Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp

Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta

Katu- ja pikaruokapalvelut -tutkinnon osa soveltuu sinulle, joka haluat toimia asiakaspalvelussa, olet kiinnostunut ravintola- ja catering-alasta sekä haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Voit myös täydentää aiempaa koulutusta tai harkitset kouluttautumista ravintola- ja catering-alalle.

Koulutuksen kuvaus

Ajankohta

Koulutukseen on jatkuva haku.

Koulutus alkaa kuukausittain seuraavasti:

13.1.2020
3.2.2020
9.3.2020
1.4.2020
17.8.2020
1.9.2020
1.10.2020

 

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Kempele
Oppimisympäristöinä on oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt.

 

Hinta

Opetus on maksutonta. Opintojen aikana suoritetaan hygieniapassi, jonka hinta on 6,00 €. Lisäksi opiskelijan tulee hankkia keittiötyöhön soveltuvat työjalkineet.

 

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 10 osaamispistettä (osp) ja kesto noin kaksi kuukautta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää tarkemmin opiskeluaikasi.

 

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa ravintola- ja catering-alan  valinnainen tutkinnon osa, sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen.

Katu- ja pikaruokapalvelut –tutkinnon osa antaa valmiudet

  • valmistautua asiakaspalvelutilanteisiin
  • palvella asiakkaita ja myydä katu- ja pikaruokayrityksen ruoka- ja juomatuotteita yrityksen palvelumallin mukaan
  • rekisteröidä myyntiä ja laskuttaa asiakkaita
  • hyödyntää alakohtaista kielitaitoa asiakaspalvelussa
  • valmistella seuraavaa työvuoroa
  • arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.

 

Koulutuksen sisältö

• katu- ja pikaruokayrityksen työtehtävät ja työyhteisön jäsenenä toiminen
• asiakaspalvelu
• pikaruoka- ja juomatuotteiden myynti
• kassatyöskentely, työvuoron valmistelu

Tutkinnon osa opiskellaan työpaikalla, oppilaitoksessa ja verkko-opintoina. Teoriaopinnot toteutetaan verkko-opintoina työpaikalla tapahtuvan oppimisen rinnalla. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä verkko-opinnot myös oppilaitoksen tiloissa. Osaaminen arvioidaan asteikolla K5 – T1.

 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työnhakijoille, oman osaamisen täydentäjille, toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaville, VALMA-opiskelijoille sekä lukiolaisille.

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 5 opiskelijaa kuukausittain.

 

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä
Opettaja Anne Vimpari
p. 050 5727 503
anne.vimpari@osao.fi

Opettaja Tiina Sotikov
p. 050 5934 556
tiina.sotikov@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Hakeminen

Hakeminen tapahtuu OSAOn koulutuskalenterin kautta. Hakijat kontaktoidaan ja kutsutaan haastatteluun joustavasti hakuaikana. Haastattelussa painotetaan soveltuvuutta asiakaspalveluun, tarvetta koulutukseen ja valmiuksia verkko-opiskelutehtävien opiskeluun työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana.

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen