Ajoneuvoalan erikoisammattitutkinto, korjaamopalvelun osaamisala

Ajoneuvoalan erikoisammattitutkinto, korjaamopalvelun osaamisala antaa sinulle valmiudet työskennellä alan vaativimmissa työtehtävissä. Koulutuksessa sinua ohjataan erityisesti omatoimiseen tiedonhankintaan ja soveltamiseen, monipuoliseen osaamiseen, oman työn arvostamiseen sekä työn jatkuvaan kehittämiseen.

Ammatti ja opinnot

Ajoneuvoalan erikoisammattitutkinto, korjaamopalvelun osaamisala on tarkoitettu automekaanikon tai autosähkömekaanikon ammattitutkinnon suorittaneille tai vastaavat tiedot/taidot omaaville.

Tutkinto sopii hyvin myös automekaanikoille, jotka haluavat monipuolistaa osaamistaan tai jotka haluavat hankkia osaamisestaan virallisen tutkintotodistuksen.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Voit toimia mm. korjaamon erikoismekaanikkona, työnjohtotehtävissä tai muissa korjaamon eritystehtävissä, jossa vaaditaan laaja autotekniikan tuntemusta. Koulutus antaa sinulle laajan automekaanikon ammatin osa-alueiden sekä kokonaisuuksien tuntemuksen ja kehittää valmiuksiasi toimia tuloksellisesti ja ammattimaisesti työssäsi.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku.

Opintojen alkaminen ja kesto

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuspaikka

Haukiputaan yksikkö, Asemakyläntie 5, 90840 Haukipudas.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 1 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 4 pistettä
  • motivaatio, enintään 5 pistettä

Valintapäätös ilmoitetaan sähköpostitse.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ajoneuvoalan erikoisammattitutkinnon kielitaitosuositus on B1.2. Lisätietoa täältä

Opiskelun toteutusmuoto

Tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena siten, että lähipäivät ja etäopiskelu tukevat toisiaan. Lähiopetuspäiviä on keskimäärin 1 – 2 kuukaudessa ja koulutuksen tukena toimii Pinja -oppimisympäristö. Koulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta.

Oppisopimusopiskelu

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä. Opiskelu sisältää käytännön työtehtäviä työpaikalla, jota täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa.

Oppisopimusasioita Haukiputaan yksikössä hoitaa koulutuspäällikkö Päivi Kylmäluoma, p. 040 141 5265, paivi.kylmaluoma@osao.fi

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp)

Pakolliset tutkinnon osat (50 osp)
  • Korjauksen haltuunotto
Valinnaiset tutkinnon osat (130 osp)

Lisätietoa tutkinnon perusteissa (ePerusteet-palveluun) »

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu on 200 € (alv 0 %)

Lisätiedot

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut

Pyry Peussa
p. 040 63 11071
pyry.peussa@osao.fi

Lisätietoja hakeutumiseen

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta.
Lisätietoja Työllisyysrahaston sivulta >