Puutarha-alan erikoisammattitutkinto, floristimestari

”Kun kukka on hehkuvimmillaan, aistin sen hetken, kuinka korostan sitä juuri sopivasti. Ei liikaa, eikä liian vähän.” Taidot kasvavat kokemuksen myötä. Floristimestarina hallitset alan erityisosaamisen, kehität uusia alan tuotteita ja palveluja.

Ammatti ja opinnot

Floristimestarina ylläpidät laaja-alaista käsityö-, markkinointi- ja asiakaspalvelutaitoa sekä yli ammattirajojen menevää yhteistyötaitoa.

Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat toimia vaativissa puutarha-alan ammatillisissa työtehtävissä. Sovellat puutarha-alan osaamista alan kehittämis-, johtamis- tai erityisosaamista edellyttävissä tehtävissä ja voit toimia alan yritysten viestintätehtävissä.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Floristimestarin työtehtävät voivat perustua joko perinteiseen kukkakauppatoimintaan tai monialaiseen osaamiseen freelancerina, esimiehenä tai työnohjaajana.

Floristimestarin erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon. Voit opiskella esimerkiksi hortonomiksi ammattikorkeakoulussa.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Hakuaika koulutukseen on 1.2.2024-26.5.2024.

Opintojen alkaminen ja kesto

Huom! Opintojen alkamisajankohtaa on aikaistettu. Opinnot alkavat 22.7.2024 ja arvioitu päättymispäivä on 27.3.2026. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Niittyrannantie 5, 90440 Kempele.

Opiskelijavalinta

Pääsyvaatimuksena on floristin ammattitutkintoa vastaavat tiedot ja taidot sekä työkokemusta kukkakauppa-alalta 3 – 5 vuotta. Valinta perustuu hakijan aiemmin hankittuun alakohtaiseen osaamiseen ja koulutukseen.

Valintakriteerit täyttäville hakijoille järjestetään haastattelu ja työnäyte. Haastattelut ovat viikolla 23/2024.

Huom! Mikäli sinulla ei ole vielä ammattitutkintoa tai vastaavaa osaamista, voit hakeutua tähän koulutukseen samalla haulla suorittamaan puutarha-alan ammattitutkintoa ja valmistua floristiksi.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 3 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 4 pistettä

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Puutarha-alan erikoisammattitutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista täältä >

Opiskelun toteutusmuodot

Koulutus toteutetaan työelämälähtöisesti monimuoto-opiskeluna, joka koostuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, lähiopetuksesta sekä etäopetuksesta. Etäopetuksessa käytämme Pinja-oppimisympäristöä sekä Adobe Connect -virtuaaliympäristöä.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Pakollinen tutkinnon osa, 20 osp
  • Puutarha-alan organisaation viestintä, 20 osp
Valinnaiset tutkinnon osat (oppilaitoskohtainen tarjonta,) 160 osp
  • Floristisen alan asiantuntijana toimiminen 60 osp*
  • Floristisen alan tuotteiden kehittäminen 60 osp*
  • Tilasuunnittelu floristisella alalla 40 osp
  • Floristisen mestarityön tekeminen 40 osp
  • Tutkinnon osa tai osia ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta 20 – 40 osp

*Tähdellä merkityt tutkintoon sisällytettävät osat oikeuttavat ammattinimikkeeseen: Floristimestari, muussa tapauksessa ammattinimike on Puutarha-alan erikoisammattitutkinto.

Lisätietoja tutkinnosta, ks. Tutkinnon perusteet (ePerusteet-palveluun) »

Hinta ja kustannukset

450 € (alv 0 %)

Lisätiedot

Opettaja Pasi Kivilompolo
p. 050 5300 433
pasi.kivilompolo@osao.fi

Opinto-ohjaaja Lea Perhomaa  (oppisopimuskoulutus)
p 050 5909 662
Lea.Perhomaa@osao.fi.

OSAO Ovi -hakijapalveluista saat hakemiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Ovi on avoinna kenelle tahansa, joka on kiinnostunut ammatillisesta koulutuksesta ja tarvitsee lisää tietoa hakeutumisesta.

p. 040 8266 060
chat www.osao.fi/ovi
ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alle ilmestyvästä painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Linkkipainike on näkyvillä ja hakulinkki toimii hakuajan ollessa käynnissä.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää valmistavan koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palautetan ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi 

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta.
Lisätietoja Työllisyysrahaston sivulta >