Eläintenhoidon ammattitutkinto

Eläintenhoidon ammattitutkinto

Onko sinulla kokemusta eläinten parissa työskentelystä? Tahdotko eläintenhoidosta ammatin? Eläintenhoidon ammattitutkinto antaa sinulle valmiudet työskennellä trimmaajana tai koirahierojana.

Ammatti ja opinnot

Eläintenhoidon ammattitutkinto antaa sinulle laajat ammatilliset valmiudet toimia eläinten trimmaajana tai koirahierojana. Tutkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on myös hyvät valmiudet alan yrittäjyyteen.

Jos sinulla on jo kokemusta eläinalan työtehtävistä tai työskentelet parhaillaan alalla, mutta sinulta puuttuu alan ammatillinen tutkinto, soveltuu eläintenhoitajan ammattitutkinto sinulle erinomaisesti. Koulutus soveltuu myös erinomaisesti jatkokoulutukseksi maatalousalan perustutkinnon eläintenhoidon osaamisalan suorittaneille.

Valittavanasi on eläinten trimmaamisen osaamisala tai koirahieronnan osaamisala. Eläinten trimmaamisen osaamisalan suorittanut voi toimia yrittäjänä tai työntekijänä trimmauspalveluja tarjoavassa yrityksessä. Hän osaa toteuttaa eläimen trimmauksen yhdessä asiakkaan kanssa laatimansa trimmaussunnitelman mukaisesti ja tehdä eläinten perusterveydenhuoltoon liittyviä tehtäviä. Hän osaa toimia yrityksen asiakaspalvelutehtävissä. Koirahieronnan osaamisalan suorittanut osaa toteuttaa koirien hieronnan laatimiensa hierontasuunnitelmien mukaisesti ja antaa tarvittavat jatko-ohjeet koirien omistajille tai ohjaajille. Lisäksi hän osaa toimia yrityksen asiakaspalvelutehtävissä ja opastaa asiakkaita eläinten hoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Työllistyminen ja jatko-opinnot

Alan liiketoimintamahdollisuudet ovat kasvavat. Toimijat ovat pääosin itsenäisiä yrittäjiä.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Kohderyhmä

Jos sinulla on jo kokemusta eläinalan työtehtävistä tai työskentelet parhaillaan alalla, mutta sinulta puuttuu alan ammatillinen tutkinto, soveltuu eläintenhoitajan ammattitutkinto sinulle erinomaisesti. Koulutus soveltuu myös jatkokoulutukseksi maatalousalan perustutkinnon eläintenhoidon osaamisalan suorittaneille.

Hakuaika

Voit hakeutua koulutukseen 30.9. – 23.11.2022.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinnot  alkavat 6.2.2023 ja niiden arvioitu päättyminen on 31.05.2024. Kouluksen arvioitu kesto on 1,5 vuotta. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

Muhoksen yksikkö, Kirkkotie 1, 91500 MUHOS

Opiskelijavalinta

Pohjakoulutusvaatimuksena on alan perustutkinto tai työelämässä hankitut vastaavat tiedot ja taidot. Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 4 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 1 pistettä
  • motivaatio, enintään 5 pistettä

Hakijat kutsutaan haastatteluun sähköpostitse. Valintahaastattelut ovat viikolla 48/49. Valintapäätös tehdään viikolla 51 ja siitä tiedotetaan viimeistään viikolla 51 sähköpostitse.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella, tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Eläintenhoidon ammattitutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1.Lisätietoa täältä >

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Koulutuksessa on lähiopetusta pääsääntöisesti arkisin klo 8 – 16 välillä, mutta lisäksi saattaa olla yksittäisiä tapahtumia tai koulutuksia, jotka ovat illalla tai viikonloppuna. Lähiopetusta on yleensä yhdestä kahteen viikkoa kuukaudessa.

Työssäoppimisen määrä riippuu henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta sekä suoritettavaksi valituista tutkinnon osista, yleensä 4 – 10 viikkoa. Työssäoppiminen voi olla aamu- ja iltavuoroa sekä viikonloppuja ja loma-aikoja. Työssäoppimisen paikkakuntaa ei ole rajattu.

Koulutuksessa on lisäksi etäopintoja eli esimerkiksi tehtäviä Pinja -oppimisympäristössä sekä itsenäisiä harjoituksia.

Oppisopimuskoulutus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä käytännössä ja opiskelua täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Lisätietoja oppisopimuksesta antaa Terhi Mustakangas, p. 040 5308 368, terhi.mustakangas@osao.fi

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Eläinten trimmaamisen osaamisalalla on kaksi pakollista tutkinnon osaa ja koirahieronnan osaamisalalla kolme. Molemmille osaamisaloille tarjotaan valinnaisena tutkinnon osana eläinalan yritystoimintaa. Osaaminen osoitetaan koulutuksen aikana aidoissa työtehtävissä työpaikoilla. Tutkinto on valmis, kun olet suorittanut tutkinnon osat hyväksyttävästi. Valittavanasi on eläinten trimmaamisen osaamisala tai koirahieronnan osaamisala.

Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteissa.

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu on 450 € (alv 0 %).

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Anna Sarakontu, p. 040 1832 504, anna.sarakontu@osao.fi

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae eläinten trimmaamisen osaamisalaan

Hae koirahieronnan osaamisalaan

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta. Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen sen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.