Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto, sähköasennusmestari

Työskentelekö sähköasentajana ja olet suorittanut sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon? Haaveiletko alan työnjohto- ja suunnittelutehtävistä? Suorita sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto.

Ammatti ja opinnot

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnon suorittaneena  sähköasennusmestarina sinulla on ammattitaito itsenäiseen sähkö- ja automaatioalan asennustöiden tekemiseen sekä asennustöiden johtamiseen monipuolisissa ympäristöissä. Suunnittelet, toteutat ja seuraat työryhmän toimintaa niin, että tulos- ja laatutavoitteet saavutetaan. Huolehdit työmaan turvallisuudesta ja varmistaa, että työryhmän tekemät asennukset täyttävät asiakkaan kanssa sovitut vaatimukset.

Tutkintoa suorittaessasi voit valinnoistasi riippuen erikoistua sähkö- tai automaatioasennuksien johtamiseen.

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnon suorittaneella sähköasennusmestarilla (ent. sähköyliasentajalla) on rajoitettuun sähköpätevyyteen 1 määritelty soveltuva koulutus.

Koulutuksen aikana voit suorittaa sähköturvallisuustutkinnon 2 tai 1.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnon suorittanut sähköasennusmestari voi toimia sähkö- ja automaatioalan projekteissa työnjohto- ja suunnittelutehtävissä.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Kohderyhmä

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon suorittaneet työelämässä olevat sähköasentajat. Sinulla tulee olla sähköalan vahva ammatillinen osaaminen, alan työpaikka sekä kokemusta esim. sähkö- ja automaatioalan projekteissa työnjohto- ja suunnittelutehtävissä, työnjohtajana, työryhmän vetäjänä tai esimiehinä toimimisesta.

Hakuaika

Voit hakeutua koulutukseen 19.10.2022 alkaen.

Opintojen alkaminen ja kesto

Aloitus tammikuu 2023 ja syyskuu 2023.

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2 A, 90250 Oulu

Opiskelupaikkojen määrä

5

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Opiskelijavalinnassa mukana oleminen edellyttää valintahaastatteluun osallistumista. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 5 pistettä

Hakijoihin ollaan yhteydessä viikoittain.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnossa kielitaitotasosuositus on B2.1. Lisätietoa täältä >

Opiskelun toteutusmuoto

Opiskelijat suorittavat opintonsa iltaopiskeluna 1-2 ilta/vko, klo 16-20, etäopetus sekä itsenäinen opiskelu.

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka. Lisätietoja oppisopimuksesta ja siihen hakeutumisesta antavat lehtori Kari Hettula p. 040 5591 408, kari.hettula@osao.fi tai koulutuspäällikkö Juha Aliranta, p 050 5909 680, juha.aliranta@osao.fi.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Pakollinen ammatillinen tutkinnon osa
  • Sähkö- ja automaatioalan työnjohto ja -suunnittelu, 30 osp
  • Pienjännitesähköasennusprojektien suunnittelu ja toteutus, 60 osp
Valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia 90 osp riippuen hakijan työpaikasta

Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteet -palvelussa

 

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu 250€. Mahdollinen sähköturvallisuustutkintomaksu (240€/2022).

Lisätietoja

koulutuksen sisällöstä antavat:

Lehtori Kari Hettula p. +358405591408, kari.hettula@osao.fi
Koulutuspäällikkö Kaisa Varis p. +358 50 305 9627, kaisa.varis@osao.fi

hakeutumisesta:

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea koulutusrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta.

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.