Henkilökohtainen avustaminen 60 osp

Tutkinnon osa vammaisalan ammattitutkinnosta

Henkilökohtainen avustaminen on kaikille henkilökohtaisena avustajana työskentelystä kiinnostuneille suunnattu koulutus, jonka avulla saat lisää osaamista käytännön avustamistilanteisiin. Koulutus on käytännön läheinen ja sisältää paljon harjoituksia sekä koululla että asiakkaiden kanssa työpaikoilla.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Henkilökohtainen avustaminen tutkinnon osan koulutus on suunnattu kaikille henkilökohtaisena avustajana toimiville tai työskentelystä kiinnostuneille.

Hakeutuminen

Koulutuksen seuraava hakuajankohta ei ole tiedossa.

Koulutuksen ajankohta

Koulutuksen seuraava aloitusajankohta ei ole tiedossa. Koulutus kestää noin 6 kuukautta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuspaikka

OSAO Kontinkankaan yksikkö, Kiviharjuntie 6, 90230 Oulu

Hinta

Koulutuksessa suoritettavan tutkinnon osan opiskelijamaksu on 115 € (alv 0%).

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä (osp).

Koulutuksen tavoite

Tavoitteena koulutuksessa on lisätä ammatillisia valmiuksiasi henkilökohtaisen avustajan työtehtäviin.

Koulutuksen sisältö

Henkilökohtainen avustaminen –tutkinnon osan suoritettuasi osaat toimia avustajana asiakkaille, jotka tarvitsevat avustajaa vammaisuutensa tai sairautensa takia.

Osaat avustaa asiakasta turvallisessa liikkumisessa, siirtymisissä ja apuvälineiden käytössä sekä kaikissa arjen toiminnoissa kotona. Lisäksi osaat avustaa asiakasta myös työssä, opiskelussa ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa sekä tiedon käsittelyssä ja kommunikoinnissa.

Koulutus on käytännön läheinen ja sisältää paljon harjoituksia sekä koululla että asiakkaiden kanssa työpaikoilla.

Katso tutkinnon osan perusteet ePerusteet -palvelussa

Opiskelun toteutus

Koulutus järjestetään monimuoto-opintoina huomioiden opiskelijoiden tarpeet. Koulutus sisältää lähiopiskelua, ohjattua etäopiskelua, itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Oppimisympäristönä on myös verkko-oppimisympäristö.

Oppisopimuskoulutus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka.

Oppisopimuskoulutuksesta lisätietoja antavaa Mirva Saastamoinen. p. 050 593 7076, mirva.saastamoinen@osao.fi

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 4 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 3 pistettä

Hakijoihin ollaan yhteydessä viimeistään hakuajan päättymisen jälkeen. Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten perusteella. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla ja viestin lähettämisestä laitetaan tekstiviesti. Opiskelijavalinnasta ilmoitetaan mahdollisimman pian haastattelujen jälkeen.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin, joka on Oulussa. Vammaisalan ammattitutkinnossa kielitaitotasosuositus on B.2.1. Lisätietoa täältä >

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä
Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta linkistä siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakeutumislomakkeen. Linkki toimii hakuajan ollessa käynnissä.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.