Maarakennusalan ammattitutkinto, ajoneuvonosturinkuljetuksen osaamisala

Ajoneuvonosturinkuljetuksen osaamisalalta tutkinnon suorittanut osaa käyttää valitsemaansa ajoneuvonosturia ja nostoapuvälineitä turvallisesti kokeneen kuljettajan tavoin nostotehtävissä sekä suorittaa päivittäiset huoltotyöt. Hän osaa toimia itsenäisesti, taloudellisesti, joutuisasti ja laadukkaasti rakennustyömaalla ja hallitsee työhönsä liittyvät turvallisuussäädökset, tieliikennelainsäädökset sekä nostotapahtuman.

Ammatti ja opinnot

Koulutus on suunnattu konealan työkokemusta omaaville (esim. ajoneuvonosturi-, kurottaja-, kuormausnosturi-, maarakennus- tai kuljetusala) tai sellaisiin työtehtäviin haluaville henkilöille.

Pohjakoulutusvaatimuksena on maarakennuksen, logistiikan tai ajoneuvotekniikan perustutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot, jotka ovat kertyneet esimerkiksi alan työkokemuksen kautta.

Koulutukseen hakevalta vaaditaan vähintään C-luokan ajokorttia.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Ajoneuvonosturinkuljetuksen osaamisalalla tutkinnon suorittaneen osaamista vastaavia työtehtäviä ovat ajoneuvonosturin, kurottajan sekä ajoneuvoalustaisen henkilönostimen kuljettajan tehtävät.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Hakuaika koulutukseen päättyy 20.1.2020
Koulutus alkaa 1.2.2020

 

Koulutuspaikka

Haukiputaan yksikkö, Asemakyläntie 5, 90840 Haukipudas

 

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella ja valintapäätös ilmoitetaan kirjallisesti sähköpostilla.

Valintaperusteet:

  • Tarve koulutukselle ja aikaisemmin hankittu osaaminen
  • Haastattelu

 

Kielitaidon arviointi

Haastattelun yhteydessä on mahdollinen kielitaidon arviointi henkilöille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi.

 

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena tiistai- ja keskiviikkoiltaisin sekä lauantaisin. Koulutuksen kestoon vaikuttaa henkilökohtainen opiskeluohjelma.

 

Oppisopimusopiskelu

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimusopiskeluna. Oppisopimusopiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt oppisopimuksen alkaessa.

Hakeutuminen ja lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta

Päivi Kylmäluoma, p. 040 141 5265, paivi.kylmaluoma@osao.fi.

 

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat (120 osp)
  • Ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen, 40 osp
    Tämä tutkinnon osa on asetuksen (VNA 403/2008) 14 §:n mukainen ammattitutkinnon soveltuva osa. Sen hyväksytty suorittaminen oikeuttaa työskentelemään ajoneuvonosturilla. Tämän osan suorittamisesta annetaan tarvittaessa tutkinnon osan todistus.
  • Valinnaisen ajoneuvonosturin käyttö, 40 osp
  • Nostosuunnitelman todentaminen, 40 osp
Valinnaiset tutkinnon osat (30 osp)

Lisätietoa tutkinnon perusteista: ePerusteet-palveluun

 

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu on 400 € (alv 0 %) koko tutkinto,
100 € (alv 0 %)/ tutkinnon osa.

 

Lisätiedot

Tomi Tuomela
p. 044 703 7823
tomi.tuomela@osao.fi

OSAO Ovi -hakijapalveluista saat hakemiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Ovi on avoinna kenelle tahansa, joka on kiinnostunut ammatillisesta koulutuksesta ja tarvitsee lisää tietoa hakeutumisesta.

OSAO Ovi -hakijapalvelu
ovi@osao.fi
p. 040 8266 060

 

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

 

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

 

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea koulutusrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta.