Kasviryhmän tuottaminen 15 osp ja yrityksessä toimiminen 15 osp

Tutkinnon osat puutarha-alan perustutkinnosta

Kasviryhmän tuottaminen ja yrityksessä toimiminen -tutkinnon osat ovat sinulle, joka olet kiinnostunut alan yrittäjyydestä tai haluat työllistyä puutarha-alalle.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Tämä koulutus soveltuu sinulle, joka haluat laajentaa aikaisemmin hankittua osaamista tai harkitset yrittäjyyttä sekä työllistymistä puutarha-alan työtehtäviin. Tutkinnon osat voidaan lukea osaksi perustutkinnon ammatillisia opintoja. Koulutus on mahdollista myös työvoimakoulutuksena.

Ajankohta

Hakuaika koulutukseen on 1.8.2021-11.12.2021.

Valintahaastattelut ovat viikolla 49/2021.

Koulutus järjestetään 17.1.2022-30.6.2022.

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Piriläntie 145, 90440 Kempele

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan lähi- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa. Koulutus kestää noin 6 kk.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan hänen hankkima osaaminen suhteessa tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksiin. Koulutus suoritetaan HOKSin mukaan täydentämällä puuttuvaa osaamista, tämä myös määrittää lopullisen opiskeluaikasi.

Oppisopimusopiskelu

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan koulutukseen soveltuva työpaikka. Voit olla oppisopimuskoulutusasioissa yhteydessä koulutuspäällikkö Anu Aholaan, p. 050 4332 871, anu.ahola@osao.fi

Hinta

Koulutus on maksuton. Mahdollisia kustannuksia syntyy viranomaismaksuista, kuten korttikoulutuksista (lunastettavan kortin hinta).

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Koulutus koostuu Puutarha-alan perustutkinnon kahdesta tutkinnon osasta: Kasviryhmän tuottaminen -tutkinnon osa, 15 osp ja yrityksessä toimiminen -tutkinnon osa, 15 osp.

Tutustu Kasviryhmän tuottaminen -tutkinnon osaan ePerusteet-palvelussa

Tutustu Yrityksessä toimiminen -tutkinnon osaan ePerusteet-palvelussa

Koulutuksen tavoite

Tutkinnon osat suorittamalla vahvistat mahdollisuuksiasi työllistyä puutarha-alan yrityksiin. Koulutus laajentaa aikaisemmin hankittua alan osaamista ja antaa valmiuksia oman yritystoiminnan suunnitteluun. Halutessasi voit jatkaa opintoja ja suorittaa puutarha-alan perustutkinnon, jolloin nämä tutkinnon osat ovat osa perustutkinnon ammatillisia opintoja.

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella. Haastattelut ovat viikolla 49/2021.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
  • motivaatio, enintään 6 pistettä

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Puutarha-alan perustutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoja löydät täältä. 

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:

Juha Karvonen, p. 050 581 0182, juha.karvonen@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta:

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.