Ilmastovastuullinen toiminta, 15 osp

Tutkinnon osa logistiikan perustutkinnosta

Kuljetusalan ammattilainen, hanki tietoa logistiikka-alan uusista käyttövoimista ja teknologioiden tarjoamista mahdollisuuksista. Ilmastovastuullinen toiminta -koulutuksesta saat tietoa vihreästä siirtymästä sekä keinoista ja ratkaisuista, joilla kuljetusalalla voidaan vastata toimintaympäristön muutokseen.

Koulutuksen kuvaus

Ilmastovastuullinen toiminta tutkinnon osan suorittamalla kuljetusalan ammattilaiset saavat tietoa uusista käyttövoimista sekä teknologioiden tarjoamista mahdollisuuksista logistiikka-alalla ja omassa työyhteisössään. Koulutuksen aikana saat tietoa vihreästä siirtymästä sekä keinoista ja ratkaisuista, joilla kuljetusalalla voidaan vastata toimintaympäristön muutokseen. Koulutukset toteutetaan monimuoto-opetuksena ja ne voi suorittaa joustavasti työn ohessa oman aikataulusi mukaan.

Ilmastovastuullinen toiminta -tutkinnon osa on yksi logistiikan perustutkinnon, kuljetuspalveluiden osaamisalan, valinnainen tutkinnon osa. Jos haluat myöhemmin suorittaa logistiikan perustutkinnon, tämä tutkinnon osa voidaan sisällyttää osaksi tutkintoa.

Kohderyhmä

Koulutuksen pääasiallisena kohderyhmänä ovat pienten ja keskisuurten yritysten kuljettajat, jotka haluavat kehittää ilmastotietoisuutta työssään. Koulutukseen voivat osallistua myös tällä hetkellä työttömänä työnhakijana tai työvoiman ulkopuolella olevat kuljettajat, joilla on joko aiempaa alan työkokemusta tai alan tutkinto ja joiden mahdollisuudet työllistyä alalle paranevat vihreän siirtymän periaatteiden osaamisen myötä.

Ajankohta

Opintoihin on jatkuva haku. Opintojen aloitusajankohta sovitaan hakijan kanssa.

Opinnot kestävät noin 6 kuukautta. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

OSAO, Kempeleen-Limingan yksikkö, Niittyrannantie 5, 90440 Kempele

Hinta

Opetus on maksutonta.

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Koulutuksessa opiskellaan 15 osaamispisteen (osp) laajuinen ilmastovastuullinen toiminta -tutkinnon osa.

Koulutuksessa käsitellään seuraavat aiheet:

  • Mitä ilmastonmuutos tarkoittaa ja mikä siihen vaikuttaa, käsitteet
  • Liikenteen päästöt niiden kehittyminen ja leikkauksen tavoitteet
  • Ajoneuvojen uudet käyttövoimat, teknologia ja digitalisaatio
  • Vihreän siirtymän vaikutukset yrityksessä

Tutustu sisältöön ePerusteet palvelussa

Koulutuksen toteutus

Koulutus alkaa 1-2 h lähitapaamisella OSAOn Kempeleen toimipisteessä, Niittyrannantie 5. Sen jälkeen on vapaaehtoisia tapaamisia etäyhteydellä 1-2 kertaa kuukaudessa. Muuten opiskelu on itsenäistä, ajasta ja paikasta riippumatonta verkko-opiskelua. Yksilöllisestä ohjauksesta ja tuesta sovitaan erikseen.

Opiskelijavalinta

Hakijat haastellaan puhelimitse viikon sisään hakemuksen jättämisestä. Kelpoiset hakijat valitaan koulutukseen ilmoittautumisjärjestyksessä.
Koulutuksessa on 45 opiskelijapaikkaa.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Logistiikan perustutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1. Lisätietoa täältä >

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä

Lauri Rousu, p. 040 359 1031, lauri.rousu@osao.fi

Lisätietoa hakeutumiseen

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa. Käytä hakemuksen täyttämisessä mieluiten tietokonetta.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Vahvistus on sitova.

 

Jotpa-hankkeen logo

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta.
Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.