Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukeminen 60 osp

Tutkinnon osa vanhustyön erikoisammattitutkinnosta

Oletko kiinnostunut muistioireisen ja muistisairaan ihmisen tukemisesta? Nyt voit suorittaa tutkinnon osan vanhustyön erikoisammattitutkinnosta.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutukseen voivat hakeutua sosiaali- ja terveysalan työntekijät, jotka haluavat kehittää osaamistaan muistioireisen ja muistisairaan ihmisen tukemisessa. Hakijalla tulee olla riittävä työkokemus ja työpaikka ikäihmisten parissa.

Hakuaika

Haku syksyllä 2023 alkavaan koulutukseen alkaa myöhemmin.

Ajankohta ja toteutus

Seuraava koulutus järjestetään loka-joulukuussa 2023.
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena arki-iltaisin, koulutus sisältää lähiopiskelua (neljä iltaa), etäopiskelua (3 iltaa), itsenäistä opiskelua sekä opiskelijan olemassa olevalla työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Oppimisympäristönä on myös verkko-oppimisympäristö.

Oppisopimusopiskelu

Tutkinnon voi hakeutua suorittaman myös oppisopimuskoulutuksena. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt oppisopimuksen alkaessa. Oppisopimuskoulutuksesta lisätietoja antaa Mirva Saastamoinen, p. 050 593 7076, mirva.saastamoinen@osao.fi

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon osan laajuus on 60 osaamispistettä (osp)
Lisätietoa tutkinnon osasta saat tutkinnon perusteista (ePerusteet -palvelu)

Hinta

Koulutuksen hinta on 185 € (alv 0 %).

Koulutuspaikka

OSAO, Kontinkankaan yksikkö, Kiviharjuntie 6, 90220 Oulu

Opiskelijavalinta

Hakijalla tulee olla sellainen terveydentila- ja toimintakyky, jota edellytetään kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon suorittajalta ks. tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa (OPH-5-2018)

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 4 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 3 pistettä

Hakijoihin ollaan yhteydessä viimeistään hakuajan päättymisen jälkeen. Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten perusteella.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Vanhustyön erikoisammattitutkinnossa kielitaitotasosuositus on B2.1. Lisätietoja kielitaitosuosituksista löydät täältä >

Lisätietoja koulutuksesta

Johanna Savunen
p. 050 317 4796
johanna.savunen@osao.fi

Pirkko Hyvärinen
p. 050 477 6436
pirkko.hyvarinen@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

 

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.