen osaamisalueisiin, kuten monikamerakuvaukseen tai radiotyöskentelyyn.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Media-alan ammattitutkinnon suorittaneena voit toimia media-alan työtehtävissä media-alan yrityksissä tai laajasti eri alojen yrityksissä, joissa tarvitaan media-alan osaamista. Opinnot antavat myös hyvät valmiudet yrittäjänä toimimiseen sekä jatko-opintoihin.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Oppisopimus sopii sinulle, joka haluat opiskella ammatin työn yhteydessä, päivittää osaamistasi tai vaihtaa alaa. Koulutus edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimuksen voi aloittaa milloin vain.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jos olet suorittanut aiemmin media-alan perustutkinnon (media-assistentti tai mediapalveluiden toteuttaja) tai  sinulla on työelämästä hankittua osaamista media-alalta.

Hakuaika

Hae koulutukseen 31.7.2023 mennessä. Hakuaikaa on jatkettu 25.10.2023 saakka.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinnot alkavat 1.11.2023 ja ne kestävät noin kaksi vuotta. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2 A

Opiskelupaikkojen määrä

Koulutukseen valitaan 12 opiskelijaa.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:
  • Aiemmin hankittu osaaminen (enint. 2 pistettä)
  • Tarve koulutukselle (enint. 3 pistettä) ja
  • Motivaatio (enint. 5 pistettä).

Hakijoihin ollaan yhteydessä puhelimitse heti hakuajan päätyttyä.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Kielitaitosuositus tässä tutkinnossa on B1.2.

Opiskelun toteutusmuoto

Tutkinnon osa suoritetaan hyvin työelämään soveltuvalla oppisopimuksella. Opetus sisältää monimuotoisesti toteutettua opiskelua mm. annettujen ohjeiden mukaisten itsenäisten etätehtävien muodossa. Vuorovaikutteisia lähiopetuspäiviä on keskimäärin yhtenä päivänä kuukaudessa (1/kk, 6-10 pv/v) klo 8-17 välillä ja niiden pitoaika sovitaan ryhmän kanssa erikseen. Lähiopetuspäivät sisältävät ammatissa pitkään työskennelleiden eri osaamisalueiden ammattilaisten (käsikirjoittaja, tuottaja, toimittaja, graafikko, kuvaaja/editoija, jne) esitelmiä, luentoja ja keskusteluja hyvässä ja kehittävässä hengessä.

Oppisopimuskoulutuksen aloittaminen edellyttää, että toimit yrittäjänä alalla tai sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit toteuttaa koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä.

Lisätietoja oppisopimuksesta antaa: Juha Aliranta, p. 050 590 9680, juha.aliranta@osao.fi

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat (15 osp)
  • Media-alan toimintaympäristön tunteminen
Osaamisalan pakollinen tutkinnon osa (55 osp)
  • Audiovisuaalisten tuotantoprosessien hallitseminen
Valinnaiset tutkinnon osat (80 osp)
  • Valinnaisena tutkinnon osana voi suorittaa myös toisen osaamisalan pakollisen tutkinnon osan tai tutkinnon osan toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteet -palvelussa

 

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu 250 €. Opiskelijalla täytyy olla käytössä tietokone.

Lisätietoja koulutuksesta antaa

Jari Leinonen, Jari.K.Leinonen@osao.fi, p 050 599 4629

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.

Voit olla kiinnostunut myös näistä:

Mediapalvelujen toteuttaja

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Tutustu mediapalvelujen toteuttajan opintoihin

Pelituotannon toteuttaja

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Tutustu pelituotannon toteuttajan opintoihin