Tuotantoeläinten tilasiemennys (nauta) 50 osp

Tutkinnon osa maatalousalan ammattitutkinnosta

Työskenteletkö maatilalla? Hanki itsellesi kelpoisuus nautojen keinosiementämiseen.

Kurssin kuvaus

Tutkinnon osan suoritettuasi saat eläinsuojelulain edellyttämän kelpoisuuden nautojen keinosiementämiseen omalla tilalla tai tilalla, johon olet palvelussuhteessa.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu lypsy- tai emolehmätilojen yrittäjille ja tilojen karjanhoitajille. Osallistujilla tulee olla alan työkokemusta ja maatalousalan peruskoulutus on suotavaa.

Koulutuksen ajankohta ja kesto

Seuraava koulutus järjestetään 30.10.24 – 31.5.2025.

Koulutuksessa on kaksi lähipäivää 30.-31.10.24. Lähiopetuksessa kouluttajina toimivat Faban eläinlääkärit ja tuotepäällikkö. Käytännön harjoittelu tapahtuu omalla tilalla tai työpaikalla seminologien ohjauksessa, 5 x 3h ohjauskäyntiä.

Hakuaika

Hakuaika päättyy 29.09.2024.

Koulutuspaikka

Oulun seudun ammattiopisto, Muhoksen yksikkö, Kirkkotie 1, 91500 Muhos

Koulutuksen osallistujamäärä

Koulutus aloitetaan, mikäli opiskelijoita on vähintään 12. Mikäli koulutukseen ei hakeudu riittävästi opiskelijoita, pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus tai siirtää se toiseen ajankohtaan.

Opiskelijavalinta

Valintakriteerinä on tarve koulutukselle ja aikaisemmin hankittu osaaminen. Valintakriteerit täyttävät opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hakemuksen jättäneihin ollaan yhteydessä hakuajan päättymisen jälkeen. Opiskelijavalinnasta tiedotetaan viikolla 41.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Maatalousalan ammattitutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Tilasiemennyskoulutus on tutkinnon osa Maatalousalan ammattitutkinnosta. Nautojen tilasiemennyskoulutus antaa tilasiemennykseen tarvittavat tiedot ja taidot mm. kiimantarkkailua, siemennyskelpoisuuden ja hedelmällisyyden määritys, siemenen hankinta, käsittely ja varastointi, siementäminen, tietojen tallennus, siemennysvälineiden puhdistus, huolto ja ylläpito. Koulutuksen lopuksi suoritetaan tutkinnon osan näyttö. Hyväksytty näyttö antaa eläinsuojelulain edellyttämän kelpoisuuden nautojen keinosiementämiseen omalla tilalla tai tilalla, johon henkilö on palvelussuhteessa. Nautojen tilasiemennyskoulutus järjestetään yhteistyössä osuuskunta Faban kanssa. Kouluttajina toimivat Faban asiantuntijat.

Lisätietoja tutkinnon osasta ja sen suorittamisesta löydät tutkinnon perusteista (ePerusteet).

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan hänen hankkima osaaminen suhteessa tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksiin.

Hinta

Koulutuksen hinta on 1600 € (alv 0 %).

Lisätietoja koulutuksesta

Ilkka Mehtälä p. 040 141 5156, ilkka.mehtala@osao.fi

Jaana Vuolteenaho, Faba Osk, p. 040 311 5606 jaana.vuolteenaho@faba.fi

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.