Vesityökorttikoulutus

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Sosiaali- ja terveyshuollon tuotevalvontakeskuksen (STTV) osaamistesti, joka koskee kaikkia työntekijöitä ja urakoitsijoita, joiden toiminnalla on vaikutus veden laatuun. Koulutuksen järjestää OSAO Edu Oy.

Kurssin kuvaus

Toiminnanharjoittajan on kustannuksellaan huolehdittava siitä, että lain 285/2006 20 b § ja 28 b § mukaisissa vesihuoltolaitoksissa, vesiosuuskunnassa, teollisessa yrityksessä sekä uimahallissa, kylpylässä tai vastaavassa laitoksessa työskentelevillä on laitosteknistä ja allasvesihygieenistä/talousvesihygieenistä osaamista osoittava Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen antama todistus. Todistus annetaan henkilölle, joka on suorittanut hyväksytysti laitosteknistä ja allas-/talousvesihygieenistä osaamista arvioivan testin. Todistus on voimassa 5 vuotta.

Talousveden vesikortteja on kahdenlaisia: vesilaitoksen ja vesijohtoverkoston vesityökortit. Henkilön työtehtävien sisältö määrittelee, kumpi vesityökortti on suoritettava vai tarvitaanko molemmat.

Toiminnanharjoittajan tulee lisäksi pitää kirjaa työtekijöiden laitosteknisestä ja vesihygieenisestä osaamisesta ja esittää pyydettäessä tiedot kunnan terveydensuojeluviranomaiselle.

 

Ajankohta

Haussa olevat koulutukset löydät osoitteesta www.osao.fi/koulutuskalenteri.

 

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, tekniikka
Kotkantie 2 A, 90250 Oulu

 

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 180 € (sis. alv 25 %).

 

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen kesto on 8 tuntia.

 

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Sosiaali- ja terveyshuollon tuotevalvontakeskuksen (STTV) osaamistesti, joka koskee kaikkia työntekijöitä ja urakoitsijoita, joiden toiminnalla on vaikutus veden laatuun.

 

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa käymme läpi keskeistä lainsäädäntöä. Koulutuksen aikana opit myös

  • veden mikrobiologiaa, vesikemiaa, käytöntarkkailua ja henkilökohtaista hygieniaa (Allasvesi)
  • vedenhankinta ja -käsittelyprosessista, vesijohtoverkostosta sekä kunnossa- ja käynnissäpidosta sekä hygieniasta (Talousvesi)

 

Kohderyhmä

Allasveden ja talousveden laatuun vaikuttavat toiminnanharjoittajat, työtekijät ja urakoitsijat.

 

Lisätiedot

Opintosihteeri Niina Nissinen, niina.nissinen@osao.fi, 044 703 7914

 

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen otetaan 30 osallistujaa, minimiosallistujamäärä on 8.

 

Hakeminen

Painamalla ”Hae koulutukseen” siirryt suoraan hakujärjestelmään ja ilmoittautumislomakkeelle. Hakupainike tulee sivulle, kun haku koulutukseen on avoinna.

 

Ilmoittautuminen vesityökorttikoulutuksiin (allasvesi, vesijohtoverkostot ja vesilaitos) on päättynyt kevään 2020 osalta.

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan