Matkailupalvelujen ammattitutkinto, hotellin vastaanottopalvelut

Vastaanottovirkailijan työ sopii sinulle, joka tykkäät aidosti olla ihmisten kanssa, olet asiakaspalveluhenkinen ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot. Hotellin vastaanottopalveluihin suuntautuneen matkailualan ammattitutkinnon suoritettuasi osaat toimia hotellin vastaanotossa vastaanottovirkailijana. Kasvava matkailuala tarvitsee jatkuvasti lisää hyviä työntekijöitä – ole sinä yksi heistä!

Ammatti ja opinnot

Matkailupalvelujen ammattitutkinto antaa valmiuksia monipuolisiin matkailualan tehtäviin. Opintojen aikana opit suunnittelemaan, myymään ja toteuttamaan erilaisia asiakaslähtöisiä matkailupalveluja.

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suoritettuasi voit työskennellä erilaisissa matkailualan asiakasneuvonta- ja myyntitehtävissä, markkinointitehtävissä, ohjelmapalvelutehtävissä, hotellin vastaanotossa tai tapahtumatuotannossa. Toimit työssäsi myynti- ja  asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, vastuullisesti ja kestävän toimintatavan mukaisesti. Osaat varmistaa asiakkaiden turvallisuuden ja palvella asiakkaita kielitaitoisesti.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suorittanut voi työskennellä

 • matkailuyrityksessä
 • matkailuorganisaatiossa
 • kokous- ja kongressipalveluissa
 • hotellissa
 • ohjelmapalveluyrityksessä
 • yrityksessä, joka järjestää tapahtumia ja kongresseja

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Hakuaika seuraavaan koulutukseen käynnistyy huhtikuussa 2022.

Opintojen alkaminen ja kesto

Seuraava koulutus on suunniteltu aloitettavaksi syyskuussa 2022. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, palvelut, Kotkantie 2 C, 90250 Oulu

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

 • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 3 pistettä
 • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
 • motivaatio, enintään 4 pistettä

Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päättymisen jälkeen.

Kielitaitotaso

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hän voi osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Matkailupalvelujen ammattitutkinnon kielitaitovaatimus on B1.2. Lisätietoa täältä >

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena ja työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Koulutusaika määräytyy HOKSin mukaan.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkintoon kuuluu yksi pakollinen tutkinnon osa sekä kaksi valinnaista tutkinnon osaa.

 • Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen, 50 osp (pakollinen)
 • Hotellin vastaanotossa toimiminen, 45 osp (valinnainen)
 • Opiskelija valitsee itse toisen valinnaisen tutkinnon osan/-t oman mielenkiinnon mukaan.

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet)


Lisätiedot

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelut, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä

Koulutuspäällikkö Jaana Hilli, p. 050 516 9166, jaana.hilli@osao.fi

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu on 250 € (alv 0 %).

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivulta >