Valmentava koulutus

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus

Tarvitsetko lisää valmiuksia ammatillisten opintojen aloittamiseen? Onko oma alavalintasi vielä epäselvä? Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus on sinulle oikea vaihtoehto. 1.8.2022 lähtien ammatilliseen koulutukseen valmentavan VALMA-koulutuksen korvaa uusi tutkintokoulutukseen valmentava koulutus TUVA.

Valmentava koulutus on tarkoitettu sinulle, jos suunnittelet hakemista ammatilliseen koulutukseen. Valmentava koulutus antaa sinulle valmiuksia hakeutua ammatilliseen tutkintokoulutukseen ja vahvistaa edellytyksiäsi suorittaa ammatillinen tutkinto.

 

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus TUVA

TUVA-koulutus soveltuu peruskoulun päättäneille oppivelvollisille tai niille, jotka haluavat valmistautua tutkintokoulutukseen toisella asteella.

TUVA-koulutuksen laajuus on 38 viikkoa ja sen suorittaminen kestää enintään yhden vuoden. TUVA-koulutuksessa sinulle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Suunnitelman myötä opiskelet omien tavoitteittesi ja osaamistarpeittesi mukaisesti.  Koulutuksen aikana voit tarkentaa suunnitelmiasi jatko-opinnoista, korottaa perusopetuksen arvosanoja ja opiskella osia ammatillisesta koulutuksesta tai lukiokoulutuksesta. Suoritettuasi TUVA-koulutuksen OSAOssa voit hakea ammatilliseen koulutukseen tai lukioon.

TUVA-koulutukseen haetaan ensimmäisen kerran keväällä 2022 yhteishaussa, jossa haetaan perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen.

Iso valkoinen nuoli osoittaa oikealle

Kaikille tietoa ammatillisesta koulutuksesta

Hakeutuminen, opintojen rahoitus, ammatit – mitä haluatkin tietää, hakijapalvelu OSAO Ovi auttaa.

Katso OSAO Oven yhteystiedot