Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki

Ravintolakokin ammattitutkinto on suunnattu sinulle, jolla on alan perustutkinto suoritettuna tai työkokemusta keittiötyöskentelystä ja haluat täydentää ja syventää ammatillista osaamistasi.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakeutuminen

Kaukovainion yksikössä, palvelut, koulutukseen on jatkuva haku.
Kempeleen-Limingan yksikössä ei ole tällä hetkellä jatkuvaa hakua.

Ajankohta

Kaukovainion yksikkö, palvelut: opinnot alkavat seuraavan kerran elokuussa 2022. Valintahaastatteluja järjestetään seuraavan kerran kevätlukukaudella 2022 kuukausittain.

Kaukovainion yksikkö, palvelut
Opetusravintola Hilikku
Kasarmintie 8H, 90130 Oulu

Kempeleen-Limingan yksikkö
Niittyrannantie 5, 90440 Kempele

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella ja valintapäätös ilmoitetaan kirjallisesti sähköpostilla.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 1 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 4 pistettä
  • motivaatio, enintään 5 pistettä

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ruokapalveluiden ammattitutkinnon kielitaitovaatimus on B1.1. Katso lisätietoja kielitaidon arvioinnista täältä >

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan lähi- ja etäopetuksena sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Koulutus painottuu työpaikalla oppimiseen.

Oppisopimusopiskelu

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimusopiskeluna. Se edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimusopiskelun voi aloittaa milloin vain.

Lisätietoja oppisopimuksesta antavat Kaukovainion palvelut yksikössä Paula Tuohimaa, p. 050 3174 818, paula.tuohimaa@osao.fi ja Kempeleen yksikössä koulutuspäällikkö Anu Ahola, p. 050 433 2871, anu.ahola@osao.fi

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä (osp) ja opiskeluaika on noin 1,5 vuotta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Pakollinen tutkinnon osa, 60 osp:
  • Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp
Valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp:
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
  • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).

Hinta

Opiskelijamaksu on 200 € (Alv 0 %)

Lisätietoja

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut

Kaukovainion yksikkö, palvelut
Opinto-ohjaaja Lea Perhomaa
p. 050 5909 662, lea.perhomaa@osao.fi

Kempeleen-Limingan yksikkö
Lehtori Pirkko Härkönen
p. 050 372 2923, pirkko.harkonen@osao.fi

Opinto-ohjaaja Marcella Puranen
p. 040 3580 813, marcella.puranen@osao.fi

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Linkkipainike on näkyvillä ja hakulinkki toimii hakuajan ollessa käynnissä.

Hae koulutukseen: Oulu

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää valmistavan koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palautetaan ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivulta >