Kuljetustoimintojen suunnittelu ja organisointi, 50 osp

Tutkinnon osa kuljetusalan ammattitutkinnosta

Toimitko kuljetusalan työnjohtotehtävissä ja haluaisit laajentaa osaamistasi? Kuljetustoimintojen suunnittelu ja organisointi -koulutuksessa saat tietoa kaluston seurannasta ja huollosta, resurssien optimoinnista, taloudellisuuden ja tehokkuuden huomioinnista sekä kuljetuksien suunnittelusta ja organisoinnista.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutuksen pääasiallisena kohderyhmänä ovat pienten ja keskisuurten yritysten ajojärjestely-, tai muissa vastaavissa tehtävissä toimivat henkilöt , jotka haluavat kehittää ja syventää osaamistaan työssään. Koulutukseen voi osallistua myös työttömänä työnhakijana tai työvoiman ulkopuolella tällä hetkellä olevat henkilöt, joilla on joko aiempaa alan työkokemusta tai alan tutkinto, ja työnjohto-osaamisen myötä heidän mahdollisuutensa työllistyä alalle paranevat.

Ajankohta

Opintoihin on jatkuva haku. Opintojen aloitusajankohta sovitaan hakijan kanssa.

Opinnot kestävät noin 6 kuukautta. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

OSAO, Kempeleen-Limingan yksikkö, Niittyrannantie 5, 90440 Kempele

Hinta

Opetus on maksutonta.

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Koulutuksessa opiskellaan 50 osaamispisteen (osp) laajuinen kuljetustoimintojen suunnittelu ja organisointi -tutkinnon osa. Jos haluat myöhemmin suorittaa kuljetusalan ammattitutkinnon, tämä tutkinnon osa voidaan sisällyttää osaksi tutkintoa.

Koulutuksessa käsitellään seuraavat aiheet:

  • Mitä on kuljetusten tehokkuus ja kuinka sitä mitataan ja optimoidaan.
  • Tyoturvallisuus ja siihen vaikuttaminen.
  • Kuljetusyrityksen kustannusrakenne ja työnjohdon vaikutus kustannusten muodostumiseen.

Tutustu sisältöön ePerusteet palvelussa

Koulutuksen toteutus

Koulutus alkaa 1-2 h lähitapaamisella OSAOn Kempeleen toimipisteessä, Niittyrannantie 5. Kouluttaja sopii tapaamisajan koulutukseen valittujen henkilöiden kanssa. Lisäksi koulutuksen aikana on vapaaehtoisia tapaamisia etäyhteydellä 1-2 kertaa kuukaudessa. Muuten opiskelu on itsenäistä, ajasta ja paikasta riippumatonta verkko-opiskelua. Yksilöllisestä ohjauksesta ja tuesta sovitaan erikseen.

Opiskelijavalinta

Hakijat haastellaan puhelimitse viikon sisään hakemuksen jättämisestä. Kelpoiset hakijat valitaan koulutukseen ilmoittautumisjärjestyksessä.
Koulutuksessa on 18 opiskelijapaikkaa.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Kielitaitotasosuositus kuljetusalan ammattitutkinnossa on B1.1. Lisätietoa täältä >

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä

Hannu Tervo, p. 040 5317 195, hannu.tervo@osao.fi

Lisätietoa hakeutumiseen

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa. Käytä hakemuksen täyttämisessä mieluiten tietokonetta.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Vahvistus on sitova.

 

Jotpa-hankkeen logo

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta.
Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.