Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto

Haluatko kehittää ja uudistaa yrityksesi tuotteita, palveluja tai toimintamalleja? Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat muotoilla ja tuotteistaa tuotteesi tai palvelusi asiakaslähtöisesti ja rakentaa sen ympärille toimivan brändin. Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto toteutetaan laajennettuna oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä eri koulutuksen järjestäjien kanssa.

Ammatti ja opinnot

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat kehittää ja uudistaa oman ammattialasi tuotteita, palveluja tai toimintamalleja. Osaat kehittämiseen liittyvän prosessin eri vaiheet ja osaat valitsemiensi tutkinnon osien perusteella muotoilla tuotekehitystyön asiakaslähtöisesti, tuotteistaa sen markkinoille ja rakentaa sen ympärille toimivan brändin. Sinulla on taito ottaa rohkeasti käyttöösi uusia välineitä ja menetelmiä, tehdä nopeita ja ketteriä kehittämisen kokeiluja sekä työskennellä osana kehittämistiimiä. Tuotekehitystyön tutkinnon suorittaneena osoitat kehittäjän mieltä toimien innovaattorina omassa organisaatiossasi.

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoa toteutetaan laajennettuna oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä eri koulutuksen järjestäjien kanssa. Katso alta eri koulutusvaihtoehdot.

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon eri koulutusvaihtoehdot

Koulutuksen aikana kehität omaan työhösi uuden toimintamallin, palvelun tai tuotteen. Huomioit kehittämisessä sote-alan toimintaympäristön muutokset, digitaalisuuden ja vastuullisuuden. Perehdyt palvelumuotoilun menetelmiin ja saat uusia työkaluja kehittämiseen.

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutus soveltuu sote-alalla prosessien ja toimintapojen kehittämistyötä tekeville päälliköille, johtajille, asiantuntijoille ja yrittäjille.

Hakuaika

Hakuaika koulutukseen on 11.8.-11.10.2023.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinnot alkavat 31.10.2023. Koulutuksen kesto on noin 1 – 1½ vuotta.

Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan etäkoulutuksena. Etäkoulutuspäiviä on 10 ja koulutusta on 4-7 tuntia/päivä.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (90 osp) ja sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta (yksi tutkinnon osa tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon valinnaisista tutkinnon osista sekä yksi valinnainen tutkinnon osa johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta).

Pakollinen ammatillinen tutkinnon osa
  • Proaktiivinen kehittäminen (90 osp)
Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat
  • Innovaattorina toimiminen (45 osp)
  • Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä (45 osp)

Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteet-palvelussa

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu 250 euroa (alv 0 %)

Lisätiedot ja hakeutuminen

Lisätietoa oppisopimuksesta

Mirva Saastamoinen, p. 050 593 7076, mirva.saastamoinen@osao.fi

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä

Heidi Kemppainen, p. 040 669 4629, heidi.kemppainen@rastorinst.fi

Koulutukseen haetaan alla olevan linkin kautta syöttämällä omia ja yrityksen tietoja oppisopimuksen valmistelua varten. Linkki toimii koulutuksen hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen (Sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäjä)

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta. Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta