Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto, vammaisalan erityisohjaaja

Vammaisalan erityisohjaajana toimit alan asiantuntijana ja osaat edistää autismin kirjon henkilöiden osallisuutta ja hyvinvointia, mielenterveyttä ja psykososiaalista hyvinvointia tai vaikea- ja monivammaisen asiakkaan osallisuutta ja hyvinvointia.

Ammatti ja opinnot

Voit hakeutua tutkintoon, jos olet sosiaali- ja terveysalan ammatissa toimiva (sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tai vastaava tutkinto) tai hankkinut vastaavan osaamisen. Eduksi katsotaan, että työskentelet vammaisalalla. Sinulla tulee olla myös soveltuvuus alalle, työssä vaadittava terveys ja toimintakyky sekä riittävä kielitaito.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon suoritettuasi vahvistat osaamistasi ja voit toimia asiantuntijana asiakkaan erilaisissa kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen toimintaympäristöissä ja palvelujärjestelmissä.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

 

Hakuaika

Seuraavan koulutuksen aloitusajankohta määräytyy kysynnän perusteella.  Ole yhteydessä OSAO Oveen tai OSAOn Kontinkankaan yksikköön lisätietojen saamiseksi.

 

Koulutuspaikka

OSAO, Kontinkankaan yksikkö,
Kiviharjuntie 8, 90220 Oulu

 

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään haastattelujen perusteella. Hakemusten perusteella valitaan hakijat haastatteluihin.  Haastatteluihin lähetetään kutsu sähköpostilla.

 

Opiskelun toteutusmuoto

Monimuotokoulutus (2 – 3 lähipäivää kuukaudessa).

 

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp)

 

Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisalan tutkinnon osia ovat

Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä, 60 osp,
Valinnaiset tutkinnon osat 1 (80-120 osp), joista oppilaitos järjestää kaikki

  • Autismin kirjon henkilöiden osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen, 40 osp
  • Mielenterveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen, 40 osp
  • Vaikea- ja monivammaisen asiakkaan osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen, 40 osp

Valinnaisuutta (40 osp) voi ottaa myös sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai muusta erikoisammattitutkinnosta. Tutkinnon muista valinnaisista tutkinnon osista saat tarkempaa tietoa tutkinnon perusteista.

Jokaisessa tutkinnon osassa ammattitaito osoitetaan näytössä käytännön työtehtävissä.

 

Hinta ja kustannukset

Koko tutkinnon opiskelijamaksu on 450 € (Alv 0 %).

 

Lisätiedot

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä

Seija Kangas
p. 050 4431778
seija.kangas@osao.fi

Marja Veikkola
p 050 0776065
marja.veikkola@osao.fi

 

Hae koulutukseen

Seuraava koulutus järjestetään kysynnän perusteella.  Mikäli olet kiinnostunut tästä koulutuksesta, ole yhteydessä OSAO Oveen tai OSAOn Kontinkankaan yksikköön.

 

 

Peruutusehdot

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen.
Ennen ilmoittautumisajan päättymistä tehdyissä peruutuksissa osallistumismaksua ei peritä. Ilmoittautumisajan jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 0 – 50 % osallistumismaksusta.

Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuksen alkaessa, voidaan opiskelijamaksu periä kokonaisuudessaan. Sairaustapauksissa opiskelijamaksua ei peritä, mikäli osallistuja esittää sairaslomatodistuksen seitsemän (7) vuorokauden kuluessa koulutuksen alkamisesta. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kesken lukukauden, jo perittyä opiskelijamaksua ei palauteta.

Oppisopimus sopii sinulle, joka haluat opiskella ammatin työn yhteydessä, päivittää osaamistasi tai vaihtaa alaa. Koulutus edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimuksen voi aloittaa milloin vain.

Tutkintoa suorittamaan voit hakeutua myös oppisopimuskoulutuksena.

Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt oppisopimuksen alkaessa. Työantajalle voidaan maksaa koulutuskorvausta työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta.

Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti.

Voit hakeutua oppisopimuksena toteutettavaan koulutukseen OSAOssa tästä.

 

Hakeutuminen ja lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta

Mirva Saastamoinen
p. 050 593 7076
mirva.saastamoinen@osao.fi