Vesityökorttikoulutus

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Sosiaali- ja terveyshuollon tuotevalvontakeskuksen (STTV) osaamistesti, joka koskee kaikkia työntekijöitä ja urakoitsijoita, joiden toiminnalla on vaikutus veden laatuun. Koulutuksen järjestää OSAO Edu Oy.

Kurssin kuvaus

Talous- tai allasvesihygieeninen osaaminen pitää osoittaa suorittamalla Valviran ylläpitämä talous- tai allasvesihygieeninen osaamistesti, jonka hyväksytysti suorittaneille Valvira myöntää vesityökortin. Vesityökortti on voimassa viisi vuotta osaamistestin suorittamispäivästä.

Talousvettä toimittavassa laitoksessa, uimahalleissa ja kylpylöissä tai vastaavissa työskentelevällä, talous- tai allasveden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä tekevällä henkilöllä on oltava riittävät perustiedot mm. mikrobiologiasta ja kemiasta, puhdistustekniikasta, hygieniasta, käyttötarkkailusta ja lainsäädännöstä. Riittävistä perustiedoista on säädetty sosiaali- ja terveysministeriön asetuksilla (1350/2006 ja 1351/2006). OSAOn järjestämässä vesityökorttikoulutuksessa käydään läpi tehtävässä vaadittavia, edellä mainittuja aihealueita. Koulutukseen osallistujan on hyödyllistä perehtyä keskeiseen lainsäädäntöön ja aihealueisiin jo ennen koulutusta.

Lue lisätietoja Valviran sivulta >

Huom. Nämä koulutukset eivät ole DIR/trafi-koulutuksia eli koulutuspäivistä ei saa direktiivimerkintää ammattipätevyysrekisteriin.

Ajankohta

Seuraavat koulutukset pidetään

  • 23.3.2022, ilmoittautuminen päättyy 15.3.2022 (vesityökortti, allasvesi)
  • 31.3.2022, ilmoittautuminen päättyy 27.3.2022 (vesityökortti, talousvesi)
  • 16.5.2022, ilmoittautuminen päättyy 9.5.2022 (vesityökortti, talousvesi)

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2 A, 90250 Oulu

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 180 € (sis. alv 24 %). Laskutettavilta asiakkailta perimme lisäksi laskutuslisän 6 € (sis. alv 24%).

Koulutuksen hintaan sisältyy kahvit ja lounas sekä oppikirja.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen kesto on 8 tuntia.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Sosiaali- ja terveyshuollon tuotevalvontakeskuksen (STTV) osaamistesti, joka koskee kaikkia työntekijöitä ja urakoitsijoita, joiden toiminnalla on vaikutus veden laatuun.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa käymme läpi keskeistä lainsäädäntöä. Koulutuksen aikana opit myös

  • veden mikrobiologiaa, vesikemiaa, käytöntarkkailua, huoltoa, laadunvalvontaa ja hygieniaa (allasvesi)
  • vedenhankintaa ja -käsittelyprosessia, vesijohtoverkostoja, kunnossa- ja käynnissäpitoa sekä laadunvalvontaa (talousvesi).

Kohderyhmä

Allasveden ja talousveden laatuun vaikuttavat toiminnanharjoittajat, työtekijät ja urakoitsijat.

Lisätiedot

Opintosihteeri Niina Nissinen, niina.nissinen@osao.fi, 044 703 7914

Kouluttaja Tapio Patrikainen (talousvesi), tapio.patrikainen@osao.fi, 050 317 4738

Kouluttaja Hannu Jaakkola (allasvesi), hannu.jaakkola@osao.fi, 044 703 7866

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen otetaan 12 osallistujaa. Koulutus järjestetään, mikäli koulutukseen on ilmoittautunut vähintään 8 osallistujaa.

Hakeminen

Painamalla alla olevaa ilmoittautumispainiketta siirryt hakujärjestelmään ja ilmoittautumislomakkeelle. Hakupainike toimii, kun haku koulutukseen on avoinna.

 

Ilmoittaudu 23.3.2022 koulutukseen yksityishenkilönä (itse maksavat asiakkaat). Linkistä siirryt OSAOn Wilma-järjestelmään.

Ilmoittaudu 23.3.2022 koulutukseen organisaation edustajana (laskutettavat yritysasiakkaat). Linkistä siirryt OSAOn Wilma-järjestelmään.

 

 

Ilmoittaudu 31.3.2022 koulutukseen yksityishenkilönä (itse maksavat asiakkaat). Linkistä siirryt OSAOn Wilma-järjestelmään.

Ilmoittaudu 31.3.2022 koulutukseen organisaation edustajana (laskutettavat yritysasiakkaat). Linkistä siirryt OSAOn Wilma-järjestelmään.

 

 

Ilmoittaudu 16.5.2022 koulutukseen yksityishenkilönä (itse maksavat asiakkaat). Linkistä siirryt OSAOn Wilma-järjestelmään.

Ilmoittaudu 16.5.2022 koulutukseen organisaation edustajana (laskutettavat yritysasiakkaat). Linkistä siirryt OSAOn Wilma-järjestelmään.

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan