Ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja mielekkään arjen tukeminen 60 osp

Tutkinnon osa vanhustyön erikoisammattitutkinnosta

Hanki osaamista, jolla voit tukea, arvioida ja kehittää ikääntyneen ihmisen mielekkästä arkea. Ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja mielekkään arjen tukeminen tutkinnon osan suorittaneet voivat työskennellä sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä ikääntyneille ihmisille suunnattujen palvelujen parissa.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutukseen voivat hakeutua sosiaali- ja terveysalan työntekijät, jotka haluavat kehittää osaamistaan ikääntyneen ihmisen kohtaamisessa ja mielekkään arjen tukemisessa. Hakijalla tulee olla riittävä työkokemus ja työpaikka ikäihmisten parissa.

Hakuaika

Koulutuksee ei ole haku avoinna tällä hetkellä.

Ajankohta

Koulutus on suunniteltu alkavaksi seuraavan kerran keväällä 2024. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa aikaisempi osaaminen tunnustetaan. Koulutuksen aikana hankitaan vain tutkinnon osan vaatima puuttuva osaaminen, joka osoitetaan näytöllä. Tutkinnon osan ammattitaito osoitetaan näytössä käytännön työtehtävissä.

Koulutuspaikka

OSAO Kontinkankaan yksikkö, Kiviharjuntie 6, 90220 Oulu

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 4 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 3 pistettä

Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten tietojen perusteella. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla ja tekstiviestillä hakuajan päättymisen jälkeen.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella, tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Tämän koulutuksen kielitaitosuositus on B2.1. Lisätietoa täältä.

Hinta

Koulutuksen opiskelijamaksu on 185 euroa (alv 0 %)

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena arkipäivisin. Koulutus sisältää yhden lähipäivän/kuukausi, etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa opiskelua. Koulutuksen lähipäiviä on 4-6.
Osaamisesi osoitat käytännön työtehtävissä sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristössä ikääntyneille ihmisille suunnattujen palvelujen piirissä sekä kolmannella sektorilla, yrityksissä ja muilla palvelualoilla, joissa kohdataan ikääntyneitä ihmisiä.

Koulutuksen sisältö

Lisätietoa tutkinnon osasta saat tutkinnon perusteista (ePerusteet -palvelu)

Oppisopimus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka.

Oppisopimuskoulutuksesta lisätietoja antaa Mirva Saastamoinen, p. 050 5937 076, mirva.saastamoinen@osao.fi

Lisätietoja

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut

Johanna Savunen, johanna.savunen@osao.fi, p. 050 317 4796
Marja Niemi, marja.niemi@osao.fi, p. 050 317 4715

Lisätietoja hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikanvastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.