Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Johtamisen ja yritysjohtamisen osaamisala

Haluatko kehittyä johtajana? Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on koulutus sekä yksityisen että julkisen sektorin johtamistehtävissä toimiville henkilöille. Tutkinnon myötä opit johtamaan henkilöstöä, yrityksen taloutta ja kehittämään toiminnan tuloksellisuutta.

Ammatti ja opinnot

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka toimit yrittäjänä tai esihenkilönä joko omassa yrityksessäsi, julkisella sektorilla tai toisen työnantajan palveluksessa. Koulutus sopii sinulle, jos vastaat koko yrityksen toiminnasta, sinulla on selkeä oma vastuualue organisaatiossa tai sinulla on jo kokemusta esihenkilötehtävistä ja intoa kehittää omaa esihenkilöosaamistasi.

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa toteutetaan laajennettuna oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä eri koulutuksen järjestäjien kanssa.

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon eri koulutusvaihtoehdot

Haluatko onnistua paremmin valmentavassa johtamisessa? Haluatko lisää työkaluja strategian, organisaatiokulttuurin, asiakkuuksien, talouden ja osaamisen johtamiseen? Haluatko oppia tunnistamaan omat vahvuutesi ja kehittämiskohteesi? Haluatko kuulua arvostetun johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon tutkinnon suorittajien joukkoon?

Koulutuksen kohderyhmä

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka haluat saada työkaluja oman johtamisosaamisen kehittämiseen sekä uusia näkökulmia johtamiseen. Tutkinto sopii kaikilla toimialoilla työskenteleville. Tutkinnon suorittaminen edellyttää, että teet sellaisia käytännön työtehtäviä tai sinulla on mahdollisuus päästä tekemään työtehtäviä, jotka mahdollistavat tutkinnon edellyttämien näyttöjen toteuttamisen.

 • Johtaja, päällikkö
  • Työskentelet omassa organisaatiossasi johtajana tai päällikkönä ja johdat omaa vastuualuetta ja sen työntekijöitä.
 • Asiantuntija
  • Sinulla ei ole muodollista esihenkilöroolia, mutta rooliisi kuuluu tiettyjen vastuiden sekä organisaation sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien johtaminen.
 • Yrittäjä
  • Sinulla on oma yritys ja johdat sen toimintaa.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku.

Opintojen alkaminen ja kesto

Seuraava koulutus alkaa keväällä 2024. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Koulutuspäivät voidaan toteuttaa joustavasti joko lähi- tai etäkoulutuksena, riippuen osallistujien sijainnista

Lue lisää oppisopimuksesta

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (80 osp) ja sekä valinnaisista tutkinnon osista (yhteensä 100 osp).

Pakollinen ammatillinen tutkinnon osa
 • Johtajana toimiminen
Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat
 • Valitaan kaksi

Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteet -palvelussa

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu 450 euroa (alv 0 %)

Lisätiedot ja hakeutuminen

Lisätietoa oppisopimuksesta

Kirsi Pirinen, kirsi.pirinen@osao.fi,  puh. 040 541 3643

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa toteutetaan laajennettuna oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä eri koulutuksen järjestäjien kanssa.

Koulutus järjestetään yhteistyössä: Taitotalo, Management Institute of Finland MIF Oy ja Rastor-instituutti ry

Hae koulutukseen

Koulutukseen haetaan alla olevan linkin kautta syöttämällä omia ja yrityksen tietoja oppisopimuksen valmistelua varten. Linkki toimii koulutuksen hakuajan ollessa voimassa. Käytä hakemuksen täyttämisessä mieluiten tietokonetta.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta. Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta