Mielenterveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen 40 osp

Tutkinnon osa kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnosta

Tämä tutkinnon osa sopii sinulle sosiaali- ja terveysalalla työskentelevä, joka haluat vahvistaa osaamistasi asiakkaan mielenterveyden ja psykosiaalisen hyvinvoinnin tukemiseen. Saat myös työkaluja ennaltaehkäistä ja toimia haastavissa tilanteissa.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Mielenterveyden ja psykososiaalisen tukeminen tutkinnon osa sopii sinulle sosiaali- ja terveysalalla työskentelevälle työntekijälle, joka haluat vahvistaa osaamistasi asiakkaan mielenterveyden ja psykosiaalisen hyvinvoinnin tukemiseen. Saat myös työkaluja ennaltaehkäistä ja toimia haastavissa tilanteissa. Voit hakea koulutukseen, jos olet suorittanut hierojan ammattitutkinnon tai hankkinut vastaavan osaamisen. Sinulla tulee olla soveltuvuus alalle, työssä vaadittava terveys ja toimintakyky sekä riittävä kielitaito

Hakuaika

Koulutukseen ei ole haku avoinna tällä hetkellä.

Opintojen alkaminen ja kesto

Koulutuksen seuraava aloitusajankohta ei ole tiedossa. Opintojen laajuus on 40 osp. Sinulle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuspaikka

Kontinkankaan yksikkö, Kiviharjuntie 8, 90220 Oulu

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 4 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 3 pistettä

Katso  tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset  ammatillisessa koulutuksessa (OPH-5-2018).

Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päättymisen jälkeen. Opiskelijavalinnassa mukana oleminen edellyttää osallistumista järjestettävään haastatteluun. Haastatteluihin kutsuminen tapahtuu hakulomakkeessa annettujen tietojen perusteella. Kutsu haastatteluun tulee sähköpostitse tai puhelimitse.

Valituille ja varasijalla oleville tiedotetaan opiskelijavalinnasta sähköpostilla. Valitsematta jääneille ilmoitetaan tieto kirjeellä.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnosta kielitaitosuositus on B2.1. Lisätietoa täältä

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, joissa lähiopetus järjestetään päiväopetuksena (n. 2-4 lähiopetuspäivää/kuukausi).

Oppisopimus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä käytännössä ja opiskelua täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa.

Lisätietoja oppisopimuksesta antaa koulutuspäällikkö Mirva Saastamoinen, p 050 5937 076, mirva.saastamoinen@osao.fi

Hinta

115€

Tutkinnon osan sisältö

Mielenterveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen, 40 osp on tutkinnon osa Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnosta.
Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä

Marko Hyyryläinen, marko.hyyrylainen@osao.fi, p. 050 322 5595

Lisätietoja hakeutumisesta

OSAO Ovi hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 15 opiskelijaa.

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.
Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.