Tavaran vastaanotto ja säilyttäminen 30 osp ja tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana työskentely 25 osp

Tutkinnon osat logistiikan perustutkinnosta

Oletko kiinnostunut työskentelystä varastossa tai terminaalissa? Tässä koulutuksessa opit hyödyntämään digitaalisia tiedonsiirron välineitä tavaran vastaanotossa ja säilyttämisessä sekä käyttämään tavarankäsittelylaitteita ja trukkia.

Koulutuksen kuvaus

Tutkinnon osat ovat logistiikan perustutkinnon sisälogistiikan osaamisalan pakollisia tutkinnon osia. Jos haluat myöhemmin suorittaa logistiikan perustutkinnon sisälogistiikan osaamisalalta, nämä tutkinnon osat sisällytetään osaksi tutkintoa.

Kohderyhmä

Koulutus sopii henkilöille, jotka haluavat hankkia tai kehittää ammatillista osaamistaan palvelulogistiikka-alalla.

Ajankohta

Hakuaika koulutukseen on 19.10.-17.12.2023.

Koulutus toteutetaan 5.2.-30.9.2024. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuspaikka

OSAO, Kempeleen-Limingan yksikkö, Niittyrannantie 5, 90440 Kempele

Hinta

Opetus on maksutonta. Opiskelijalle aiheutuu kustannuksia kortti- ja viranomaismaksuista.

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Koulutuksen laajuus on yhteensä 55 osaamispistettä (osp):
Tavaran vastaanotto ja säilyttäminen 30 osp
Tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana työskentely 25 osp

Tutustu sisältöön ePerusteet palvelussa

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan päiväopiskeluna ja se sisältää lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta.

Oppisopimusopiskelu

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä. Työpaikalla järjestettävää koulutusta täydennetään opinnoilla oppilaitoksessa keskimäärin noin 2 – 4 päivää kuukaudessa (määrä tarkentuu opiskelijakohtaisesti). Kysy lisää: opinto-ohjaaja Marcella Puranen, p 040 3580 813, marcella.puranen@osao.fi

Opiskelijavalinta

Valinta koulutukseen tehdään haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
  • motivaatio, enintään 6 pistettä

Hakijoihin ollaan yhteydessä viimeistään hakuajan päättymisen jälkeen ja kutsutaan valintahaastatteluun. Kutsu lähetetään sähköpostilla ja kutsun lähettämisestä laitetaan tekstiviesti. Valintahaastattelut järjestetään viikoilla 2-3/2024. Koulutukseen valitaan kaksi opiskelijaa.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin, joka järjestetään Oulussa 9.1.2024. Logistiikan perustutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1. Lisätietoa täältä >

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä

Jarkko Kuha, 040 4825266, jarkko.kuha@osao.fi

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa. Käytä hakemuksen täyttämisessä mieluiten tietokonetta.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Vahvistus on sitova.