Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto

Haluatko kehittää ja uudistaa yrityksesi tuotteita, palveluja tai toimintamalleja? Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat muotoilla ja tuotteistaa tuotteesi tai palvelusi asiakaslähtöisesti ja rakentaa sen ympärille toimivan brändin. Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto toteutetaan laajennettuna oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä eri koulutuksen järjestäjien kanssa.

Ammatti ja opinnot

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat kehittää ja uudistaa oman ammattialasi tuotteita, palveluja tai toimintamalleja. Osaat kehittämiseen liittyvän prosessin eri vaiheet ja osaat valitsemiensi tutkinnon osien perusteella muotoilla tuotekehitystyön asiakaslähtöisesti, tuotteistaa sen markkinoille ja rakentaa sen ympärille toimivan brändin. Sinulla on taito ottaa rohkeasti käyttöösi uusia välineitä ja menetelmiä, tehdä nopeita ja ketteriä kehittämisen kokeiluja sekä työskennellä osana kehittämistiimiä. Tuotekehitystyön tutkinnon suorittaneena osoitat kehittäjän mieltä toimien innovaattorina omassa organisaatiossasi.

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoa toteutetaan laajennettuna oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä eri koulutuksen järjestäjien kanssa. Katso alta eri koulutusvaihtoehdot.

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon eri koulutusvaihtoehdot

Kiristyvä kilpailutilanne edellyttää jatkuvaa toiminnan kehittämistä ja tehostamista. Asiat on tehtävä fiksummin ja edistyneemmin kuin kilpailijat. Tehostaminen tarkoittaa järkevämpää, loppuun harkittua tekemistä ja tarpeettoman tekemisen karsintaa. Tähän tavoitteeseen sovelletaan Lean-management oppeja ja ajattelumalleja. Sen lisäksi suoritetaan tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto.

Hakuaika

Hakuaikaa on jatkettu 15.6.2024 saakka.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinnot alkavat kesäkuussa 2024 ja arvioitu päättymisajankohta on vuoden 2025 lopussa. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta.

Opiskelun toteutusmuoto

Oppisopimuskoulutuksen järjestäjänä toimii koulutuskuntayhtymä OSAO. Koulutus toteutetaan yhteistyössä MIF Oy:n kanssa. Koulutus sisältää 12 lähikoulutuspäivää, jotka toteutuvat Oulussa.

Lue lisää oppisopimuksesta

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (90 osp) ja neljästä valinnaisesta tutkinnon osasta (yht. 90 osp), joista valitaan kaksi.

Pakollinen ammatillinen tutkinnon osa
  • Proaktiivinen kehittäminen (90 osp)
Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat
  • Brändin rakentaminen (45 osp)
  • Innovaattorina toimiminen (45 osp)
  • Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä (45 osp)
  • Tuotteistaminen tuotekehitysprosessissa (45 osp)

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu 250 euroa (alv 0 %)

Lisätiedot ja hakeutuminen

Lisätietoa oppisopimuksesta

Mirva Saastamoinen, p. 050 593 7076, mirva.saastamoinen@osao.fi

Koulutukseen haetaan alla olevan linkin kautta syöttämällä omia ja yrityksen tietoja oppisopimuksen valmistelua varten.

Hae koulutukseen (Sote Lean Master Oulu 2024-2025)

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta. Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta