Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto

Haluatko kehittää ja uudistaa yrityksesi tuotteita, palveluja tai toimintamalleja? Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat muotoilla ja tuotteistaa tuotteesi tai palvelusi asiakaslähtöisesti ja rakentaa sen ympärille toimivan brändin. Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto toteutetaan laajennettuna oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä eri koulutuksen järjestäjien kanssa.

Ammatti ja opinnot

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat kehittää ja uudistaa oman ammattialasi tuotteita, palveluja tai toimintamalleja. Osaat kehittämiseen liittyvän prosessin eri vaiheet ja osaat valitsemiensi tutkinnon osien perusteella muotoilla tuotekehitystyön asiakaslähtöisesti, tuotteistaa sen markkinoille ja rakentaa sen ympärille toimivan brändin. Sinulla on taito ottaa rohkeasti käyttöösi uusia välineitä ja menetelmiä, tehdä nopeita ja ketteriä kehittämisen kokeiluja sekä työskennellä osana kehittämistiimiä. Tuotekehitystyön tutkinnon suorittaneena osoitat kehittäjän mieltä toimien innovaattorina omassa organisaatiossasi.

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoa toteutetaan laajennettuna oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä eri koulutuksen järjestäjien kanssa. Katso alta eri koulutusvaihtoehdot.

Tuotekehitystyön eriskoisammattitutkinnon eri koulutusvaihtoehdot

Koulutuksessa keskitytään uusien toimintamallien kehittämiseen lastensuojelutyöhön. Saat valmiuksia asiakastarpeisiin pohjautuvien palveluiden kehittämiseen sekä monialaisen ja vaikuttavan yhteistyön edistämiseen.

Koulutus toteutetaan koulutuskuntayhtymä OSAOn järjestämänä oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä Verutum Oy:n, WinNovan, Päihdelääketieteen yhdistyksen sekä Yhdessä aikuisuuteen – Elämässä eteenpäin (YEE)-hankkeen kanssa.

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutus on suunnattu sosiaali-ja terveydenhuolloin ammattilaisille, jotka työskentelevät lastensuojelua tarvitsevien lasten ja nuorten parissa.

Hakuaika

Koulutuksen hakuaika on 1.12.2022 – 15.1.2023.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinnot alkavat 27.1.2023. Koulutuksen kesto on noin 1½ vuotta.

Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan käytännön työtehtävissä työpaikalla, jota täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Lähiopetuspäivien määrä on 11.

 

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (90 osp) ja sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta (yht. 90 osp).

Pakollinen ammatillinen tutkinnon osa
  • Proaktiivinen kehittäminen (90 osp)
Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat
  • Brändin rakentaminen (45 osp)
  • Innovaattorina toimiminen (45 osp)
  • Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä (45 osp)
  • Tuotteistaminen tuotekehitysprosessissa (45 osp)

Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteet-palvelussa

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu 250 euroa (alv 0 %)

Lisätiedot ja hakeutuminen

Lisätietoa oppisopimuksesta

Mirva Saastamoinen, p. 050 593 7076, mirva.saastamoinen@osao.fi

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä

Jouni Vilkko, p. 041 4529 268, jouni.vilkko@verutum.fi

Koulutukseen haetaan alle tulevan linkin kautta syöttämällä omia ja yrityksen tietoja oppisopimuksen valmistelua varten. Linkki toimii koulutuksen hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen (Lastensuojelutyö)

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta. Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta