Kahvilapalvelut 10 osp

Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta

Kahvilapalvelut -tutkinnon osa on suunnattu sinulle, joka olet kiinnostunut ravintola- ja catering-alasta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Haluat toimia asiakaspalvelussa, täydentää aiempaa koulutusta tai harkitset kouluttautumista ravintola- ja catering-alalle.

Koulutuksen kuvaus

Kahvilapalvelut -tutkinnon osa antaa valmiudet

  • valmistautua asiakaspalvelutilanteisiin
  • palvella asiakkaita, myydä ja tarjoilla kahvilan ruoka- ja juomatuotteita
  • rekisteröidä myyntiä ja laskuttaa asiakkaita
  • hyödyntää alakohtaista kielitaitoa asiakaspalvelussa
  • tehdä työvuoron tilityksen ja valmistella seuraavaa työvuoroa
  • arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä

Ajankohta

Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutus alkaa kuukausittain. Koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena. Haku tapahtuu TE-palveluiden sivuilta.

Koulutuksen aloitukset

  • 9.8.2021
  • 6.9.2021
  • 4.10.2021

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Niittyrannantie 5, 90440 Kempele

Oppimisympäristöinä on oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt.

Hinta

Opetus on maksutonta. Opintojen aikana suoritetaan hygieniapassi, jonka hinta on tällä hetkellä 6 €. Lisäksi opiskelijan tulee hankkia keittiötyöhön soveltuvat työjalkineet.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 10 osaamispistettä (osp) ja kesto noin kaksi kuukautta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää tarkemmin opiskeluaikasi.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa ravintola- ja catering-alan valinnainen tutkinnon osa, sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen.

Koulutuksen sisältö

  • työtehtävät kahvilassa työyhteisön jäsenenä
  • asiakaspalvelu
  • kahvilatuotteiden myynti ja tarjoilu
  • kassatyöskentely

Tutkinnon osa opiskellaan työpaikalla, oppilaitoksessa ja verkko-opintoina. Teoriaopinnot toteutetaan verkko-opintoina työpaikalla tapahtuvan oppimisen rinnalla. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä verkko-opinnot myös oppilaitoksen tiloissa. Osaaminen osoitetaan työtehtäviä tehden kahvilaympäristössä ja arvioidaan asteikolla K5 – T1.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työnhakijoille, oman osaamisen täydentäjille, toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaville, VALMA-opiskelijoille sekä lukiolaisille.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Hakijat kontaktoidaan ja kutsutaan haastatteluun joustavasti hakuaikana.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
  • motivaatio, enintään 6 pistettä

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoja löydät täältä. 

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Opettaja Anne Vimpari, p. 050 5727 503, anne.vimpari@osao.fi

Opettaja Pirkko Härkönen, p. 050 3722 923, pirkko.harkonen@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen