Mielenterveys-, päihde- ja riippuvuustyö eri asiakasryhmille, 15 osp

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Haluatko hankkia tai täydentää osaamistasi mielenterveys- ja päihdetyössä? Mielenterveys-, päihde- ja riippuvuustyö eri asiakasryhmille -koulutuksen aikana opit erilaisia keinoja edistää asiakkaan mielen hyvinvointia, mielenterveyttä, päihteettömyyttä sekä ehkäistä ongelmien syntymistä. Mielenterveys-, päihde- ja riippuvuustyö eri asiakasryhmille on sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon valinnainen tutkinnon osa.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Voit hakeutua koulutukseen, jos olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ja haluat oppia erilaisia keinoja edistää asiakkaan mielen hyvinvointia, mielenterveyttä, päihteettömyyttä sekä ehkäistä ongelmia syntymistä.

Hakijalla tulee olla sellainen terveydentila- ja toimintakyky, jota edellytetään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittajalta ks. tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa (OPH-5-2018).

Hakuaika

Hakuaika koulutukseen on 11.3.-9.5.2024.

Ajankohta

Koulutus alkaa 25.9.2024 ja arvioitu päättymispäivä on 19.12.2024. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa aikaisempi osaaminen tunnustetaan. Koulutuksen aikana hankitaan vain tutkinnon osan vaatima puuttuva osaaminen, joka osoitetaan näytöllä. Tutkinnon osan ammattitaito osoitetaan näytössä käytännön työtehtävissä.

Koulutuspaikka

OSAO Kontinkankaan yksikkö, Kiviharjuntie 6, 90220 Oulu

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 4 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 3 pistettä

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten tietojen perusteella. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla hakuajan päättymisen jälkeen ja kutsun lähettämisestä laitetaan tekstiviesti. Haastattelut ovat viikolla 22/2024. Valintatieto lähetetään sähköpostilla ja lähettämisestä laitetaan tekstiviesti.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella, tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin, joka on Oulussa 21.5.2024. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1. Lisätietoa täältä.

Hinta ja kustannukset

Opetus on maksuton.

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Tutkinnon osan laajuus on 15 osaamispistettä (osp).

Tutustu tutkinnon osan koulutukseen ePerusteet-palvelussa

Koulutuksen toteutus

Koulutus järjestetään monimuotokoulutuksena. Koulutus sisältää lähiopiskelua, ohjattua etäopiskelua, itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Oppimisympäristönä on myös verkko-oppimisympäristö.

Oppisopimus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka. Oppisopimuskoulutuksesta lisätietoja antavat Hanna-Leena Hautaniemi, p. 040 356 6274, hanna-leena.hautaniemi@osao.fi  ja Hanna Holappa, p. 050 325 0642, hanna.holappa@osao.fi

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Marko Hyyryläinen, p. 050 322 5595,  marko.hyyrylainen@osao.fi
Opinto-ohjaaja Eija Roininen, p. 050 394 7281, eija.roininen@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

OSAO Ovi hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.