Isännöinnin ammattitutkinto

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka toimivat kiinteistöalan tehtävissä esim. isännöitsijänä, kiinteistöpäällikkönä, kiinteistösihteerinä, vuokravalvojana tai kiinteistöalan kirjanpitäjänä tai ovat siirtymässä alalle.

Ammatti ja opinnot

Isännöinnin ammattitutkinnon suorittaneella on isännöinnin tehtävissä edellytetty ammattitaito. Tutkinnon suorittanut voi toimia asunto-osakeyhtiön, vuokratalon tai toimitilan isännöitsijänä. Hän osaa hoitaa kiinteistökohteen hallintoa, taloutta sekä teknistä elinkaarta vuosikellon ja asiakkaan tai omistajan kanssa sovitun strategian mukaisesti. Hän hallitsee isännöintikohteen sopimusasiat, asiakirjakäytännöt sekä viranomaisilmoitukset. Tutkinnon suorittanut osaa huolehtia riskienhallinnasta, asiakaspalvelusta ja viestinnästä kehittäen omaa toimintaansa nykyaikaisia työskentelytapoja hyödyntäen.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku.

Opintojen alkaminen ja kesto

Koulutuksen voi aloittaa joustavasti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan. Koulutuksen kesto on noin yksi vuosi. Kestoon vaikuttaa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan kokonaan verkkokoulutuksena. Koulutuksen järjestää Kaukovainion yksikkö, palvelut, Kotkantie 2 C, 90250 Oulu.

Opiskelijavalinta

Valintakriteerit opiskelijavalinnalle

  • Aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus, harrastuneisuus)
  • Opiskelu- ja työskentelyvalmiudet (motivaatio, urasuunnittelu, vuorovaikutustaidot, tavoitteellisuus)

Hakijalla tulee olla soveltuvuus alalle. Saapuneet hakemukset katsotaan kerran viikossa yksikössä ja hakijoihin ollaan yhteydessä.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Isännöinnin ammattitutkinnossa kielitaitotasosuositus on B2.1. Lisätietoa täältä >

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan verkko-opiskeluna.

Koulutukseen kuuluu 14 verkkoluentokertaa noin kerran kuussa (poislukien oppilaitoksen loma-ajat) 4 h/kerta pääosin tiistaisin klo 12.00 – 16.00 (muutokset mahdollisia).

Luennoille osallistutaan Teams-alustalla ja koulutuksen tukena toimii Pinja -oppimisympäristö, jossa koulutusmateriaali on opiskelijoiden käytössä. Verkkoluennot myös nauhoitetaan ja ne ovat käytettävissä koko koulutuksen ajan.

Koulutus toteutetaan moduuleittain tutkinnon osa kerrallaan. Koulutukseen on mahdollista hakeutua milloin vain ja opiskelu aloitetaan aina seuraavasta moduulista (tutkinnon osasta).

Tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa.

Oppisopimusopiskelu

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimusopiskeluna. Se edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimusopiskelun voi aloittaa milloin vain.

Lisätietoja oppisopimuksesta antaa opettaja Jarmo Mällinen, p. 040 652 6544.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito aidoissa työtilanteissa. Tutkinto on valmis, kun kaikki kolme osaa on suoritettu hyväksytysti.

Pakollinen tutkinnon osa
  • Isännöinnin toimintaympäristön hallinta (60 osp)
Valinnaiset tutkinnon osat, ryhmä I (valitaan yksi)
  • Asunto-osakeyhtiön isännöinti (60 osp)
  • Toimitilaisännöinti (60 osp)
  • Vuokratalon isännöinti (60 osp)
Valinnaiset tutkinnon osa, ryhmä II (valitaan yksi)
  • Asumisneuvonta (30 osp)
  • Tekniset palvelut isännöinnissä (30 osp)
  • Uudiskohteen isännöinti (30 osp)

Isännöinnin ammattitutkinnon valinnaisena tutkinnon osana voi olla tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta (30 osp).

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu on 450 € (alv 0 %).

Lisätiedot

Lisätietoja koulutuksesta antaa opettaja Jarmo Mällinen, p. 040 652 6544, jarmo.mallinen@osao.fi tai koulutussihteeri Pirkko Heiskanen, p. 050 593 9923, pirkko.heiskanen@osao.fi.

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

 

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa. Käytä hakemuksen täyttämisessä mieluiten tietokonetta.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta.
Lisätietoja Työllisyysrahaston sivulta >