Tiiminvetäjänä toimiminen 30 osp

Tutkinnon osa puutarha-alan ammattitutkinnosta

Tutkinnon osan keskeinen sisältö on työnjohtajakoulutus, jolloin voit toimia työmaalla vastuullisena työnjohtajana. Tutkinnon osassa perehdytään tiimin työn suunnitteluun ja päivittäisen työn johtamiseen, tiimin jäsenten perehdyttämiseen, motivoimiseen ja kannustamiseen sekä työturvallisuudesta huolehtimiseen. Lisäksi opiskellaan tiimin työn raportoimisen käytänteitä sekä oman toiminnan arviointia.

Koulutuksen kuvaus

Ajankohta

Hakuaika koulutukseen on 1.8.-12.11.2023. Koulutus järjestetään 9.1.-28.6.2024.

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Kempele

Oppimisympäristöinä on oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt.

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu 112,50 € (alv 0 €)

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 30 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on lisätä valmiuksia työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa puutarha-alan ammattitutkinnon pakollinen tutkinnon osa sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen.

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon osan keskeinen sisältö on työnjohtajakoulutus, jolloin voit toimia työmaalla vastuullisena työnjohtajana. Tutkinnon osa opiskellaan oppilaitoksessa, verkko-opintoina sekä työpaikalla. Teoriaopinnot toteutetaan verkko-opintoina työpaikalla tapahtuvan oppimisen rinnalla. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä verkko-opinnot myös oppilaitoksen tiloissa. Osaaminen osoitetaan alan työympäristöissä ja arvioidaan asteikolla K5 – T1.

Tutustu tutkinnon osaan ePerusteet palvelussa

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu viher-/rakennusalan työkokemusta omaaville tai viheralan puutarhatutkinnon suorittaneille oman osaamisen täydentäjille.

Oppisopimuskoulutus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä. Opiskelu sisältää käytännön työtehtäviä työpaikalla, jota täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Kysy lisää: opinto-ohjaaja Lea Perhomaa  p 050 5909 662, Lea.Perhomaa@osao.fi.

Opiskelijavalinta

Valinta koulutukseen tehdään haastattelun perusteella. Valintahaastattelut ovat viikolla 46/2023.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 3 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 4 pistettä

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Puutarha-alan ammattitutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoa täällä.

Lisätiedot

Ismo Lindroth, p. 050 028 5340, Ismo.Lindroth@osao.fi

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen