Vesityökorttikoulutus

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Sosiaali- ja terveyshuollon tuotevalvontakeskuksen (STTV) osaamistesti, joka koskee kaikkia työntekijöitä ja urakoitsijoita, joiden toiminnalla on vaikutus veden laatuun. Koulutuksen järjestää OSAO Edu Oy.

Kurssin kuvaus

Talous- tai allasvesihygieeninen osaaminen pitää osoittaa suorittamalla Valviran ylläpitämä talous- tai allasvesihygieeninen osaamistesti, jonka hyväksytysti suorittaneille Valvira myöntää vesityökortin. Vesityökortti on voimassa viisi vuotta osaamistestin suorittamispäivästä.

Talousvettä toimittavassa laitoksessa, uimahalleissa ja kylpylöissä tai vastaavissa työskentelevällä, talous- tai allasveden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä tekevällä henkilöllä on oltava riittävät perustiedot mm. mikrobiologiasta ja kemiasta, puhdistustekniikasta, hygieniasta, käyttötarkkailusta ja lainsäädännöstä. Riittävistä perustiedoista on säädetty sosiaali- ja terveysministeriön asetuksilla (1350/2006 ja 1351/2006). OSAOn järjestämässä vesityökorttikoulutuksessa käydään läpi tehtävässä vaadittavia, edellä mainittuja aihealueita. Koulutukseen osallistujan on hyödyllistä perehtyä keskeiseen lainsäädäntöön ja aihealueisiin jo ennen koulutusta.

Lue lisätietoja Valviran sivulta >

Huom. Nämä koulutukset eivät ole DIR/trafi-koulutuksia eli koulutuspäivistä ei saa direktiivimerkintää ammattipätevyysrekisteriin.

Ajankohta

Seuraavat koulutuspäivät ovat:

(talousvesi: vesilaitos/vesijohtoverkostot)

  • ei tiedossa

(allasvesi)

  • ei tiedossa

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2 A, 90250 Oulu

Testin suorittaminen

 Vesityökortti suoritetaan sähköisesti Valviran OSTI-järjestelmässä, johon kirjaudutaan suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta suomi.fi-tunnistautumiseen, ole yhteydessä kouluttajaan (katso kohta lisätiedot) vähintään 5 arkipäivää ennen testiä. Testaaja voi viedä sinut järjestelmään.

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 180 € (sis. alv 24 %). Laskutettavilta asiakkailta perimme lisäksi laskutuslisän 6 € (sis. alv 24%).

Koulutuksen hintaan sisältyy kahvit ja lounas sekä oppikirja.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen kesto on 8 tuntia.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Sosiaali- ja terveyshuollon tuotevalvontakeskuksen (STTV) osaamistesti, joka koskee kaikkia työntekijöitä ja urakoitsijoita, joiden toiminnalla on vaikutus veden laatuun.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa käymme läpi keskeistä lainsäädäntöä. Koulutuksen aikana opit myös

  • vedenhankintaa ja -käsittelyprosessia, vesijohtoverkostoja, kunnossa- ja käynnissäpitoa sekä laadunvalvontaa (talousvesi).
  • veden mikrobiologiaa, vesikemiaa, käytöntarkkailua, huoltoa, laadunvalvontaa ja hygieniaa (allasvesi).
    Tutustu ennakkoon Valviran allasvesiasetuksen soveltamisohjeeseen.  Tutustu allasvesiasetuksen soveltamisohjeeseen Valviran sivulla

Kohderyhmä

Allasveden ja talousveden laatuun vaikuttavat toiminnanharjoittajat, työntekijät ja urakoitsijat.

Lisätiedot

Kouluttaja Tapio Patrikainen (talousvesi), tapio.patrikainen@osao.fi, 050 317 4738

Kouluttaja Hannu Jaakkola (allasvesi), hannu.jaakkola@osao.fi, 044 703 7866

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen otetaan 12 osallistujaa. Koulutus järjestetään, mikäli koulutukseen on ilmoittautunut vähintään 8 osallistujaa.

Hakeminen

Painamalla alla olevaa ilmoittautumispainiketta siirryt hakujärjestelmään ja ilmoittautumislomakkeelle. Hakupainike toimii, kun haku koulutukseen on avoinna. Käytä lomakkeen täyttämisessä mieluiten joko pöytätietokonetta tai kannettavaa tietokonetta.

Ilmoittaudu 23.4.2024 koulutuspäivään henkilöasiakkaana (itse maksavat asiakkaat)

Ilmoittaudu 23.4.2024 koulutuspäivään organisaation edustajana (laskutettavat yritysasiakkaat)

 

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan