Hyvinvointiteknologia toimintakyvyn edistämisessä 15 osp

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Haluatko syventää osaamistasi hyvinvointiteknologian parissa? Koulutuksessa opit suunnittelemaan ja ohjaamaan hyvinvointiteknologian käyttöä ja hyödyntämistä asiakastyössä sekä tutustut erilaisiin hyvinvointiteknologisiin välineisiin. Koulutuksen jälkeen osaat ohjata asiakkaita hyvinvointiteknologian hankintaan ja käyttöön liittyvissä palveluissa.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneille ja alalla tällä hetkellä työskenteleville, jotka haluavat täydentää ammattitaitoaan hyvinvointiteknologian käytössä ja asiakastyössä.

Hakuaika

Koulutukseen ei ole haku avoinna tällä hetkellä.

Ajankohta

Seuraava koulutus on suunniteltu alkavaksi huhtikuussa 2024. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuspaikka

OSAO Kontinkankaan yksikkö, Kiviharjuntie 6, 90220 Oulu

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 4 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 3 pistettä

Hakijoihin ollaan yhteydessä viimeistään hakuajan päättymisen jälkeen. Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten tietojen perusteella. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostitse ja lähettämisestä tulee tekstiviesti-ilmoitus.

Hakijalla tulee olla sellainen terveydentila- ja toimintakyky, jota edellytetään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittajalta ks. tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa (OPH-5-2018).

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella, tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin, joka on Oulussa 1.8.2023. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1. Lisätietoa täältä.

Hinta

Koulutus on maksuton.

Koulutukse sisältö ja laajuus

Tutkinnon osan laajuus on 15 osaamispistettä (osp). Lisätietoa tutkinnon osasta saat tutkinnon perusteista (ePerusteet-palveluun>)

Koulutuksen toteutus

Ryhmämuotoisena järjestettävä koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Lähiopetuspäiviä on noin 4 – 6 koulutuksen aikana. Koulutus sisältää lähiopiskelua, ohjattua etäopiskelua, itsenäistä opiskelua sekä opiskelijan olemassa olevalla työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Oppimisympäristönä on myös verkko-oppimisympäristö.

Oppisopimus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka.

Oppisopimuskoulutuksesta lisätietoja antavat Hanna-Leena Hautaniemi, p. 040 356 6274, hanna-leena.hautaniemi@osao.fi  ja Hanna Holappa, p. 050 325 0642, hanna.holappa@osao.fi

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Opettaja Sirpa Tahvanainen, p. 050 317 4800, sirpa.tahvanainen@osao.fi
Opettaja Johanna Koivisto, p. 050 317 4632, johanna.koivisto@osao.fi
Koulutuspäällikkö Johanna Savunen, p. 050 317 4796, johanna.savunen@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.