Kasviryhmän tuottaminen 15 osp ja yrityksessä toimiminen 15 osp

Tutkinnon osat puutarha-alan perustutkinnosta

Kasviryhmän tuottaminen ja yrityksessä toimiminen -tutkinnon osat ovat sinulle, joka olet kiinnostunut alan yrittäjyydestä tai haluat työllistyä puutarha-alalle.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Tämä koulutus soveltuu sinulle, joka haluat laajentaa aikaisemmin hankittua osaamista tai harkitset yrittäjyyttä sekä työllistymistä puutarha-alan työtehtäviin. Tutkinnon osat voidaan lukea osaksi perustutkinnon ammatillisia opintoja. Koulutus on mahdollista myös työvoimakoulutuksena.

Ajankohta

Koulutukseen voi hakeutua ajalla 1.8.-12.11.2023. Koulutus järjestetään 9.1.-28.6.2024.

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Piriläntie 145, 90440 Kempele

Hinta

Koulutus on maksuton. Mahdollisia kustannuksia syntyy viranomaismaksuista, kuten korttikoulutuksista (lunastettavan kortin hinta).

Koulutuksen tavoite

Tutkinnon osat suorittamalla vahvistat mahdollisuuksiasi työllistyä puutarha-alan yrityksiin. Koulutus laajentaa aikaisemmin hankittua alan osaamista ja antaa valmiuksia oman yritystoiminnan suunnitteluun. Halutessasi voit jatkaa opintoja ja suorittaa puutarha-alan perustutkinnon, jolloin nämä tutkinnon osat ovat osa perustutkinnon ammatillisia opintoja.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan lähi- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa. Koulutus kestää noin 6 kk.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan hänen hankkima osaaminen suhteessa tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksiin. Koulutus suoritetaan HOKSin mukaan täydentämällä puuttuvaa osaamista, tämä myös määrittää lopullisen opiskeluaikasi.

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Koulutus koostuu Puutarha-alan perustutkinnon kahdesta tutkinnon osasta: Kasviryhmän tuottaminen -tutkinnon osa, 15 osp ja yrityksessä toimiminen -tutkinnon osa, 15 osp.

Tutustu Kasviryhmän tuottaminen -tutkinnon osaan ePerusteet-palvelussa

Tutustu Yrityksessä toimiminen -tutkinnon osaan ePerusteet-palvelussa

Oppisopimusopiskelu

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan koulutukseen soveltuva työpaikka. Kysy lisää: opinto-ohjaaja Lea Perhomaa  p 050 5909 662, Lea.Perhomaa@osao.fi.

Työvoimakoulutus

Tämä koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena, jos olet TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Nyt haussa olevat työvoimakoulutukset ja hakulomakkeen löydät koulutushaun kautta. Jos koulutus ei näy auki olevissa hauissa, se ei ole sillä hetkellä tarjolla työvoimakoulutuksena.

Jos osallistumisestasi koulutukseen on sovittu TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun kanssa työllistymissuunnitelmassasi, voit saada koulutuksen ajalta korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää aina työttömyyskassa tai Kela.

Voit saada koulutukseen osallistumispäiviltä myös kulukorvausta.

Lisätietoja työvoimakoulutuksesta

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
  • motivaatio, enintään 6 pistettä

Valintahaastattelut ovat viikolla 46/2023.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Puutarha-alan perustutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoja löydät täältä. 

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:

Juha Karvonen, p. 050 581 0182, juha.karvonen@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta:

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.