Eläintenhoidon ammattitutkinto

Eläinhoitolan sekä eläinten trimmaamisen osaamisalat

Onko sinulla kokemusta eläinten parissa työskentelystä? Tahdotko eläintenhoidosta ammatin? Eläintenhoidon ammattitutkinto antaa sinulle valmiudet työskennellä trimmaajana tai eläinhoitolassa.

Ammatti ja opinnot

Eläintenhoidon ammattitutkinto antaa sinulle laajat ammatilliset valmiudet toimia  eläinhoitolassa tai eläinten trimmaajana. Tutkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on myös hyvät valmiudet alan yrittäjyyteen.

Jos sinulla on jo kokemusta eläinalan työtehtävistä tai työskentelet parhaillaan alalla, mutta sinulta puuttuu alan ammatillinen tutkinto, soveltuu eläintenhoitajan ammattitutkinto sinulle erinomaisesti. Koulutus soveltuu myös erinomaisesti jatkokoulutukseksi maatalousalan perustutkinnon eläintenhoidon osaamisalan suorittaneille.

Valittavanasi on eläinhoitolan tai eläinten trimmaamisen osaamisala. Eläinhoitolan osaamisalan suorittanut voi toimia joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä eläinhoitolassa tai löytöeläinkodissa. Hän osaa hoidettavien eläinten hoitotöiden lisäksi yrityksen toimitilojen puhtaana- ja kunnossapitotehtäviä, tarvikkeiden hankintaa, varastojen ylläpitoa ja täydentämistä sekä erilaisia asiakaspalvelutehtäviä. Eläinten trimmaamisen osaamisalan suorittanut voi toimia yrittäjänä tai työntekijänä trimmauspalveluja tarjoavassa yrityksessä.  Hän osaa toteuttaa eläimen trimmauksen yhdessä asiakkaan kanssa laatimansa trimmaussuunnitelman mukaisesti ja tehdä eläinten perusterveydenhuoltoon liittyviä tehtäviä. Hän osaa toimia yrityksen asiakaspalvelutehtävissä.

Työllistyminen ja jatko-opinnot

Alan liiketoimintamahdollisuudet ovat kasvavat. Toimijat ovat pääosin itsenäisiä yrittäjiä.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Kohderyhmä

Jos sinulla on jo kokemusta eläinalan työtehtävistä tai työskentelet parhaillaan alalla, mutta sinulta puuttuu alan ammatillinen tutkinto, soveltuu eläintenhoitajan ammattitutkinto sinulle erinomaisesti. Koulutus soveltuu myös jatkokoulutukseksi maatalousalan perustutkinnon eläintenhoidon osaamisalan suorittaneille.

Hakuaika

Haku avoinna ajalla 2.4.- 26.5.2024. Osaamisalat ovat eläinhoitolan osaamisala tai eläinten trimmaamisen osaamisala.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinnot alkavat 31.7.2024 ja niiden arvioitu päättyminen on 20.12.2025. Koulutuksen arvioitu kesto on 1,5 vuotta. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

Muhoksen yksikkö, Kirkkotie 1, 91500 MUHOS

Opiskelijavalinta

Pohjakoulutusvaatimuksena on alan perustutkinto tai työelämässä hankitut vastaavat tiedot ja taidot. Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 4 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 1 pistettä
  • motivaatio, enintään 5 pistettä

Hakijat kutsutaan sähköpostilla haastatteluun hakuajan päättymisen jälkeen. Kutsun lähettämisestä lähetetään hakijalle tekstiviesti. Haastattelut ovat viikolla 22-23.
Opiskelijavalinnasta tiedotetaan viikolla 24. Valintatieto lähetetään sähköpostilla ja sähköpostin lähettämisestä lähetetään hakijalle tekstiviesti. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 26.6.2024 mennessä.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella, tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Eläintenhoidon ammattitutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1.Lisätietoa täältä >

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Koulutuksessa on lähiopetusta pääsääntöisesti arkisin klo 8 – 16 välillä, mutta lisäksi saattaa olla yksittäisiä tapahtumia tai koulutuksia, jotka ovat illalla tai viikonloppuna. Lähiopetusta on yleensä yhdestä kahteen viikkoa kuukaudessa.

Työssäoppimisen määrä riippuu henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta sekä suoritettavaksi valituista tutkinnon osista, yleensä 4 – 10 viikkoa. Työssäoppiminen voi olla aamu- ja iltavuoroa sekä viikonloppuja ja loma-aikoja. Työssäoppimisen paikkakuntaa ei ole rajattu.

Koulutuksessa on lisäksi etäopintoja eli esimerkiksi tehtäviä Pinja -oppimisympäristössä sekä itsenäisiä harjoituksia.

Oppisopimuskoulutus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä käytännössä ja opiskelua täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Lisätietoja oppisopimuksesta antaa koulutuspäällikkö Anna-Maija Lawson, p. 050 317 4674, anna-maija.lawson@osao.fi.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Valittavanasi on eläinhoitolan tai eläinten trimmaamisen osaamisala. Eläinhoitolan ja eläinten trimmaamisen osaamisalalla on molemmissa kaksi pakollista tutkinnon osaa. Molemmille osaamisaloille tarjotaan valinnaisena tutkinnon osana eläinalan yritystoimintaa. Osaaminen osoitetaan koulutuksen aikana aidoissa työtehtävissä työpaikoilla. Tutkinto on valmis, kun olet suorittanut tutkinnon osat hyväksyttävästi.

Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteissa.

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu on 450 € (alv 0 %).

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Anna Sarakontu, p. 040 1832 504, anna.sarakontu@osao.fi

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae eläinhoitolan osaamisalalle

Hae eläinten trimmaamisen osaamisalalle

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta. Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen sen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.