Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki

Ravintolakokin ammattitutkinto on suunnattu sinulle, jolla on alan perustutkinto suoritettuna tai työkokemusta keittiötyöskentelystä ja haluat täydentää ja syventää ammatillista osaamistasi.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku.

 

Ajankohta

Koulutuksen suunniteltu aloitusajankohta 2.9.2019. Koulutus voidaan aloittaa joustavasti myös muuna aikana tekemällä henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Kempeleen yksikössä aloitukset joustavasti noin kerran kuussa: Koulutus alkaa kuukausittain 13.1.2020, 3.2.2020, 9.3.2020, 1.4.2020, 17.8.2020, 1.9.2020 ja 1.10.2020.

 

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, palvelut
Opetusravintola Hilikku
Kasarmintie 8H, 90130 Oulu

Kempeleen-Limingan yksikkö
Niittyrannantie 5, 90440 Kempele

 

Opiskelijavalinta

Valintakriteerit opiskelijavalinnalle:

  • Aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus, harrastuneisuus)
  • Opiskelu- ja työskentelyvalmiudet (motivaatio, urasuunnittelu, vuorovaikutustaidot, tavoitteellisuus)

Hakijalla tulee olla soveltuvuus alalle.

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella ja valintapäätös ilmoitetaan kirjallisesti sähköpostilla.

 

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ruokapalveluiden ammattitutkinnon kielitaitovaatimus on A2.2. Lisätietoa täältä.

 

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan lähi- ja etäopetuksena sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Koulutus painottuu työpaikalla oppimiseen.

 

Oppisopimusopiskelu

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimusopiskeluna. Se edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimusopiskelun voi aloittaa milloin vain.

Lisätietoja oppisopimuksesta antavat Kaukovainion palvelut yksikössä Paula Tuohimaa, p. 050 3174 818, paula.tuohimaa@osao.fi ja Kempeleen yksikössä koulutuspäällikkö Anu Ahola, p. 050 433 2871, anu.ahola@osao.fi

 

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä (osp) ja opiskeluaika on noin 1,5 vuotta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Pakollinen tutkinnon osa, 60 osp:
  • Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp
Valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp:
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
  • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).

 

Hinta

Opiskelijamaksu on 250 € (Alv 0 %)

 

Lisätietoja

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut

Kaukovainion yksikkö, palvelut
Opinto-ohjaaja Lea Perhomaa
p. 050 5909 662
lea.perhomaa@osao.fi

Kempeleen-Limingan yksikkö
Opettaja Sami Puumalainen
p. 040 8496 758
sami.puumalainen@osao.fi

Opinto-ohjaaja Marcella Puranen
p. 040 3580 813
marcella.puranen@osao.fi

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

 

Hakeminen

 

Hae koulutukseen: Kempele

Hae koulutukseen: Oulu

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää valmistavan koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palautetaan ja se veloitetaan kokonaan.

 

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea koulutusrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta.