Rakentamisen sertifikaatti – märkätilojen vedeneristäjä

Sertifiointikoulutus on tarkoitettu märkätilojen vedeneristäjinä työskenteleville, joilla on jo riittävä kokemus talonrakennus- ja märkätilarakentamisesta. Koulutuksen järjestää OSAO Edu Oy. Märkätila-asentajan koulutuksen hyväksytty suorittaminen oikeuttaa hakemaan Eurofins:ltä valtakunnallista henkilösertifiointia.

Vasemmalla kolmiomuodostelmassa sinisiä pisteitä, oikealla sininen teksti rakentamisen setivikaatti, märkätilojen vedeneristäjä.

Logo, jossa vasemmalla ympydän muodossa erivärisiä pisteitä. Oikealla tekstit eurofins ja Expert Services.

Kurssin kuvaus

Ajankohta

Seuraavat koulutukset ovat

 • torstai 10.10.2024, ilmoittautuminen päättyy 1.10.2024

Koulutuspaikka

OSAO Haukiputaan yksikkö, Asemakyläntie 5, 90840 Haukipudas.

Hinta

Koulutuksen hinta on 594,00 € (sis. alv 24 %) sisältäen teoriapäivän, materiaalin, tarjoilut ja sekä tentin ja työnäytön vastaanottamisen. Matkakulut näyttöpaikalle laskutetaan erikseen. Laskutettavilta asiakkailta perimme lisäksi laskutuslisän 6 € (sis. alv 24%).

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen kesto on 8 tuntia.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen, tentin ja työnäytön hyväksytysti suorittanut henkilö voi hakea henkilösertifikaattia Eurofins Expert Services Oy:ltä. Sertifikaatin hakeminen edellyttää lisäksi vähintään 18 kk työkokemusta rakennusalalta. Olemme Eurofins Expert Servicen hyväksymä oppilaitos ja näytönvastaanottaja https://rakentamisensertifikaatit.fi/ .

Koulutuksen sisältö

 • henkilösertifiointiin liittyvät asiat
 • märkätilojen rakenneratkaisut ja rakennusfysiikka
 • alustalta vaadittavat laatukriteerit ja niiden tarkastaminen
 • märkätiloja koskevat rakentamismääräykset ja –ohjeet
 • vedeneristysmateriaalit
 • siveltävien vedeneristeiden asennus
 • virhemahdollisuudet vedeneristystyössä
 •  tentti, jonka hyväksytty suorittaminen on ehtona käytännön työnäytön antamiselle. Työnäyttö on tehtävä omassa työkohteessa yhden (1) vuoden kuluessa hyväksyn tentin suorittamisesta.

Kohderyhmä

Useimmilla rakennustyömailla vaaditaan märkätila-asentajilta tänä päivänä märkätilojen vedeneristäjä sertifikaattia, joka on yksi rakentamisen sertifikaateista. Märkätilojen vedeneristyksiä tekevän asentajan henkilösertifikaatti varmentaa, että

 • henkilöllä on sekä riittävä käytännön osaaminen että riittävä määräysten, tuotteiden ja rakennusfysiikan tuntemus ja myös tiedot siitä, miten työn laatu varmistetaan ja tarkistetaan
 • henkilö ylläpitää osaamistaan tekemällä alaan kuuluvia töitä ja osallistumalla riittävästi alan koulutukseen.

Märkätilojen vedeneristäjän sertifikaattia tulee hakea kahden (2) vuoden sisällä todistuksen päiväyksestä. Ohje sertifikaatin hakemisesta.

Lisätietoja

Kari Holappa, p. 044 703 7759, kari.holappa@osao.fi

Koulutuksen maksimiosallistujamäärä

Koulutukseen otetaan 20 osallistujaa.

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta pääset täyttämään ilmoittautumislomakkeen OSAOn Wilma-järjestelmään. Ilmoittautumislinkki toimii koulutukseen haun ollessa avoinna. Käytä hakemuksen täytössä mieluiten tietokonetta.

Ilmoittaudu 10.10. koulutukseen henkilöasiakkaana (itse maksavat asiakkaat)

Ilmoittaudu 10.10. koulutukseen organisaation edustajana (laskutettavat yritysasiakkaat)

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.