Ajoneuvoalan erikoisammattitutkinto, ajoneuvoalan esimiestyön osaamisala

Työskenteletkö tai haaveiletko työstä ajoneuvoalalla korjaamon esimiestehtävissä tai työnjohtajana? Opiskele ajoneuvoalan erikoisammattitutkinnon ajoneuvoalan esimiestyön osaamisala ja paranna kehittämisosaamistasi ja esimiestaitojasi.

Ammatti ja opinnot

Ajoneuvoalan erikoisammattitutkinnon suoritettuasi osaat toimia ajoneuvoalan tehtävissä itsenäisesti ottaen huomioon työssäsi ajoneuvoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Osaat suunnitella ja organisoida oman vastuualueesi toimintaa laadukkaasti ja kustannustehokkaasti sekä noudattaa työlainsäädäntö-, työturvallisuus- ja ympäristömääräyksiä ja muita laatujärjestelmän ja työympäristön ohjeistuksia.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia ajoneuvoalan vaativissa työtehtävissä esimiehenä, työntekijänä, toimihenkilönä, yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana ajoneuvoalan organisaatioissa ja yrityksissä.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ajoneuvoalalla työskentelevälle, jolla on alan perus- tai ammattitutkinto tai niitä vastaavat tiedot ja taidot työkokemuksen ansiosta.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku.

Opintojen alkaminen ja kesto

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuspaikka

OSAO Haukiputaan yksikkö, Asemakyläntie 5, 90840 Haukipudas

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 1 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 4 pistettä
  • motivaatio, enintään 5 pistettä

Valintapäätös ilmoitetaan sähköpostitse.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ajoneuvoalan erikoisammattitutkinnon kielitaitosuositus on B1.2. Lisätietoa täältä

Opiskelun toteutusmuoto

Tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena siten, että lähipäivät ja etäopiskelu tukevat toisiaan. Lähiopetuspäiviä on yksi kuukaudessa ja koulutuksen tukena toimii Pinja -oppimisympäristö. Koulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta.

Oppisopimusopiskelu

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä. Opiskelu sisältää käytännön työtehtäviä työpaikalla, jota täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa.

Oppisopimusasioita Haukiputaan yksikössä hoitaa koulutuspäällikkö Päivi Kylmäluoma, p. 040 141 5265, paivi.kylmaluoma@osao.fi

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp)

Pakollisen ammatilliset tutkinnon osat

Korjaamopalvelujen kannattavuuden seuraaminen, 25 osp
Ajoneuvoalan kehittämistehtävissä toimiminen, 35 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (130 osp)

Lisätietoa tutkinnon perusteissa (ePerusteet-palveluun) »

Hinta ja kustannukset

Koulutuksen opiskelijamaksu on 200 € (alv 0 %).

Lisätiedot

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Sauli Turpeinen
p. 040 653 6287
sauli.turpeinen@osao.fi

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta.
Lisätietoja Työllisyysrahaston sivulta >