Vartijan ampuma-asekoulutus

Peruskoulutus ja kertauskoulutus

Ampuma-asekoulutus vartijan peruskoulutuksen suorittaneille sekä työtehtävissään ampuma-asetta tarvitseville vartijoille ja kertauskoulutus jo peruskoulutuksen suorittaneille.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Ampuma-asekoulutukset on tarkoitettu työtehtävissään ampuma-asetta tarvitseville vartijoille (henkilösuojaus, arvokuljetus, yhteiskunnallisesti merkittävien kohteiden vartiointi).

Ampuma-aseen peruskoulutukseen osallistumisen edellytyksenä on vartijan peruskoulutuksen hyväksytty suoritus, fyysisen voimankäytön perusteiden (6 h) suoritus sekä vartijan erityisen voimankäytön hyväksytty suoritus; teleskooppipatukan (5 h) sekä kaasusumuttimen (5 h) käyttäjäkoulutukset.

Kertauskoulutus on suunnattu vartijoille, jotka ovat suorittaneet ampuma-aseen peruskoulutuksen. Kertauskoulutus on suoritettava vuosittain.

Ajankohta

Seuraavan koulutuksen ajankohtaa ei ole vielä tiedossa.

Voit kysyä yksittäisiä paikkoja koulutuksiin tai pyydä tarjousta ryhmälle ottamalla yhteyttä suoraan kouluttajaan Ville Meriläiseen, p. 044 7037 724, ville.merilainen@osao.fi

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Limingan toimipaikka, Iivarinpolku 2, 91900 Liminka

Hinta

Peruskoulutuksen hinta 622 €  (sis. alv 24%)

Kertauskoulutuksen hinta 158 € (sis. alv 24%)

Laskutettavilta asiakkailta perimme lisäksi laskutuslisän 6 € (sis. alv 24%).

Koulutuksen laajuus

Peruskoulutuksen kesto on 24 h, kertauskoulutuksen 8 h.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on saavuttaa turvallinen ja varma aseen käsittelytaito  sekä antaa perustiedot aseen käytön vaikutuksesta. Koulutuksessa korostetaan aseenkäytön äärimmäisyyttä voimakeinona sekä annetaan perustiedot inhimillisten tekijöiden ja olosuhteiden vaikutuksesta voimankäyttöön.

Koulutuksen sisältö

  • vartija ampuma-aseen käyttäjänä ja haltijana
  • ase- ja varustelutekniikka
  • aseen käsittelytaito ja käyttö
  • ensiavun perusteet
  • sanaton viestintä ja hätävarjelu
  • näyttökokeessa vaadittavien asioiden harjoittelu
  • kirjallinen koe sekä käytännön näyttö

Kertauskoulutuksessa käydään läpi em. asioita ja lisäksi varmistetaan, että suorittajalla on riittävä aseen käsittely- ja ampumataito.

Huom! Turvallisuussyistä kaikki korut ja lävistykset on poistettava ennen koulutukseen osallistumista.

Lisätietoja

Ville Meriläinen, puh. 044 7037 724, ville.merilainen@osao.fi

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

10

Hakeminen

Alle tulevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

 

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.